maandag 7 december 2009

Een overzicht van 50 "embedded" krantenredacties.

"Als een systeem zich op irrationele wijze tegen zichzelf schijnt te keren, dan komt dat doordat er onbekende doelstellingen worden nagestreefd."
--------------------------------------------------------------------------------------------

"Meer dan vijftig kranten publiceren maandag wereldwijd hetzelfde commentaar, waarin een oproep wordt gedaan aan politici om in Kopenhagen tot een nieuw klimaatverdrag te komen. Aan de actie doet ook de Volkskrant mee." (Elsevier)

Aan de gezamenlijke brief blijkt maanden gewerkt te zijn (geschreven, geschrapt, gewijzigd, herschreven, etcetera) en één van de kernpunten kan ik u alvast voorspellen:
De "ontwikkelingslanden" hebben al hun toekomstige ellende aan ons te danken en wij (u en ik dus), zullen onze levensstijlen drastisch moeten gaan veranderen (een handje geholpen door een ongekende stroom belastingen en boetes uiteraard).
Want die brief is natuurlijk helemaal niet aan politici gericht, maar aan u en mij en een signaal aan diezelfde politici, dat deze kranten achter hun zwendel staan. Of is het tegenwoordig zo, dat journalisten en krantenredacties de politiek gaan instrueren?

Wat vertelt dit mij?
A: dat het concept "krant" een bliksemsnel verouderd medium is geworden, dat zijn eigen agenda voert, en daarom en masse overgeschakeld is van nieuwsgaring naar agitprop,
B: Dat er nu een lijst is van 50 kranten die collaboreren met de klimaatzwendelaars in de politiek en de wetenschap. Dat ze met deze leugenaars en volksmenners collaboreren wordt bewezen door de manier waarop Climategate genegeerd en gebagatelliseerd wordt.

Dat laatste punt is belangrijk. Het past in de lijn van het verzwijgen van de opstand in Iran, het tuig op straat, de eenzijdige anti-Israël- en Obamaberichtgeving, en vele andere leugens, verdraaiingen en verzwijgingen. Het toont de morele corruptie van de Nederlandse "pers". Het zijn de roeptoeters van volksmenners met een politieke agenda en schuldig aan misleiding en agitatie.

Wie zijn die mensen en waar bestaat die agenda uit? Uit alle losse, onverklaarbare geburtenissen van het laatste decennium, tekenen zich de contouren van een monster af, dat ik niet bij naam durf te noemen, maar ik vraag me af wat erger is: Als het allemaal gewoon uit stupiditeit gebeurt of uit welbewuste opzet.

3 opmerkingen:

 1. Regeren vanuit het duister heet dat.John F. Kennedy, o.a., heeft daar eens een opmerking over gemaakt. De ene kant uitsturen, maar het voertuig gaat precies de andere kant op.
  Ja natuurlijk wordt er gemanipuleerd om die mensen op die plaatsen te krijgen waar ze gebruikt kunnen worden. Sommigen zijn naïeve dwazen, anderen weten van de hoed en de rand. Hier gaan idealisme (typetje Diederik Samsom) en doortraptheid (Al Gore) hand in hand.
  Degenen die achter de waarheid komen worden gedumpt, soms erg letterlijk als het gaat om vooraanstaande mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://www.americanthinker.com/2009/12/the_cuckoos_nest_visits_copenh_1.html

  Goeie film, intrigerende link.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Not to be missed!
  http://www.amsterdampost.nl/stuif-es-in/comment-page-1/#comment-27

  BeantwoordenVerwijderen