dinsdag 20 maart 2012

Hoek Brouwersgracht Lijnbaansgracht.

Maar dan ook echt de uiterste hoek, hoewel de hoek feitelijk rond is.


8 opmerkingen:

 1. Een door de winter verrommeld hoekje dat gelukkig nog bewaakt wordt door een grimmig dier dat daar met de boze blik als van Hanoman, de Balinese koning der apen, maar toch waarschijnlijk een replica van een hond is, ervoor zorgt dat onverlaten het mijden als de pest. Nou ja, op onze Amsterdamse chroniqueur na dan. Anders hadden we er nooit weet van gehad. Blijft de vraag wat het verroeste object links is, of ooit geweest is. Een petroleumstel, een schoorsteenkap of toch de hoed van de majesteit. Graag hierover nadere uitleg.

  (Filantroop)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Majesteit draagt liever sjaaltjes. Het verroeste ding is echt ijzer en die schoorsteenkappen zijn meer van lichter materiaal. Dit ding lijkt zelfs wel gietijzer. Ik zie geen handvat, ik zie een fraaie rand met hekwerk en kan helaas niet zien of er een gat in de bodem zit, anders zou het vast een bloempot uit het ijzeren tijdperk zijn. Ik denk dat het lavendel is op de voorgrond en het lijkt harstikke dood, maar in die rieten mand is nog wat leven en het lijken mij hyacinthen. Ik denk Filantroop dat dit een rommelhoekje zal blijven en dat de zomer er niet veel aan zal veranderen. Het geheel geeft blijk van een thans ongeinteresseerde eigenaar.
  De foto's van D.G.Neree krijgen veel bekijks, een beeldende reportage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ausie

  Of wellicht een grill om de ter plaatse gevangen vis voor consumptie toe te bereiden.

  (Filantroop)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij was het inderdaad een gietijzeren vuurpot, met een rooster dat daarachter ligt. De volgende keer dat ik er ben zal ik kijken.

  Filantroop, Cerberus, de hond die de ingang van de hel bewaakt kwam ook in me op. In zekere zin bewaakt deze hond ook een menselijke vorm van helse, want als die hoek niet zo vol met plantenbakken en parafernalia lag, dan zou menige wandelaar, fietser of automobilist deze hoe niet zien aankomen en de kans lopen rechtoor te water te geraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. excuses voor de typefouten. Mijn toetsenbord is aan gort en ik heb een extern toetsenbord gekocht maar ben te lui om het aan te sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jeminee, ik zie maar een fout en die letter komt wel elders voor. Aan gort, die kende ik ook nog niet. Het is dus geen wireless keyboard? ( Draadloos toetsenbord ).
  Cerberus had 3 koppen dacht ik. Maar deze hond heeft er wel wat van weg.
  @Filantroop, denk je dat je vis uit de grachten kunt eten? Ik zou niet durven. Inderdaad een grill, daar lijkt het wel op. Ik had meteen aan de aussie barbecue moeten denken, lol.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "aan gort" zal wel een politiek correcte verbastering zijn van "naar god" :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk he, die politieke correctigheden? Dat hele woord bestond vroeger nog niet: politiek correct. Alsof de politiek zo correct is....Dank voor de uitleg. Gratis Nederlandse les bij D.G.Neree.

  BeantwoordenVerwijderen