donderdag 7 januari 2010

Job Cohen geeft eigen brevet van onvermogen af.

Na al die jaren theedrinken, dialoog aangaan en stinkende wonden maken is het Job Cohen niet gelukt de boel bij elkaar te houden. De laatste tijd is hij daar bijzonder openhartig over. Geloofde hij nog in de goede zaak, toen hij de woede van de mensen bij de herdenking van Theo van Gogh als een volleerde Orwelliaanse sjamaan dacht te bezweren, door het gepeupel te laten joelen, fluiten en schreeuwen, nu is het vuur eruit. volgens eigen zeggen zijn hij en zijn ambtenaren maar amateurs en nergens echt bij betrokken. Vandaag gaf hij als baas van de politie definitief zijn falen toe in het uitoefenen van de primaire taak van de overheid: de bescherming van de bevolking en het garanderen van hun veiligheid.

Wat zegt hij?

"Ik kan de mensen alleen maar aanraden heel voorzichtig te zijn als er iemand aanbelt. Behalve goede sloten is het aan te bevelen een haakje op de deur te doen, waardoor ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen stappen. Het is triest dat dit moet, maar het is een manier om erger te voorkomen."

Dit is dus het enige dat hij u en mij kan aanraden en ondertussen gaan hij en zijn dienders de gymschoenen van straattuig afpakken. (Hoe wil hij dat overigens doen? De man kan nog geen verdronken vlieg uit een kopje thee vissen en zijn dienders nog geen 15-jarige jeugdcrimineel, al wordt die op een presenteerblaadje met begeleidend videomateriaal aangeboden).

Beste brave Amsterdammer, u hoort het van onze burgemeester, het hoofd van de politie zelf. Het is spijtig, maar de veiligheid van u, de uwen en uw bezittingen worden niet meer door de politie bewaakt. U moet het zelf doen. Het beste is, als u uw huis ombouwt tot versterkte veste, voor niemand meer opendoet en alleen nog in groepen over straat gaat of beter nog helemaal niet naar buiten gaat. De politie hoeft u niet te bellen, die verwijst gewoon naar de uitspraak van hun baas.

Wat voor conclusie kunnen we hieruit trekken?
Aangezien de staat dus niet meer doet waar u voor betaalt middels belastingen, zijn er twee mogelijkheden:

A: Of die incompetente bende van Job Cohen wordt per direct de laan uitgestuurd en vervangen door mensen die hun taak wel kunnen vervuillen, of
B: De (Amsterdamse) burger erkent, dat de staat de naleving van het contract met de burger niet uitvoert en betaalt dan ook verder geen belastingen meer. Van het uitgespaarde geld kan dan de eigen beveiliging worden bekostigd.

Burgemeester Cohen zal het dan ook niet erg vinden als de wapenwet de deur uitgaat? Het geweldsmonopolie van de staat staat of valt immers bij de bescherming van de bevolking. Beschermt de overheid ons niet, dan kan ze ook de burger de eigen middelen ter verdediging niet ontzeggen.

Het is kiezen of delen Cohen:
Ophouden met jammeren en je taken uitvoeren of ophoepelen.

Neem in het laatste geval je vriendjes van de PvdA mee. Niet dat ik denk dat dat zal gebeuren, want in het innen van verkeersboetes en de politie inzetten als gelegaliseerde annex belastingambtenaren bent u dan wel weer erg handig.
--------------------------------------

(Afbeelding: The West is the Very Best: Job Cohen wordt zwaar gestraft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten