maandag 20 februari 2012

Job Cohen bestreed met succes de hondenpoep

Vanmiddag liep ik in een voor mij vrij onbekende buurt. Op de hoek van een stille straat zag ik een tabakswinkel en liep ernaar toe om shag te kopen. De deur van de tabakszaak bleek op slot en op het glas van de deur was een briefje geplakt met "aanbellen".

Toen ik werd opengedaan vroeg ik aan de tabakenist of tabakenier, hoe heet dat, of dat ergens voor nodig was waarop hij zei dat hij al drie keer overvallen was.

"Zo is Amsterdam er dus aan toe", zei ik terwijl ik de tabak afrekende.
"Niet alleen Amsterdam hoor", antwoordde hij. "Heel Nederland. "Zelfs in de dorpen".

Buitengekomen sloeg ik een hoek om en daar viel mijn oog op een grote poster achter het raam van een woonhuis met daarop in schreeuwende letters "GEEN HONDENPOEP" boven de foto van een 3x vergrote hondendrol.


Het wekte een gevoel van vervreemding.

De één wordt 3 keer overvallen en beroofd en zijn buurman maakt zich druk over hondenpoep met een smerige foto voor zijn raam.


Terwijl er de laatste 10 jaar nauwelijks meer hondenpoep op straat ligt, dankzij de poepzakken en de hoge boetes, zijn daarentegen de roofovervallen omgekeerd evenredig in aantal en brutaliteit toegenomen, in een stad, waar dat voordien maar sporadisch voorkwam.

Ik dacht aan Job Cohen. Onder zijn burgemeesterschap is dit gebeurd. Hij heeft dat allemaal voor elkaar gekregen. De poep is weg.

Hij ook. Hij mag blij zijn als hij er met vergetelheid afkomt

13 opmerkingen:

 1. Beetje kleren van de keizer met die Job, ze hadden ook een handpoppetje kunnen inzetten zoals mijn buurman altijd met hetzelde handpoppenzakje voor de hondenstront over de straat schuifelt en er mee zwaait zodat iedereen die 'm niet kent denkt dat ie de stront van zijn hond daar straks in doet. Maar dan ken je 'm niet, hij zwaait alleen maar. Hij deed trouwens redelijk een afzwaaiende koningin na, die Job dus, niet mijn buurman.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Potverdorie D.G.

  Ik heb nooit geweten dat je een eogen Blogspot hebt.

  Mooi stukje hierboven, je weet dat Ik een groot fan ben van Jobke, Not dus

  BeantwoordenVerwijderen
 3. BB, Heeft die buurman een onzichtbare hond of waarom schaft hij er niet een aan? De enige politicus die ik ooit met honden (hondjes) zag was Pim Fortuyn. Als hij was blijven leven zou bovenstaand verhaal misschien omgekeerd zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Henk en welkom. Sinds ik voor AP schrijf heb ik hier weinig meer gedaan, maar ik ben van plan dat weer wat meer te doen. AP krijgt er uitstekende schrijvers bij, met uitgewerkte en zwaar beargumenterde stukken en dat soort dingen kan ik hooguit maar eens in de week doen. Het is erg inspannend en veel dingen heb ik al gezegd.

  Ik vind schrijven leuk en wil het vaker doen dan eens in de week. Zodra er zich weer een dijk van een wereldschokkend epos uitkomt, dan plaats ik het wel weer op AP. Het is hier een beetje een ratjetoe en ik heb het gisteren allemaal en teruggezien, maar over een aantal dingen ben ik wel tevreden, zoals dit:

  http://dgneree.blogspot.com/2010/05/over-een-moeras-verhaal-met-open-einde.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mischien kan Ik na 2 Maart een paar dingen posten.
   Laat Ik zeggen een voorbeschouwing over het Iranvraagstuk

   Verwijderen
  2. Inderdaad een verhaal in het teken van deze tijd D.G.

   Het word tijd om het verhaal naar voren te halen en het vervolg te schrijven want de boodschap is duidelijk genoeg.

