vrijdag 19 juni 2009

Giller van de week 2009


Dat er onder de Nederlandse "elite" (media, politiek en "zachte" wetenschappen) een tot nu toe door de medische stand onbenoemde pandemie heerst, waar regressieve infantiliteit een belangrijk symptoom van is, moge duidelijk zijn voor eenieder die zijn nuchtere verstand behoudt onder de dagelijkse stortvloed aan koortsfantasieen, waar de lijders aan deze tot nu toe niet-onderkende ziekte onze intelligentie mee menen te moeten beledigen.

Om een begin te maken met het signaleren en benoemen van deze levensgevaarlijke ziekte, heeft de redactie van Vroeg of Laat besloten om eens in de week de duidelijkste uiting van deze malheur te bekronen met het etiket "Giller van de week".

Door de veelheid aan uitingen van (on)genoemde ziekte in de Nederlandse media zal dit geen eenvoudige klus zijn. Wij vragen dan ook de lezers van dit weblog om gesignaleerde uitingen van de ziekte aan ons te melden, door in een reactie kandidaten voor de prijs te plaatsen. Iedere zondag zal dan de grootste (hardste, schrilste) giller de prijs krijgen.

Om het wat te verduidelijken: verleden week verklaarde Jan Peter Balkenende dat hij zich meer verwant voelde met Pim Fortuyn dan met Geert Wilders. Het was deze uitspraak die me het idee van de hand deed om deze signaleringslijst te beginnen. Deze week nomineer ik alvast de 180 graden omslag van Harry van Bommel in zijn standpunt ten aanzien van de Iraanse verkiezingen en de daaropvolgende demonstraties. Binnenkort hieronder de links naar zijn 2 uitspraken.

Overigens komt degene die de door mij gesignalerde ziekte juist benoemt in aanmerking voor een extra vermelding in Vroeg of Laats eregalerij (i.o.).

1 opmerking:

  1. Tja....eeehhh. Goed dan, ik zal de beschaafdste weergeven. Hersenhappiteritus. De meest rare twist vond ik die van meester vd Laan met zijn gescheiden loketten terwijl hij ooit de tuinbroeken ondersteunde( en meer nog dan dat). Trieste kerel.

    BeantwoordenVerwijderen