zondag 17 januari 2010

Wat er over het politieke proces tegen Wilders wordt geschreven

Hieronder een greep uit wat er geschreven en gezegd wordt over de aanstaande juridische poging om de vrije meningsuiting te knevelen en van Nederland een totalitaire staat te maken. Mocht ik meer teksten tegenkomen, dan zal ik ze erbij plaatsen, en reageerders worden uitgenodigd om relevante links te posten.


Joost Niemöller:
Bij de rechtszaak tegen Geert Wilders staat niet eens zozeer de vrijheid van meningsuiting op het spel, als wel onze hele democratie.

Nausicaa Marbe:
Zoals de zaak escaleert, lijkt het erop dat het een politiek proces wordt, gevoerd op basis van ideologische voorkeuren, gevoed door een klimaat van haat en afkeer jegens Wilders, waarbij democratie en rechtstaat het afleggen tegen machtmisbruik en ideologische hetze.

Mark Steyn:
This court is explictly attempting to criminalize the political opinions of a large swath of the Dutch electorate. That doesn't seem a smart move. Whatever it does to Wilders, it risks delegitimizing the state itself.

Peter Louter:
In die gepolariseerde situatie zal binnenkort een rechtszaak plaatsvinden met Wilders als verdachte en twee kampen onder de autochtone bevolking als aanklager en verdediger. De islamisten kunnen de armen over elkaar vouwen en rustig afwachten wie er gaat winnen. Ongeacht de uitslag is er één ding zeker, de polarisatie zal toenemen.

Bram Moszkowicz:
"Als u het mij vraagt, ik heb stellig de indruk dat de officieren van justitie voor alles wat ze doen fiat moeten krijgen van mensen die binnen de hiërarchie van het openbaar ministerie aan de top staan. Als dat zo is, wat ik denk, dan gaat het wel een beetje die richting [van een politiek proces - DG] op"

Amanda Kluveld:
Het OM wil eigenstandig bepalen hoe het publieke debat verloopt en wil door het strafbaar stellen van het citeren van gerespecteerde denkers - de paus is geen Hitler en de Regenburgrede, die Wilders aanhaalt, is nooit verboden - de grenzen van dit debat inperken. Dat feit, en niet uitsluitend het gegeven dat Wilders een politicus is, maakt dit proces tot een politiek proces.

SITAmnesty:
Today Winston Churchill, the most stalwart anti-Nazi, would be arrested in Holland for incitement to hate and racism whereas Hitler would be free to promote Islam and recruit muslims into his Nazi party unmolested.

Contradicere:
Gezien het feit dat de rechtbank zich eerst, mede op advies van het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie, onthield van strafvervolging, maar zich door [linkse] politiek gemotiveerde partijen, zoals PvdA politica Els Lucas en de Internationaal Socialistische organisatie ‘Nederland Bekent Kleur’, liet overhalen Wilders alsnog te vervolgen is er sprake van een ontegenzeggelijk politiek proces.

Henk Lomax:
Volgens de hedendaagse normen van 'weldenkendheid' zou Churchill als een haat zaaiende islamofoob moeten worden aangemerkt en evenals Wilders moeten worden berecht.
Want de politiek correcte desperado's willen koste wat kost de bijl leggen aan de wortels van de democratie en het vrije woord.
En dat enkel en alleen maar om een stelletje godsdienstwaanzinnigen tegemoet te komen.


Afshin Ellian op Netwerk

Frank Ankersmit:
Meer dan een halve eeuw later hebben we weer een rechtszaak wegens belediging van een bevolkingsgroep. Dit keer is de gedaagde niet een romancier maar de politicus Geert Wilders. En dit keer zijn niet de katholieken maar de moslims de beledigde volksgroep.

Redactie Het Vrije Volk:
Dit proces is een politiek proces, bedoeld om voorgoed een eind te maken aan islamkritiek. Want in de optiek van onze multiculturele elite staat kritiek op andere religies of culturen gelijk aan racisme. Ook al heeft ras betrekking op biologische kenmerken waar je mee wordt geboren, en cultuur en religie op waarden en overtuigingen waar je voor of tegen kunt kiezen.

Arthur Legger:
"The ‘Openbaar Ministerie’ shows a peculiar and unrelenting zeal to prosecute Wilders, no matter what; and to get him convicted, no matter what, preferably before the next elections. In this process the rule of law and rooted traditions of freedom that started with Spinoza’s Ethics 350 years ago, are shrugged off, easily. Yet, once fallen, the new tide will wash them away, forever."