   Verwijderen
  3. Is zo'n voorbeschouwing niet meer iets voor AP? Heeft meer lezers.

   Verwijderen
 5. Komt daar uiteraard ook te staan.
  Maar je weet dat Ik indertijd een artikel geschreven heb over Religie in Iran wat nogal controversieel was maar waar ik van de Iraanse medereaguurders volop in het gelijk gesteld werd.
  Je zult je Darius mischien nog herinneren (heb ik nog steeds contact mee overigens)die me vertelde GVD Henk nu Ik jou artikel lees heb Ik door dat jij met je nuchtere benadering de Iraanse mentaliteit en structuur beter begrijpt als Ik.
  Geen veer in mijn eigen reet maar nuchter nadenken zoals (mensen hebben dagelijks brood meer nodig als Allah)
  Iraanse mensen zijn van huis uit geen Moslims maar hangen een totaal andere religie aan die meer een hang heeft naar het christendom dan naar het Mohemadanisme.
  Ze zijn goed ziek van Mohamed daat en zijn volgelingen.
  Ik durf zelfs te stellen dat het hele IRGC en Basji'i gebeuren bestaat uit het grootste deel opportunisten die morgen hun hele moslimgeloof opgeven als ze ergens betere kansen zien.

  Op Onlydemocracy4iran indertijd heb Ik dat ook in een artikel verpakt en van toen af heb Ik ook constant last gehad met de cyberarmy.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stuur het maar op. Maar als ik het voor AP beter geschikt vind dan zou ik het graag daarnaartoe opsturen. Ik wil ook niet dat dit weblog door politiek(e actie) overheerst gaat worden. AP is een gewapend fort en dit is maar een hutje op de hei. Maar stuur maar op en ik ben sowieso benieuwd naar wat je erover schrijft. Je houdt de zaken daar goed bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tegen de tijd dat Ik ermee klaar ben stuur Ik het naar je Mailbox en kun je zelf kijken of het interessant is om te plaatsen hier.
  Het is jouw blog dus jij maakt uit wat er gebeurd en geplaatst word zo simpel is dat.

  BTW je weet dat we indertijd bij Joost 's nachts wel eens bleven hangen en gewone praatjes hielden zoals wij hier nu doen, zonder politiek zonder Iran zonder iets om over na te denken.
  Dat hield me op de been want later toen dat niet meer van toepassing was ben Ik een paar keer weg moeten lopen van het hele Irangebeuren.
  Veel mensen begrepen dat niet maar Ik had een paar rechtstreekse kanalen naar Iran die nogal hot waren en waar Ik bijv. vids van binnen kreeg waar mijn maag van omdraaide.
  Toen die "babbeltjes" voor mij ontspanning wegvielen ben Ik er ook een paar keer een paar weken vanaf geweest omdat het niet vol te houden was (waarbij Ik opmerk dat het voor mij ver van mijn bed show was maar voor de mensen daar realiteit)
  Je moet je dus inleven in de situatie van de mensen daar, wat hadden wij de luxe dat we er niet middenin zaten.
  Pas geleden haalde iemand op AP nog aan (de rootop chants)
  Er zijn mensen voor gemarteld en vermoord en Ik heb dat maar nooit verteld want voor velen klonk het zo romantisch maar Ik zag de beelden en toen was de romantiek er snel af.
  Ik ben bezig om weer nieuwe contacten te leggen naar Iran ivm de aankomende verkiezingen en zal uiteraard weer voor de volle 100 % gaan als de contacten me willen vertrouwen. geloof me maar dat het weer een enerveerende tijd gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de toestanden af en toe even vergeten is nodig anders draaien mensen door. Het laatste wat ik weet is dat ze het intrnet afsloten, dus er zal weinig naar buiten komen,

   Sit zijn trouwens schitterende verhalen:

   http://vester71.wordpress.com/

   Verwijderen
 8. Excuus voor de tikfouten. Ik ben gewend ze te kunnen editen maar dat kan bij blogger niet.

  BeantwoordenVerwijderen