donderdag 21 mei 2009

Een vraag aan de moslim-immigranten en hun kinderen.

Wat ik niet begrijp is het volgende: Jullie zijn hier gekomen, naar het westen, om een beter leven te hebben dan in jullie thuisland. Jullie zijn naar een land gekomen, dat welvarend is geworden door zijn open, vrije en democratische samenlevingsvorm. Wat we hebben is niet ideaal, maar blijkbaar beter dan waar jullie vandaan komen, anders zou je niet alles achtergelaten hebben en hierheen zijn gekomen, of wel?

Waarom wijzen jullie dan eigenlijk onze maatschappij af? Waarom die vrijheid verketteren en de democratie afwijzen? Waarom willen jullie hier de Islam vestigen met Sharia en al, en de middeleeuwse gebruiken hier voortzetten, terwijl dat het juist is wat jullie arm maakte en wat jullie in eerste instantie in de omstandigheden bracht dat je naar het westen kwam?

Het verbijstert me, dat er een hele generatie is, die zijn best doet om de maatschappij naar de kloten te helpen. Weten jullie niet dat een maatschappij door de mensen zelf in stand moet worden gehouden? Moet het hier net zo'n armoedige rotzooi worden als in je voormalige thuisland? Waarom ben je er dan niet gebleven of ga je daar de boel verstieren? Waarom maken jullie je school niet af en probeer je niet iets aan de maatschappij toe te voegen in plaats van je een slachtofferrol aan te meten, die nergens op gebaseerd is en die je als rechtvaardiging gebruikt voor ati-sociaal gedrag?

Er zullen best veel moslims zijn, die daar helemaal geen boodschap aan hebben, zich niet met politiek bemoeien en gewoon hun leven willen leiden. Maar waarom roep je je eigen jeugd niet tot de orde? Begrijpen jullie niet, dat passiviteit en stilzwijgen ten opzichte van de ontelbare initiatieven om ons goedschiks of kwaadschiks de sharia en de islamitische gebruiken door de strot te duwen, onvermijdelijk leidt tot dezelfde restrictieve en onderdrukkende maatschappij die jullie ontvlucht zijn? Je niet uitspreken tegen de krachten die deze maatschappij willen ontwrichten, omdat ze verklaard hebben ermee in oorlog te zijn, plaatst jullie onvermijdelijk aan de kant van de fundamentalisten en terroristen. Kunnen jullie niet zien dat de welvaart die hier (nog) heerst, juist is ontstaan door de vrijheid die eenieder heeft om zijn eigen leven in te richten zoals hij of zij wil? Zijn onze wetten zo slecht? Ze zijn voor en door mensen gemaakt. Niet volmaakt, maar ze garanderen gelijkheid voor iedereen, van wat voor ras, gezindheid, sexe of natuurlijk verschil dan ook. Zoals gezegd: niet volmaakt, maar toch zo, dat mensen van over de hele wereld hier willen komen wonen.

Spreek jullie daarom uit tegen afbraak van dit land. Spreek je uit tegen invoering van de middeleeuwse wetten die jullie ontvluchtten. Neem je verantwoordelijkheid op voor het land waar je bent komen wonen. En roep je jeugd tot de orde. Vraag ze wat ze eigenlijk willen: Chaos met daaropvolgende harde repressie, of meebouwen aan deze maatschappij en te proberen eenieders welvaart zo niet te verhogen, dan minstens op peil te houden. Laat je stem horen en verklaar je solidair met het systeem dat jullie opnam en de vrijheid gaf om een beter leven te beginnen.

14 opmerkingen:

 1. Recht uit het hart gegrepen. Het is een uiterst correct stuk geworden waar je veel mee kunt om het gepubliceerd te krijgen. Laatste zin eraf laten in dat geval, maar dat is mijn mening. En dat is niet omdat ik het ermee oneens ben, maar omdat ik nog niet vergeten ben wat er indertijd werd gezegd als we nee zouden zeggen bij dat beruchte referendum.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt net zo goed aan Ajax-fans vragen waarom ze zich niet 'verantwoorden' voor de harde kern van de supporters.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O ja...., legt u dat eens uit Anoniem. Kijk, want ik stam nog uit de tijd dat papa en zijn knullen naar Feyenoord ging kijken. Terug was er thee met een koekje en bij het tweede kopje een chocolaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb de laatste zin weggehaald. Ik twijfelde bij het schrijven al.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-) Ik vermoed dat mijn virtuele afvalbak meer bevat dat wat er uiteindelijk de deur uitgaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik het goed begrijp zeg je dat niet alleen wij 'niet-moslims' ons moeten uitspreken maar ook de goed ingeburgerde moslims zelf. Daar heb je denk ik wel een punt. Helaas voelt een groot deel van die moslims zich niet erg geroepen omdat ze veelal door het huidige tegengeluid over een kam worden geschoren met de extremisten. Want het zijn altijd 'de moslims'. Tevens worden dit soort oproepen vaak gedaan alsof het alleen maar aan hen was om 'hun' ontspoorde jeugd te stoppen, als zijnde 'ons' land is het natuurlijk aan ons samen. Wat dat betreft heb jij hier veel beter werk afgeleverd DG! Mooi precies en duidelijk. Ik dacht echter na de eerste drie alineas even dat je tot het kortzichtige kamp behoorde maar gelukkig kon ik uit de vierde alinea opmaken dat je ook nog gelooft in het bestaan van goedwillende moslims en jij ze alleen oproept om MET ONS een tegengeluid te bieden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je maakt de aanname dat iedere allochtoon graag de sharia ingevoerd ziet worden, terwijl dat volgens mij een kleine minderheid is. Je zet dus een verkeerd beeld neer van de allochtoon dat je vervolgens probeert te ontkrachten.


  Ik kan me herinneren dat een peiling van de NMO ook uitwees dat de interesse voor de shariah klein is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het gaat er in de moslimgemeenschap jammer genoeg niet om wat de doorsnee moslim ervan denkt, maar wat de imam zegt. Laat mij eens een moslim zien die de sharia in het openbaar afwijst?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit soort peilingen doet men heel slim Mark. Maar kijk eens naar Duitsland, denkt u dat het hier echt veel anders zal zijn? Neen. Percentages kunnen vreselijk leugenachtig zijn. Vooral als men gaat pollen onder de hele Nederlandse bevolking. Ja, dan is natuurlijk een minderheid voor sharia. Doe het nu nog eens onder het islamitische bevolkingsdeel. Wedden dat we dan uitkomen op de Duitse percentages!
  Het simpele feit dat goed aangepaste medelanders van Marokkaanse afkomst door hun eigen groep als 'verkaasd' en dus cultuurdeloyaal zijn geworden (wat volgens diezelfde groep deloyaal aan islam zou zijn, maar dat vind ik persoonlijk zeer aanvechtbaar, maar als zij dat zo interpreteren, kan aangepast dus heel gevaarlijk zijn), is een teken aan de wand.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ter overweging hierbij het volgende artikel:

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/nieuws/2009/05/%C3%A2%E2%82%AC%CB%9Cislam-mede-oorzaak-delinquent-gedrag%C3%A2%E2%82%AC%E2%84%A2.116582.lynkx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Anoniem: Ik ben geen voetbalsupporter, maar ik denk niet dat een voetbalsupporter verantwoordelijk is voor wat een andere supporter doet. Ouders zijn echter wel verantwoordelijk voor hun kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @toetssteen: Lies, damned lies and statistics. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb vanmiddag even vluchtig het artikel doorgelezen op DDS. Nu nog maar even terug gegaan naar het beruchte artikel zelf. Bij de comments las ik dat professor de Ruiter vond dat ze fout was geciteerd. Kan nog leuk worden.
  Naar mijn mening heeft het allemaal van doen met de Berbercultuur die dan ook nog eens verdedigd wordt door de islamitische. Te dien aangaande is het boekje van 'Ali Eddaoudi, Marokkaanse jongeren', leerzaam. Niet dat het zo'n literair kunstwerk is, m.i. is het een prul, maar het geeft een doorkijkje van binnenuit. Heel sterk komt die slachtofferrol naar voor, als ook de nogal gespleten identiteit van de schrijver. In dat opzicht is het wel iets om het werk serieus te nemen. Niet in de laatste plaats omdat dit heerschap zelf ook van Berberafkomst is.

  BeantwoordenVerwijderen