donderdag 26 februari 2009

Geld (1)

De economie mag dan wereldwijd op een crisis af stevenen, in de hogere echelons zal men voorlopig de broekriem niet aanhalen.
De Veiling van de kunstcollectie van wijlen Yves Saint Laurent bracht het recordbedrag op van 373,5 miljoen Euro. Zo werden er naast werken van beroemde kunstenaars (Pablo Picasso, Henri Toulouse-Lautrec, Piet Mondriaan, Henri Matisse, Gustav Klimt e.a.), twee Chinese bronzen beeldjes geveild, afkomstig van een set van 12 dierenriemdieren, die zo'n 150 jaar geleden door Franse en Britse troepen uit het zomerpaleis van de Chinese keizer waren meegenomen. Het konijn en de rat gingen ieder voor 14 miljoen euro van de hand.
Ook de kerken kijken niet op een eurootje meer of minder. Voor 250 miljoen (een kwart miljard) euro mochten de nederlandse huisgezinnen kennis nemen van het feit dat het universum toch echt in zes dagen was gschapen. 250.000.000 euri, die ze beter meteen in de verbrandingsoven hadden kunnen gooien, dan was het milieu gespaard gebleven van deze onzin.
Maar dat is nog niets. De miljarden vliegen je de laatste tijd om de oren alsof het herfstbladeren zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten