maandag 20 juli 2009

Komkommertijd is een bizarre 'instelling'

De "komkommertijd" als steeds meer gepropageerde ‘instelling' is een nationale ramp. In de zomermaanden lijkt Nederland nog meer een afgelegen provincie dan ooit. Het is volgens mij de reden dat Nederland altijd 50 jaar achter loopt op de rest van de wereld, zoals geschreven staat. Hoewel door de moderne (communicatie)technieken de achterstand in tijd misschien teruggelopen is, staat daar tegenover, dat de dingen zich sneller ontwikkelen dan vroeger, zodat de 2 maanden lethargie die iedere zomer over Nederland valt ieder jaar een grotere achterstand oplevert. Het is een vreemde gewaarwording. Al die mensen met hun grote mond, die zich zo druk maken over van alles en nog wat, met elkaar in de clinch gaan en overal het hoogste woord voeren… opeens is iedereen stil. Het maatschappelijk leven komt knarsend en piepend tot stilstand en iedereen leunt wekenlang achterover, nipt aan een drankje en denkt: laat de wereld naar de verdoemenis gaan, ik heb nu even vakantie.

En dan plotseling, in september, begint de poppenkast weer waar die zo plotseling afgebroken was. Iedereen haalt de megafoon weer te voorschijn, klimt in de pen en het lawaai is weer niet van de lucht. Daar zijn ze opeens weer, al die Jan Klaassens en Katrijnen, om hun stempel op het gebeuren te drukken.

een bizarre en vervreemdende gewaarwording.

2 opmerkingen:

  1. Hmm, en ik die dacht dat België 50 jaar achterstond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De PVV heeft zijn best gedaan D.G. Altijd zijn ze wel goed voor een knuppel in het zomerse hoenderhok! In Belgie doen ze ook hun best en laten we Groot Brittannie niet vergeten. Het beste dat ze daar momenteel hebben is Pat Condell.

    BeantwoordenVerwijderen