donderdag 12 april 2012

Nieuw Bussumerheide

Het was bewolkt en ietwat nevelig. Geen ideaal fotoweer, een sterk contrast viel er op de heide niet zien, een contrastloosheid die versterkt werd door het jaargetijde, waarin de bomen (op de groenblijvers na) kaal waren en de heide eerder grijs dan paars, zoals in de zomer. De foto's waren dan ook nogal teleurstellend. Om toch een indruk te geven van de heide op deze in atmosferisch opzicht vlees-noch-visdag:
6 opmerkingen:

 1. Dat is toch wel een spannende boom, moet ik zeggen. De bewolking zat niet mee.

  Ik was zo vrij een beetje met die boomfoto te rommelen (net als ik ook wel met mijn foto's doe):

  http://img109.imageshack.us/img109/8334/booma.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begin ook voorzichtig wat aanpassingen te plegen. In de bovenste foto had ik het contrast al iets opgevoerd en er wat blauw uitgehaald. Bij jouw bewerking is de heide nog wat meer gedetailleerd geworden, maar ik vind de lucht wat te roze.

  Het is inderdaad leuk om achteraf foto's te kunnen bijwerken. Het maakt het fotograferen weer tot een soort schilderkunst in plaats van het puur 'objectief' vastleggen van iets. En wat is objectief? De camera zelf is ook niet objectief, maar afhankelijk van al zijn hoedanigheden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo D.G.

   Ik ben van plan om hier terug te komen, om te zien hoe het met je gaat en wat je er van maakt.

   dag
   P.S. Wat een kort berichtje, hè. Maar aan een hele lap tekst heb je ook niks.

   Verwijderen
 3. Ik vind ze schitterend! Vaak bij een bedekte lucht komen juist de kleuren tevoorschijn. Met felle zon krijg je veel contrasten tussen licht en donker en mis je soms de outlines. Er zit zeker veel sfeer in die foto's. Een soort verlatenheid, een stukje natuur dat de mens vergeten is. Bij de tweede foto vind ik vooral die lichte dunne stammetjes ( berken misschien ) juist dimensie geven aan de foto. Duidelijk is het paars van de hei te zien. De laatste foto van de denneappels is helemaal magnifiek, en voor mij interessant omdat wij zulke dennen niet hebben. Weet je ook welke den dat is, of zou anoniem ( zou het Filantroop zijn? ) daar wat meer over weten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig dat je ze mooi vindt. Misschien vergeet ik, dat wat voor de één gewoon en saai is, omdat het dagelijks wordt gezien, voor een ander onbekend en interessant is.

  BeantwoordenVerwijderen