vrijdag 19 maart 2010

Allemaal de schuld van Wilders

Nadat gisteren de lente even de toestand in Nederland kwam verkennen, vertrok ze weer haastig, met achterlating van een belofte van terugkomst in de vorm van een kievitsei.

Ondertussen is de anti-Wildersmachine op volle toeren gaan draaien. Nederland zal zijn reputatie door hem verliezen wordt er geroepen door hen die het kunnen weten, maar daaraan toevoegen, dat Nederland zijn goede naam al kwijt was door de moorden op Pim Fortuijn en Theo van Gogh en, zo verzekert ons ene Pijpers, door het "nee" tegen de Europese grondwet, die "elders" in Europa "nogal wat wenkbrauwen deed fronsen".

Allemaal de schuld van Wilders natuurlijk, net als het feit dat burgemeesters in Nederland hun stadsgenoten op het hart drukken 's avonds niet meer op straat te komen en fietstunnels te vermijden, om niet in elkaar getrapt, beroofd en bewusteloos op de spoorlijn gelegd te worden. Allemaal de schuld van Wilders.

Vooral onze relatie met moslimlanden, die parels van beschaving, democratie, welvaart en vrijheid, loopt volgens onze propagandistische roeptoeters door Wilders gevaar. Hoe waagt hij het om kritiek te hebben op deze verlichte ideologie, die al 1400 jaar de mensheid heeft verrijkt met uitvindingen op het gebied van de geneeskunde, astronomie, technologie en natuurwetenschappen.

Verloederende steden, het ontstaan van een nieuwe praktisch-analfabete onderklasse,, en nieuwe Nederlandse tradities als het in brand steken van auto's, het in de nek steken van mensen het bedreigen en aanvallen van verplegend personeel, dokters en brandweerlieden, alsook massaal verzet tegen de politie en feitelijk alle "oude" Nederlandse instellingen, al deze culturele verrijkingen zijn de schuld van Wilders, die duivel. Vanuit zijn wieg heeft hij dit allemaal al gepland. Net als de bankencrisis, de duizelingwekkende staatsschuld, de opwarming van de aarde en de terugtrekking uit Afghanistan. In zijn kleuterjaren heeft hij het al bekokstoofd: de verwording van het onderwijs tot een treurige misstand, de wachtrijen in de zorg en niet te vergeten het midden-oostenconflict, dat is begonnen doordat Wilders een bezoek aan Israël bracht.

De aanslagen in New York, Madrid Londen en Bombay.... hoe kan die man nog rustig slapen? Door zijn negatieve invloed moesten van de twee boren van NZlijn de duivels worden verdreven door een Rooms Katholieke priester.

Het ontstaan van voedselbanken, verpaupering en een groeiend aantal mensen en gezinnen dat bij schuldhulpverlening aanklopt.... wat heeft deze man een last op zijn geweten. Maar heeft hij wel een geweten? Hoe kan hij vrome moslims, die zo voor de emancipatie van homo's en vrouwen en zo tolerant tegenover andersdenkenden zijn zo tot in het diepst van hun ziel kwetsen? Hoe durft hij het om tegen besnijdenis, vrouwenonderdrukking, uithuwelijking van kinderen en lijfstraffen te zijn? Schande over die man. Hoe durft hij voor strenge straffen voor en uitzetting van crimineel tuig van de richel te zijn? Hoe durft hij te zeggen, dat 100.000 nieuwe Nederlanders die per jaar per jaar binnenkomen géén zegening voor Nederland is? Er moet toch iets in de plaats komen voor de oorspronkelijke bewoners, die hals over kop uit dit land vol prachtwijken vertrekken?

Maar gelukkig zal Wilders nooit regeren, want de andere partijen (dat die dan nog wel een achterban moeten hebben wordt even buiten beschouwing gelaten) zullen een blok vormen om hem buiten te sluiten en vormen liever een onwerkbare lappendeken van belangenbehartigers en lobbyisten dan een regering die een vertegenwoordiging van de wil van het volk is. En gelukkig heeft onze nationale trots: het immer groeiende ambtenarenleger, al aangegeven werk te zullen weigeren als Wilders aan de macht komt, en gelukkig staan er in binnen- en buitenland duizenden subsidieslurpers klaar om zand in de machine in de machine te gooien mocht het zover komen.

Maar zover komt het niet, want gelukkig is daar onze redder Job Cohen, de nieuwe theedrinkende roerganger, de vernieuwer en verlosser, die Nederland weer op het juiste multiculturele spoor zal zetten. Gelukkig is daar het CDA weer, en d'66, die Nederland in een ommezien weer zullen opstuwen in de vaart der volkeren en van Nederland weer een lichtend voorbeeld zullen maken van democratie en vrijheid.

