donderdag 26 november 2009

The West Is The Very Best


Nu ik toch weblogs aan het ophemelen ben, wil ik hier de aandacht vragen voor The West Is The Very Best, waar bijgaande afbeelding vandaan komt. Op TWITVB passeert de laatste tijden een constante stroom aan satirische fotocollages de revue. (Hoe noem je dat eigenlijk, fotoverneukerijen?). De humor in de spotprenten is hard, scherp en hilarisch en m.i. van hoge kwaliteit.

Hierbij dus hulde voor de makers van de prenten en de commentaren. Nederland heeft satire als dit hard nodig, ook en zeker als het mensen laat schrikken. Dan gaan mensen misschien nadenken buiten hun al te gemakkelijke, voorgeprogrammeerde kadertjes. Humor en (zelf)spot zijn hiervoor prima middelen. En bovendien nog leuk en uitermate grappig :)

Getoonde afbeelding, Never allow Islam to hijack your country, refereert aan de weigering van premier Erdogan om met Geert Wilders te praten of hem zelfs tot het land toe te laten. Wilders wordt afgebeeld naast Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van het huidige, seculiere(!) Turkije.

Ik nodig u van harte uit er een kijkje te nemen.

En apropos zou ik minister Erdogan (en onze regering) willen vragen of hij beseft hoeveel van zijn landgenoten hier in Nederland gastvrij zijn ontvangen. Staat dit in verhouding tot zijn weigering een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger van datzelfde land te ontvangen?

3 opmerkingen:

 1. Leuke site en toegevoegd aan mijn verzameling rss-feeds op Google Reader.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi zo :). Trouwens nog mijn complimenten voor de aanval op de groene Klaas. Omdat ik geen kinderen heb, gaat het Sinteklaasfeest een beetje aan me voorbij, en zeker groene nep-klazen die moralistische en deprimerende verhalen gaan ophangen. Als ik er één tegenkom, dan zal ik mijn zegje doen en de eigenaar van bijvoorbeeld de winkel verzoeken deze valse Klaas uit de zaak te verwijderen. Een beetje een kinderfeest kapen voor hun geldverslindende moraalridderij. De combinatie groen en chocola doet me sowieso al kokhalzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. TWITVB is super.
  Even iets anders,het was niet de bedoeling zó vreselijk gastvrij over te komen als dat de turkse enclave zichzelf heeft aangemeten hoor.

  BeantwoordenVerwijderen