dinsdag 16 juni 2009

Holland op zijn smalst - vet kut

Iedere keer dat ik een krant opsla, hoop ik nu eens zinnige dingen te lezen, maar mijn tenen hebben onderhand de kromme stand als natuurlijk geaccepteerd, dus eigenlijk zou ik me nergens over moeten verbazen. Toch: Wat moet je in godsnaam denken van een stadsdeelraad die opstapt, omdat er onenigheid is over de grootte die zwerfvuil moet hebben (10 centimeter) om nog als zwerfvuil aangemerkt te mogen worden door de mierenneukers van de stadsreiniging? En wat moet ik in vredesnaam denken van een uitspraak, dat "zwerfvuil, dat niet zichtbaar is, niet meegeteld wordt"? Hoezo niet zichtbaar? Onbegrijpelijke richtlijnen, waarschijnlijk passend in het beleid om meer gehandicapten (blinden in dit geval) aan een baan te helpen.

Nu was er vanochtend een bericht van de SP-jongeren, dat er nog genoeg "verbeterpunten" rondom het aangifteproces van loverboyzaken zijn. Uit hun onderzoek bleek zelfs, dat sommige slachtoffers, die aangifte kwamen doen, niet serieus werden genomen en zonder opname van aangifte weer werden weggestuurd.

De SP-jongerenorganisatie (ROOD), naast dat ze natuurlijk hier weer een subsidiepotje ziet voor hulpverleners, beveelt onder andere aan, dat baliemedewerkers getraind moeten worden in de omgang met slachtoffers van mensenhandel. Henk Werson van het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel, die ook alweer extra overheidsfondsen ziet opdoemen, plaatst daar een kanttekening bij.
"Het is nu onmogelijk om alle 60.000 agenten te trainen. Ik ben al blij als er 100 per regio gecertificeerd zijn."

Godallemachtig, wat moet ik me hier bij voorstellen? Moeten baliemedewerkers worden geleerd wat misdaad is en wat niet? Zelf mijd ik politiebureaus, na een aantal vergeefse pogingen om ze aan het werk te zetten, al 20 jaar, vanwege de desillusies die ik daar oploop. Maar nu is het dus zo:

Man komt politiebureau binnen.
"Ik wil aangifte doen van mishandeling"
De baliemedewerker kijkt zorgelijk. "Mishandeling? is dat een misdaad? hm, volgens mij niet. Althans, ik heb dat in mijn lespakket nooit gehad. Sorry meneer, maar ik weet niet wat "mishandeling" is. Dat zou ik pas volgend jaar krijgen, maar wegens bezuinigingen zit dat er niet in. Weet u zeker dat er bij u thuis niets gestolen is? Diefstal zit namelijk wel in de cursus die ik nu aan het volgen ben. Wat is uw naam, meneer?"
De man noemt zijn naam.
"Ah, ja.... ik zie dat u hier nog 3 verkeersboetes heeft openstaan. U kunt deze nu betalen, anders moet ik u aanhouden, zodat u vervangende gevangenisstraf kunt doen."
De waanzin ten top.

Krista van Velzen gaat hierin echter vrolijk mee.
"Eigenlijk zou iedereen die bij de politie werkt basiskennis van het onderwerp moeten hebben, want als je als slachtoffer net die agent treft die niet is opgeleid, ja, dan is dat vet kut."

Vet kut. Fijn dat onze politici hun terminologie beheersen, want vet kut is een treffende aanduiding voor slachtoffers van verkrachting en gedwongen prostitutie.

De stupiditeit begint onder onze linkse volksvertegenwoordigers epidemische vormen aan te nemen. Vet kut, dat.

4 opmerkingen:

 1. Laatste inbraak: (ja, zowaar, ze kwamen even kijken), uw apparatuur is weg zie ik. Ja agent, die heb ik in bewaarde verzekering gesteld, anders kan ik weer nieuwe kopen, want ook al graveer ik ze en zet ik ( hoe vals van mij), doodskoppen op de achterzijde met de gemeenste troep op de achterzijde van de speakers, verdwijnen doen ze toch. Een glazige blik was mijn loon, en na een tijdje de vraag waarom ik niet gelijk mijn buren een muur had gemetseld. Eh ja.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt alsof de politieagenten opgeleid worden om zoveel mogelijk argumenten achter de hand te hebben om niet in actie te hoeven/kunnen/willen komen. Of het is te weinig geld, of justitie werkt niet mee, of dit of dat, maar ondertussen is het oplossingspercentage schrikbarend laag en worden de criminaliteitscijfers, na hevig ontmoedigingsbeleid t.a.v. aangiftes, kunstmatig laag berekend, m.a.w. aan de hand van het aantal in behandeling genomen aangiftes. De nederlandse politie is een schande in Europa.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er zou een meldpunt moeten komen voor mensen die op een politiebureau worden afgescheept. Als de politie het niet wil doen, moet het maar in de openbaarheid komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De bureaucratie is ellendig, niet in de laatste plaats voor oom agent zelf. Ik vrees dat die lui net zo gek worden als de burger.
  Mag dat wel, had u het niet anders aan kunnen pakken? Had u het niet met een vriendelijk verzoek kunnen proberen, want nu gaan de ruiten van het bureau aan barrels!
  Zelfs de belachelijkheid dat we onze militairen in Afghanistan beoordelen naar een Hollands dorpsincidentje op zondag is al bizar.

  BeantwoordenVerwijderen