dinsdag 10 november 2009

Elderse bezigheden en Herman

Den Lezer Heil.

Wegens geestelijke luiheid heb ik alweer een paar dagen niets geschreven hier. Dat is de schuld van al die bloggers die zulke gevarieerde en scherpe artikelen schrijven over van alles en nog wat en die me zoveel te lezen geven, dat ik aan schrijven nauwelijks toekom, behalve dan in reacties op hun artikelen.

Wel wil ik even kwijt, dat een man, die ik erg hoog achtte en bewonderde als artiest en muzikant, nu mijn hart gebroken heeft, door zich aan te sluiten bij de hetze tegen Geert Wilders. Door wie werd hem die stelling over de PVV ingefluisterd? Had hij niet in de gaten hoe gevoelig dit momenteel ligt? Nederland lijkt wel een open zenuw en onze nationale paljas en kindervriend prikt erin met een scherp stokje. Ik vind het erg naar voor je, dat je zoveel negatieve reacties kreeg Herman en dat je bedreigd bent is helemaal uit den boze, maar ik vind het bijzonder naïef dat je je zo voor een karretje hebt laten spannen.

Afijn... een ervaring rijker en een illusie armer.

Maar wat ik met dit margestukje eigenlijk wil zeggen is, dat ik hier niet veel geschreven heb omdat andere (betere) schrijvers me de onderwerpen al voor de neus wegkaapten. Wie mijn schrijfsels dus mist ("Maar ik denk dat niemand mij morgen mist".... snik... waarom Herman, waarom? WAAAAAA!!!) vervoege zich maar bij Stan de Jong en elders in het internetdoolhof. Weet u wat? Google het gewoon even.

Den Lezer gegroet en welgewenst.

11 opmerkingen:

 1. Eigenlijk is deze uitspraak ook niet helemaal juist, want de NSB was nationaal socialistisch, en de PVV niet. Heb ik gelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Definieer nationaal socialistisch eens voor me :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nationaal socialistisch... tegen democratie, niet liberaal en met racistische dingen zoals de nazi's hadden. Zoiets toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Het nationaalsocialisme bevat antiparlementaire, antiliberale en vooral racistische elementen. Volgens de nationaalsocialistische propaganda zouden alleen "arische" mensen in staat zijn cultuur en wetenschap te bevorderen; met de term "Arisch" worden Europeanen (blanken) zonder Joodse voorouders bedoeld. Dergelijke als niet waardevol aangemerkte rassen zouden slechts voor slavenwerk geschikt zijn, en "Joden" - gezien als een apart ras - zouden zelfs gevaarlijk zijn. Racisme leefde in veel Europese staten en in bijvoorbeeld de VS en Zuid-Afrika was het zelfs een onderdeel van het toenmalige regeringsbeleid (zie rassenscheiding). Maar het Duitse nationaalsocialisme voerde dit vrij algemene westerse racisme tot zijn uiterste consequenties door, culminerend in massamoord (genocide).
  Het nationaalsocialisme wordt veelal gezien als een ideologie, gebaseerd op een racistische pseudowetenschap. De Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP) was de politieke partij waarin het nationaalsocialisme zich georganiseerd had met als staatkundige leider, Adolf Hitler. Deze werd volgens zijn ideologie door "de voorzienigheid" uitgekozen en moest volgens zijn eigen woorden als een soort Messias het Duitse volk 'verlossen van de binnen- en buitenlandse vijanden' en vervolgens naar een glorierijke toekomst leiden. Naar het Duitsland in deze periode wordt wel verwezen met de term nationaalsocialistisch Duitsland (afgekort tot "Nazi-Duitsland"). Een van de eerste antisemitische acties van het bijbehorend regime waren de rassenwetten van Neurenberg (15 september 1935), waarin de joden hun burgerrechten ontnomen werden. Onder andere de Kristallnacht op 9 november 1938 was hiervan een gevolg.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaalsocialisme

  Zoals je ziet gaat de vergelijking met de PVV niet op.

  Ten eerste is "moslim" geen ras, maar een godsdienst. Een ras kan iemand niet wijzigen, een levensovertuiging wel
  Ten tweede is Wilders niet tegen moslims, maar wel tegen criminele allochtonen. Het feit doet zich voor dat daar veel mensen bijzitten met een moslimachtergrond. Dezen wil de PVV uitzetten en tevens de immigratie uit moslimlanden stopzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De NSB was een nederlandse nazi-partij, inderdaad en heeft ook geen overeenkomsten met de PVV, of het moeten triviale overeenkomsten zijn die voor iedere politieke partij op kunnen gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dus ik heb gelijk... :p Weten we dat ook weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. http://erdebe.blogspot.com/2009/11/pvda-vergelijkbaar-met-nsdap.html

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wilders is tegen Islam DG. Islam is een ideologie, een nationaal socialistische om mijn part, het is helemaal geen religie! Dat stuk hebben ze gekaapt om de lading te dekken!Ongeveer net zoals vroeger het katholicisme deed. En als we nog wat verder in de tijd teruggaan komen we uit bij een veldheer die alles zou aanbidden als hij de slag maar won..., die won hij. Mhaw, kan het schelen, ik pik die god in en plaats hem op een voetstuk en zie, dit is nu Constantijn de Grote , de grondlegger van het christendom. Dat was een tijd waarin de bisschoppen nog niet eens christelijk waren, hoe bespottelijk wenst u het te hebben?
  O enne Herman, kliko open, platen erin en dan uit volle borst het lied van Mieke Telkamp. Waaaaarheeen....

  Zo, gaan we nu weer gewoon doen DG?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is ook een ideologie, maar met een god, en dan wordt het nu eenmaal een godsdienst genoemd. De dienst aan God bestaat uit bidden, vasten, etcetera. Waarom zou het geen godsdienst zijn en het christendom wel? Het feitelijke bestaan van zowel God als Allah laat zich niet bewijzen.

  De Islam is echter als godsdienst totalitair godsdienst en in die zin is het ook en vooral een politieke ideologie en wil het alle aspecten van het dagelijks leven bepalen.

  Maar je hebt gelijk: door het een godsdienst te noemen, verhul je het totalitaire karakter ervan.

  BeantwoordenVerwijderen