zondag 1 maart 2009

De wereld draait door

Willem van Hanegem is als vanouds fel en recht voor zijn raap. No nonsens. Matthijs van Nieuwkerk begint het interview op zijn gebruikelijke cynische toon, maar bindt zich tijdig in, huiverig voor de onbuigzame uitstraling van Van Hanegem.
Ik kijk eigenlijk nooit naar DWDD. De presentator is een typisch links-vernederend type, met een hoge graad van semi-intellectuele botheid, verborgen achter een cynische semi-grijns, met ogen waar zo nu en dan een donkere, kwaadaardige gloed in ligt. Nooit te beroerd om Wilders in een kwaad daglicht te stellen en op zwakke punten aan te vallen. Vanavond deden ze dat door de genuanceerde en voorzichtige uitspraken van Hans Teeuwen tijdens Pauw en Witteman te verknippen tot 2 zinnetjes met de strekking: "Geert Wilders wil de Koran verbieden" en "Ik (Hans Teeuwen) ben het daar niet mee eens".
Door zo uit een aantal zeer genuanceerde uitspraken over gevoelige onderwerpen 2 zinnetjes te knippen, om zo de eigen boodschap over te brengen (Immers, je probeert Wildersstemmers en Han Teeuwenfans/sympathisanten van elkaar te vervreemden) is je begeven op een sterk hellend vlak. Een vlak waar de Publieke Omroep zich al langer op bevindt en die het karakter heeft van politiek gestuurde misleiding en manipulatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten