dinsdag 19 mei 2009

Geen Commentaar - Saskia en de koffiedikkijkers

„Wij verwachten dat de ministers ten minste zichtbaar kunnen maken hoeveel geld zij aan de prestaties en doelen hebben besteed en wat dat heeft opgeleverd. [...] Ook signaleren we dat de beschikbaarheid van informatie over de bestede middelen gedaald is ten opzichte van vorig jaar.”

Volgens het kabinet is al 82% van de doelstellingen behaald, maar volgens drs. Saskia Stuiveling, president van de Algemene Rekenkamer "kan de Tweede Kamer niet controleren of dat klopt". Is er uberhaupt nog enige transparantie overgebleven in het Nederlandse regeringsysteem?

3 opmerkingen:

  1. 82 procent, yeah. Weet u wat men doet Daan, de lat wordt gewoon op een hoogte gelegd waar zelfs een kind overheen springt. Het tegenovergestelde doet men overigens als het gaat om luchtkwaliteit. Vandaar dat onze lucht steeds viezer wordt terwijl dat een flagante leugen is in vergelijking met vijfig jaar terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een schande dat de uitgaven van de overheid niet gecontroleerd worden dan wel oncontroleerbaar zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Als je ooit een vinger achter die uitgaven kunt krijgen, zou je het hele bolwerk kunnen ontmantelen! Het is al heel wat dat, ik ben de naam van deze mijnheer kwijt en ik kan niet op mijn vast computer komen waar ik alles heb opgeslagen, de stedelijke mismanagements al aan de kaak stelde. In elk geval hielde de steden veel en veel te veel geld over. Wat ze weg hebben gezet op ...... Geld was ook bevroren.

    BeantwoordenVerwijderen