Op naar 9 juni, wanneer de afgrond zich zal openen die de zwarte ziel van Wilders zal opnemen, zodat de sociaal-democratische heilsstaat eindelijk werkelijkheid kan worden.

9 opmerkingen:

 1. Ik zie Wilders meer als een professionele Trol dan als een geloofwaardig iemand. Continu met problemen schreeuwen, zo nu en dan absurd om weer even in het nieuws te zijn en maar niet komen met (haalbare) oplossingen.
  'Alle moslims zijn van de duivel en ik ben jullie Redder, jullie almachtige die het kwaad zal vernietigen!'

  Natuurlijk, het is tijd voor een persoon die eindelijk durft te zeggen wat hij wil zonder zich zorgen te moeten maken over hoe anderen het zullen opvatten, maar of hij de juiste man ervoor is weet ik nog zo net niet.

  Maar goed, al zou Wilders aan de stemmen komen dan heb ik alsnog weinig vertrouwen dat hij invloed zal hebben. Zijn partij was de grootste in Almere en ze zitten daar niet eens in het college. Als ze zoiets kleins al niet kunnen organiseren, laat staan een goede plek in de kamer... of een bingoavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over de PVV zelf heb ik het niet zozeer, maar over de manier waarop hem van alles in de schoenen wordt geschoven en de partijen hun eigen falen op hem proberen af te schuiven.
  Men is bezig de zondebok te offeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wilders heeft zelf de harde toon gezet. Hij heeft zelf jarenlang lopen sneren en smalen. Wie kaatst, kan de bal verwachten.
  Wilders zelf zit daar misschien minder mee dan zijn adepten. Misschien geniet hij er wel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is onvoorstelbaar hoe slecht mensen kunnen luisteren, gezien de 2 bovenstaande reakties hier.

  Is de algemene hersenspoeling over Wilders dan zo sterk ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bah, vanuit het feitelijk aanwezig zijn van van oorsprong niet-europese culturen in Nederland zal de verbale kant van Wilders als grof cq. scherp ervaren worden. Daar moet je doorheen kijken als een noodzakelijkheid in de politieke structuur van het moment.ik zie een zekere gelijkvormigheid tussen bijv. Wilders en de door macho-gedrag doortrokken Erdogan. Wij moeten onze cultuur verdedigen! Voor Erdogan staan vele anderen natuurlijk.
  Verder is het belangrijk dat de autochtone slaapmuts wakker geschud wordt voor de nieuwe politici, die het vak van uitnemer goed verstaan, zie een Albayrak.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sgt Pepper, ik denk dat je inderdaad je mening teveel hebt laten vormen door desinformatie, zowel van de anti- als misschien de al te fanatieke pro-Wilderskant. Aan het organisatietalent binnen de PVV mankeert niets. Het wordt echter een bijzonder moeilijke zaak als er unaniem een taboe over ze wordt uitgesproken en als iedereen die ook maar een centimeter in hun richting komt, neergesabeld wordt door de heersende kliek.

  Het is juist deze vuile manier van "politiek" voeren, het ongenuanceerd verdraaien van woorden en het selectief en gekleurd in beeld brengen, die funest is voor de verhoudingen in NL. Er wordt verdeeldheid en haat gezaaid, waar men gezamenlijk naar oplossingen zou moeten zoeken voor de enorme crisis waar Nederland in verkeert. En daar is de financiële crisis nog de minst erge van.

  Het demoniseren en diskwalificeren van Geert Wilders is bijzonder destructief. De problemen gaan er niet door weg. Sterker: een oplossing wordt erdoor verhinderd, terwijl de misstanden blijven groeien.

  Het ergste wat Nederland op dit moment doormaakt, is deze polarisati, die het land straks onbestuurbaar dreigt te maken, dit alles met dank aan een politiek, die eerder op het schoolplein thuishoort en niet op het Binnenhof.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In Engeland dan? Daar gaat het volgens mij veel groffer aan toe, schreeuwen, dingen, dan zijn wij daarentegen nog "netjes, rustig" enzo...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Roye, hier gaat het geniepiger, verpakt in een glimlach en mooie woorden. Ook is het in sommige engelse steden al slechter dan hier, veel werkloosheid en armoede.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. het ergste is dathetartikel niet eens cynisch is ,het is waar

  BeantwoordenVerwijderen