vrijdag 26 juni 2009

Coalitie is alweer met de verkiezingen bezig

Volkomen uit het niets komt opeens de aanval van het kabinet op een oppositiepartij in de 2e kamer, de PVV, vanwege het aldaar ontbreken van een financieel-economisch beleid.

Als het niet zo absurd was, zou ik op de grond liggen rollen van het lachen. Wereldwijde economische crisis, massa-ontslagen, snel stijgende werkloosheid en een nationale penningmeester die uit internationale solidariteit met de banken de toekomstige generatie heeft opgezadeld met een schuld van zo'n honderd miljard euro...

Het kabinet trok zich, na de waarschuwing van over-de-Balkellende dat er "onorthodoxe" maateregelen te verwachten waren en dat niets in het regeerakkoord nog heilig was, twee weken in het diepste geheim terug voor crisisberaad en kwam uiteindelijk met.... niets! NIETS! Uitstel, vooruitschuiven, dossiers in de ijskast leggen en de problemen laten liggen en groeien voor een volgend kabinet, wetende dat ze nu al verloren zijn. Ze weten, dat wat ze ook doen, ze het tij niet meer kunnen keren, maar ze zullen liever zichzelf doormidden scheuren dan ook maar een millimeter toe te geven of een zinnig weerwoord te geven aan de oplossingen die die nare, racistische, anti-democratische volksmenner met de witte kuif aandraagt.

In de reacties op het artikel in Elsevier wordt dan ook het financieel-economisch beleid van dit afwezigheids- en verbodenkabinet door verschillende reageerders afdoende afgebrand.

Maar bovenstaande daargelaten: de grootste giller is toch wel, dat de regering, inplaats van aan de dringende problemen te werken en te doen waar ze voor gekozen is, nu, twee jaar voor de landelijke verkiezingen en 1 jaar voor die van de gemeenteraad, oppositie begint te voeren tegen een oppositiepartij in de 2e kamer. Dat de 2e kamer, doordat een kamermeerderheid uit dezelfde partijen bestaat als de regeringscoalitie, al meer op een onderling hondengevecht lijkt dan een de regering controlerend orgaan, is al een groot manco in de parlementaire democratie. Maar dat nu de regering nu, inplaats van haar taak uit te oefenen, zo vlak voor het zomerreces nog even verkiezingsrethoriek gaat bezigen en oppositie gaat voeren tegen de oppositie is m.i. een staatkundige noviteit en misbruik van hun positie. Maar bovenal is het een zwaktebod.

Overigens ben ik van mening dat het kabinet Balkenende per direct moet ophoepelen.

5 opmerkingen:

 1. Geheel mee eens. Als je niet in staat bent om je eigen politieke plannen te verdedigen, zoek je een bliksemafleider, en dat is natuurlijk Wilders. In internationale context: Ahmadinedjad, die de schuld van het huidige oproer bij de kleine en straks de grote satan legt.Rookgordijnen om de eigen onmacht te versluieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaar dat het kabinet zo wel vaart! Machteloos en besluiteloos. Vandaar dat de nonsens van Rouvoet en Klink zo luid klinken. Onze jeugd is immoreel! Oooohhhh jah? Niet. Ze zuipen te veel! Ja hoor, bij vlagen waar, maar deden wij dat niet? Tuurlijk! O goed, misschien leefde er ooit iemand in zijn jonge jaren enkel op thee. Aan hem of haar bied ik mijn excuses aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het feot dat het kabinet volgens Elsevier haar zaakjes niet op orde heeft, doet niets af aan het andere feit;

  Geert Wilders/PVV gelooft heilig in de economische theorie van George W Bush; eerst uitgeven en dan nog meer uitgeven.

  Het PVVverkiezingspamflet, dat nog vóór de crisis werd geschreven, liet een gat zien van ca 15 miljard per jaar.

  Ook nu het crisis is heeft de PVV uitgeven als oplossing; iedere burger zou 400 euro moeten krijgen. Dat is het hele crisisplan van de PVV.

  Vandaar dat ze wegliepen toen het debat daarover ging. Vandaar dat Wilders nooit aanwezig is bij de allerbelangrijkste debatten, die over de poen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Feit, de tegenbegroting van de PVV is correct bevonden.
  Feit, George Bush heeft er alles aan gedaan om te trachten de huizebubbel die begonnen is onder het Clinton regime nog af te remmen. Fanny en Freddy gate, zijn relieken van Conton, niet van Bush.
  Feit, PVV wil zwaar het mes zetten in de overheid. Dat kan, want daar zit veel en veel teveel spekvet. Levert slapen miljarden op. Niet meer een half mensenleven op wachtgeld, maar gewoon weer aan de bak, moet elke arbeider.
  Feit, PVV is voor belastingverlaging en dat gaat werken als het mes gaat in het linkse hobby gedoe. Geef geld aan mensen die het hier besteden en niet in verweggistan.
  Feit, PVV liep niet weg omdat hij het debat niet aan wilde gaan, maar omdat de regering dat vertikte. De oppositie zat er voor spek en bonen.
  Mvgr.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sorry voor 'Conton', dat moet Clinton zijn en 'Levert slapen', moet zijn Levert slapend.
  Krijg je er nou van als je niet naleest.
  Die vierhonderd euro zou ik trouwens liever terugzien in een belastingverlaging op de benzine. Ook goed voor het bedrijfsleven en de vervoerders.

  BeantwoordenVerwijderen