donderdag 11 juni 2009

De desintegratie van de PvdA

Na de implosie tijdens de Europese verkiezingen, zakt de PvdA verder in haar eigen moeras en probeert de een zich te redden door de ander dieper weg te duwen.

Zo opende Jan Pronk de aanval op Wouter Bos door hem ontbrekend leiderschap aan te wrijven en pareerde onze bankkantoor-socialist de dolkstoot door erop te wijzen dat Jan Pronk zelf het verkiezingsprogramma had geschreven. Het kan Bos trouwens niks meer schelen wat er met dat rare, krimpende landelijke politieke partijtje gebeurt. Hij zit immers al zo goed als veilig in de hogere regionen van het bankwezen en legt zich al neer bij een nog groter verlies bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Een partij mag blij zijn met zo'n inspirerende leider, daar heeft Jan Pronk gelijk in. Maar over welke verkeerde koers heeft dhr. Pronk het eigenlijk? Bedoelt hij het zwalken tussen tegengestelde standpunten, afhankelijk van waar op een gegeven moment de meeste stemmen mee behaald kan worden? Of het in achterkamertjes aanschurken tegen de macht? Deze koers is inderdaad door de achterban afgestraft. Of is het de koers van schijt hebben aan de kiezers, zodra de stemmenbuit binnen is en de baantjes verdeeld? Mooie koers is dat.

Maar Minister Plasterk trapt liever naar onderen, dan heeft hij in het moeras waar ook hij in wegzinkt nog wat vastigheid onder de voeten. Even. Tot de komende gemeenteradsverkiezingen.
Betoogde een andere prominente PvdA'er nog dat de partij de aansluiting bij het intelligentere volksdeel kwijt was, de heer Plasterk ziet de problemen van de PvdA zo:
"De domme mensen, die ons, intellectuelen, niet meer begrijpen, zijn overgelopen naar PVV. Het domme gedeelte van onze achterban snapt ons, intellectuelen niet meer."
En hoe wil hij deze domme, niets snappende mensen weer terugkrijgen? Welnu, de top van de PvdA moet dommer worden (nog dommer?), zodat de domme mensen weer in de moederschoot van de partij terug zullen komen.

Plasterk maakt met de verdomming (naast dat hij blijk geeft van zijn blinde arrogantie) al een aardig beginnetje. Binnenkort zullen dus alle PvdA-berichten uit Jip en Janneketaal bestaan: Geen woorden langer dan drie lettergrepen en de lettergrepen door streep-jes ge-schei-den.

Tja... eerst de intellectuelen weggelopen en nu de "domme" mensen ook. Er blijft niet veel meer over, anders dan arrogante semi-intellectuelen die uit alle macht proberen de desintegratie van deze grondslagloze en van alle walletjes mee-etende partij tegen te houden, maar die niet inzien, dat er maar 1 reden is dat de boodschap niet overkomt, namelijk dat de partij helemaal geen boodschap meer te verkondigen heeft. De arme, onderdrukte en onmondige arbeider waar de PvdA ooit, in een grijs verleden, de belangen van zei te behartigen, bestaat niet meer in Nederland. De truc van de afgelopen decennia om de nieuwe import analfabete onderklasse aan zich te binden lukt niet. De PvdA-intelligentsia zagen namelijk over het hoofd dat de laatsten er totaal andere ideeen over de inrichting van de maatschappij op na houden dan de salonsocialisten van de Partij van de Arbeid. Die willen namelijk het middeleeuwse systeem dat ze ontvlucht zijn hier implementeren, daartoe onder druk gezet door theocratische "intellectuelen" die heel wat gemotiveerder en rechter in de leer zijn dan de Partijdigen van de Arbeid.

Intern verrot, desintegreert deze partij van volksmenners en utopisten voor mijn ogen. Dag PvdA, nog even en je ligt ook op de schoothoop van de geschiedenis, naast vele illustere voorgangers.

PS: Des-integratie... hm....

1 opmerking:

  1. De arbeidersklasse heeft nu meest een HBO opleiding; een leuke koopwoning, auto voor de deur, twee kindjes en wil deze verworvenheden erg graag doorgeven aan zijn kroost. Wel, daarvoor moet hij niet bij de PvdA zijn.
    Het is mijn persoonlijke mening dat de VVD haar oude omvang kan terugkrijgen als men gewoonweg eens ophield in dezelfde linkse vijver te vissen, maar zoekende autochtonen dat te geven waar zij recht op hebben. Gewoon omdat deze mensen de belastingkar trekken.

    BeantwoordenVerwijderen