Juridische Faculteit der Amsterdamsche Studenten
"Het Hof gaat met die vaststellingen als artikel-12-Sv-rechter op de stoel van de strafrechter in de échte procedure zitten. De Rechtbank Amsterdam, die het geschil in eerste instantie zal moeten beoordelen, heeft, de vaststellingen van het Hof in aanmerking genomen, geen enkele ruimte meer om Wilders vrij te spreken. Dat de vaststellingen van het Hof in principe een voorlopig karakter hebben, doet daar nauwelijks aan af. De rechter moet wel heel stevig in zijn schoenen staan wil hij de vaststellingen van het Hof naast zich neerleggen, te meer daar datzelfde Hof het eventuele hoger beroep zal moeten beoordelen. Hiermee lijken de kansen op een eerlijk proces verkeken.

The International Free Press Society
The trial of Geert Widers: a symposium

Pat Condell
Shame on The Netherlands

13 opmerkingen:

 1. http://player.omroep.nl/?aflID=8708759&start=00:07:04&end=00:16:15

  Een hele sterke van prof. Afshin Ellian.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://isoc.nl/activ/2008-onwerkbaar-RobbertJonk.htm

  Denk niet te snel dit geldt alleen voor internetge- of misbruik. Dat zal in de vierde alinea van onder duidelijk worden. En kijk dan nog eens met welke landen Nederland een uitleveringsverdrag heeft. Notabene met landen die een eigen draai hebben gegeven aan het verdrag van de rechten van de mens.
  Bij een veroordeling zal een verzoek om uitlevering m.i. dan ook niet lang op zich laten wachten.
  Denk niet dat het zover komt, dat zou net een brug te ver zijn, vooral omdat men dan kan rekenen op rellen. Maar als Wilders niet wordt veroordeeld, dan voorspel ik dat alles dat na Fitna achterwege is gebeleven dan los zal breken.
  Waarna Wilders er ongetwijfeld de schuld van zal krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dank je toets, ik zocht al naar Professor Ellian en heb hem erbij gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je alle zaken die er momenteel spelen op gebied van privacybeperking en islamisering enz 20 jaar geleden had voorspeld, was je voor gek verklaard.Nu is het de realiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me nog herinneren hoe fel er een jaar of sertig gteleden werd geprotesteerd tegen invoering van de ligitimatieplicht. Het werd "Ausweisz" genoemd en door de protesten ging het toen niet door.

  moet je nu eens zien wat iedereen stilzwijgend door de strot is en wordt geduwd:
  legitimatieplicht, preventief fouilleren zonder aanwijzing van een strafbaar feit, anders dan dat iemand zich in een bepaald gebied bevindt, camera's, chipknip, kastjes in de auto, camera's op straat, vingerafdrukken in het (biometrische) paspoort, Electronisch Patienten- cq Kinderdossier, de bevoegdheid van de politie om op slechts een aanwijzing je huis binnen te komen, etcetera. Neem daarbij de koppeling van gegevens via computerdatabases, de verkoop van gegevens door en aan grote bedrijven en het is bizar om te moeten concluderen, dat de mogelijkheden voor een totalitair regime enorm zijn. Orwell zou zijn lippen hebben hebben afgelikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het enige dat ontbreekt voor zo'n staat is de schuldbewustheid en voortdurende angst van de burgers, die aangewreven wordt, dat alles hun eigen verantwoordelijkheid is..... o, wacht even... ja, daar wordt door de grefo-linkse Balkenbende ook voortdurend op gehamerd. Angst voor epidemieën, oorlog (EU!), angst voor de buren, angst voor het klimaat en natuurrampen die zogenaamd door de mens worden veroorzaakt (de blinde arrogantie!) en natuurlijk angst voor de politie, die verkeersovertredingen massaal beboet (quotum), maar de misdaad niet oplost en het tuig de straat laat overnemen.

  En natuurlijk ontbreekt in zo'n staat niet de algemene zondebok, op wie men zijn haat kan uitleven. En die zondebok wordt gevonden in de man die naar voren is gekomen om zware kritiek te spuien op het (ontbrekende, danwel in stilte vastgestelde) immigratiebeleid en de verschrikkelijke gevolgen daarvan voor de samenleving: Geert Wilders. Met alle macht wordt de zondebok besmeurd, belasterd, gedemoniseerd, geïsoleerd en gecriminaliseerd (vervolgd dus).

  Wat ik me afvraag is: waarom heeft Geert Wilders nooit degenen die hem vergelijken met de Nazi's aangeklaagd wegens smaad en/of laster? Journalisten, politici en opinieleiders, ze zijn stuk voor stuk schuldig.

  De zondebok is essentieel voor totalitaire regimes. Ook belangrijk is dan, dat men de media controleert, is het niet expliciet, dan wel impliciet.

