maandag 8 juni 2009

Geen commentaar - Joden vrijwel uit Arabische landen verdwenen

"Sixty years ago one million Jews lived in Arab countries, but violence and state-sanctioned discrimination scapegoating them as Zionist spies have forced out all but 4,000 – who remain mainly in Yemen, Morocco and Tunisia."


(klik op de titel voor het artikel in The Guardian)

8 opmerkingen:

 1. Zo'n twee uur terug naar Gretta zitten kijken, een 'grapje' van het thuisfront. Ben dus ondanks de nacht hier weer erg wakker.
  Ach ja D.G.Neree, men dwingt ons om de Gretta zijde te zien, maar de realiteit werkt niet mee. Natuurlijk is zo'n man als een Pechtold eerder een volkshitser door zijn intrige gedrag dan Wilders die dat zegt wat elke bezoeker van willekeurig welke grote stad ziet.
  Natuurlijk ziet men dat wat de Arabieren nu al eeuwen aan het doen zijn maar het westen de schuld van geven.
  Spionnen? Ah, wie heeft ook weer de kengeheimen uit onze universiteit gegapt en doorgegeven? Was dat niet mijnheer K.?
  Natuurlijk is er contraspionage! Maar laten we wel zijn, valt er meer te melden dan de laatste smeerboel? Men heeft ooit de nul uitgevonden. Veelzeggend. Men heeft de nul een plaats gegeven en is nooit meer verder gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm, tja leuk ondrzoekje maar of de conclusie nu zo sluitend is. 60 jaar geleden hadden ze net een eigen staat, misschien dat ze daar allemaal heen zijn gegaan? Ik zie vrij weinig bewijs dat al deze mensen 'weggepest' zijn en ik vind de keuze wat betreft data ook niet iets te toevallig.

  Wederom een gevalletje: lies, damned lies and statistics. Je bedenkt eerst een conclusie en zoekt daarna de passende waarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jorrit, in de oude provincie palestina werden de schaarse olijfgaardhouders uitgeperst door hun nobele Arabische heersers. Toen werd het Engels mandaat gebied en dat was lang niet slecht, want men was af van die uitzuigers. Joden waren overigens ginds nog altijd van de partij, want hoe men het draait of keert, dit was nu eenmaal hun habitat.
  De staat Israel werd herschapen op een schamel stukje woestenij en het werd een oase.
  Dit was al de woede van mijn vader en ik begrijp hem.
  "Waarom willen ze onze kennis en welvaart stelen als ze het slechts willen vernietigen?"

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jorrit, natuurlijk zijn er veel joden naar Israel gegaan. Maar waarom zouden ze dat massaal doen als ze het in hun geboorteland goed zouden hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En waarom zouden er zoveel nederlanders vertrekken vraag ik me af.

  http://www.mejudice.nl/node/99

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.jihadwatch.org/archives/026564.php

  Dit is dan weer een christelijk voorbeeld, maar als je de berichten over dit soort praktijken volgt, dan kun je toch moeilijk volhouden, dat het verdwijnen van andersgelovigen uit Islamitische landen allemaal in goeden moede gebeurt of is gebeurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. D.G. Neree, ik denk dat vluchten momenteel niet meer gaat. Nee, we zullen op moeten komen voor ons cultuurbehoud. Net weer wat liggen filosoferen over de ondergang van het Romeinse rijk dat op een zeker moment het christendom gebruikte om zijn eigen rijk te stutten en het daardoor teloor zag gaan. (Dat laatste was uiteindelijk mijn conclusie, zal vast de enige niet zijn).
  En dan zal vast en zeker gezegd worden dat het eerste christendom zo onderworpen was, maar als er al te lezen valt dat er regelmatig opstootjes waren in naam of onder aanvoering van ene Chrestos...... Kweenie.

  BeantwoordenVerwijderen