dinsdag 17 mei 2011

Loszingtrofee

Ik stel voor om een prijs in het leven te roepen voor de journalist,schrijver, publicist, programmamaker, wetenschapper of onderzoeker, die het beste zaken kan loszingen van de werkelijkheid.

Wat is loszingen-van-de-werkelijkheid? Het is het verwoorden van maatschappelijke gebeurtenissen op zo'n wijze dat alle woorden en begrippen zo gebruikt worden, dat ze niets meer met de oorspronkelijke betekenissen van die woorden en begrippen te maken hebben, waarna er allerlei dwarsverbanden worden gelegd en conclusies worden bereikt, die net zo irreëel zijn als de losgezongen begrippen zelf.

Deze kunst is in Nederland een steeds hogere vlucht aan het nemen en het wordt tijd er een prijs aan te verbinden.

Als beschermheer van de prijs stel ik iemand voor als Marcel van Dam. Andere suggesties zijn welkom.

Politici en ambtenaren zijn uitgesloten van deelname.

3 opmerkingen:

 1. Dit is denken buiten de box. Heb je al liefhebbers voor je idee? Het zou ook een wisselbeker kunnen zijn, lol. Maar dan gevuld met vul maar in...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heh, dat is vreemd. Ze lopen een dag achter bij blogspot. De vorige reactie is ook vandaag 25 feb geplaatst. Hoort dit ook bij het loszingen misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach, ik zie het al, het is yankie time. Bij je instellingen kun je uitkiezen in welk deel van de wereld je woont en dan komt de timestamp gelijk goed terecht.
  Sorry dat ik je blogpage hijack.

  BeantwoordenVerwijderen