  Jaja, wie had dat dertig jaar geleden idd kunnen denken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog eentje van prof. Ellian, nu van Elsevier.
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/255806/De-relatie-tussen-nazisme-en-islamisme.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het meest verontrustende vind ik de uitspraak van het OM, dat het er niet toe doet of de vergelijking Islam/Nazisme al dan niet terecht is, maar dat het uitspreken van die vergelijking Illegaal is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bidden voor de vrijheid in ons land, woe. 20-1-09, bij de start van het proces tegen Geert Wilders
  Een gebed opgesteld door Ben Kok ter overdenking en om te bidden...
  Dank u wel, dat we dankzij Yeshua ha Mashiach, die voor ons de doodstraf droeg wegens onze overtredingen van uw Tora, tot u mogen komen en dat u als onze Vader in Zijn Naam ons gebed wil verhoren. God van Abraham, Isaak en Jakob, in de Naam van Yeshua, de levende Tora, vragen we u, om een zegen voor Geert Wilders en om zijn vrijspraak. Hij had en heeft de moed om de islam te ontmaskeren, evenals een aantal anderen. Geef hem verdere moed en wijsheid, om dat te blijven doen in een geest van “kracht, liefde en bezonnenheid” (2 Tim.1:8) Dat bidden we ook voor Afshin Ellian, Wafa Sultan, Mark Gabriels, Brigit Gabriels, Wahid Shoebat, Hans Jansen, ondergetekende e.a., we kennen niet alle namen, maar het zijn er veel te weinig. Wilt u al die geestelijk en politiek leiders, die politiek correct hebben gezwegen en de islamisering hebben bevorderd wakker schudden en hen hun schuld doen inzien. We bidden voor de vele misleide moslims, dat ze mogen zien, waarin ze misleid zijn, dat ze een afgod volgen en een kwalijk rolmodel. Dat ze bevrijd mogen worden van de angst voor medemoslims, die hen dwingen moslim te blijven tegen hun wil in en tegen onze grondwet in. We bidden, dat ook allen, die U nog niet kennen, de rijkdom van de relatie met U mogen gaan vinden door te lezen in de Bijbel, overtuigd door Uw Heilige Geest Yeshua mogen aanvaarden als de enige weg tot U. Help ons, als Uw kinderen, te groeien in ons geloof, opdat we geloofwaardige getuigen van U zullen zijn in Uw kracht en genade. We erkennen en belijden de schuld van alle joodse en christelijke gelovigen, inclusief ons zelf dus, dat we vaak tekort zijn geschoten en vragen U om vergeving. Dank U , dat U die altijd geeft dankzij Yeshua en we prijzen U, dat elk mens altijd opnieuw of voor het eerst bij U terecht kan dankzij Hem. Wilt U werken in de harten van de rechters, opdat ze tot een eerlijk oordeel komen, wat ons allen de ruimte geeft in vrijheid te leven en in die ruimte U te ontdekken en tot Uw eer te leven. In de Naam van Yeshua ha Mashiach (Jezus Christus), met liefde voor alle mensen,
  Amen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. geachte pf koops, hartelijk dank voor uw bijdrage. Wel wil ik zeggen, dat ik de deal, dat iemand in het verleden gemarteld en vermoord is voor mijn overtredingen, niet accepteer. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn daden en laat niemand anders daarvoor boeten. Stel je voor dat dit een gebruikelijke praktijk was, dan zouden er willekeurige mensen geëxecuteerd worden voor dingen, die anderen misdaan hebben. Mijns inziens een abject uitgangspunt.

  Het door u genoemde "contract" is niet rechtsgeldig en bovendien misdadig en wreed. Mijn argumenten hiervoor heb ik al eens op Contradicere uit de doeken gedaan. Eens zien of ik het nog kan vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gevonden: http://contradicere2.wordpress.com/2009/05/27/god-pleegde-zelfmoord/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Als hij veroordeeld wordt is het dat zogenaamde 'links' wat volgens mij de grootste klappen zal ontvangen. Het was even wachten maar die zelfvernietigingsdrang werpt nu geloof ik toch bijna haar vruchten af. Wat de uitkomst ook zal zijn, ze hebben het zichzelf nu toch echt wel moeilijk gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jorrit, dat denk ik ook. Als Wilders voor zijn vergelijkingen en uitspraken veroordeeld wordt, zal dat een storm van aanklachten ontketenen en ook tegen degenen die Wilders en de PVV zelf met Hitler en de NSDAP/NSB hebben vergeleken. We krijgen dan een land, waarin iedereen die iemand anders beledigt voor de strafrechter kan verschijnen. Het absurde is, dat de Koran zelf uitermate beledigend is tegenover niet-moslims. Daarom wordt er door mensen gezegd, dat bij een veroordeling de democratie de nek om wordt gedraaid. Meningen zijn dan strafbaar. Nu is het Islamkritiek, maar waarom daar stoppen? De Gristenen zullen niet achterblijven. En als iedere bevolkingsgroep beledigd kan worden, hoe zit het met PVV-stemmers danwel PvdA-stemmers? De PvdA wordt ook voor alles en nog wat uitgemaakt. Het einde is dan zoek. Daarvoor was de demonstratie.

  BeantwoordenVerwijderen