woensdag 24 juni 2009

Deze heerlijke wereld

Al een week lang wil ik hier iets schrijven, maar over ieder onderwerp dat ik wil aanpakken ontdek ik op andere sites al artikelen. Zo staart me al enkele dagen een krantenartikel tegemoet over het volkomen doorgeslagen barbeleid in Amsterdam. Wat moet ik in vredesnaam zeggen over een zo absurde regelingsdrift, die zelfs ons drinkgedrag wil voorschrijven, namelijk hoe, waar en op welke wijze ik een consumptie mag nuttigen? Hoe haalt zo'n overgehaalde pennenlikker van een ambtenaar het is zijn hoofd om een hele stad zo deze absurde wetten op te leggen? Nederland is niet eens een politiestaat, maar een zinloze, betuttelende ambtenarendictatuur, die ons dagelijks meer en meer de (absurde) wet voorschrijft, zoals Gulliver gebonden werd door duizenden dwergentouwtjes.

Zijn er trouwens nog aspecten van het menselijk leven in Nederland die niet zijn verboden, belast, gereguleerd en aan banden gelegd? Wacht maar, brave, gezagsgetrouwe, je aan de regels houdende, de helft van je inkomsten afdragende en voor iedere scheet die je laat accijns en leges betalende en iedere dag meer aan achterlijke regeltjes onderworpen Nederlander! Iedere dag is er een ambtenarenleger bezig met nieuwe restricties, om uw bestaan nog ellendiger te maken, u nog meer geld afhandig te maken en uw natuurlijke mogelijkheden nog meer te frustreren. Het is de consequentie van een Gereformeerde hypocriete dwingende betwetersmoraal van stiekeme frustraten, die is samengegaan met een door links gelegitimeerde maximale zeggenschap van de staat over de burger. Samen zadelen ze de mensen op met een complex schuldgevoel (de combinatie van erfzonde en linkse, masochistische haat voor de eigen cultuur).

We worden verkocht en verraden. De Balkenbende manipuleert ons en legt geen rekenschap af van zijn daden. Achter de schermen voert onze eigen regering oorlog tegen ons. Ik durf te stellen dat het web van verboden, vergunningen, restricties, voorschriften, (spel)regels, voorbehouden, richtlijnen, wetten, etcetera etcetera (er zijn er duizenden en duizenden en iedere dag komen er bij), alsmede de absurde beroving van de burgers dmv belastingen, heffingen, etcetera, van parkeerheffingen tot visvergunningen, ik durf te stellen dus, dat dit systeem in wezen net zo autoritair, restrictief en dictatoriaal is als dat in Iran, hoewel hier onze slavernij "vrijheid" heet en onze machteloosheid om dingen te veranderen "democratie". Hier worden geen handen afgehakt, maar komt de deurwaarder je huis leeghalen omdat een vergeten verkeersboete inmiddels tot het tienvoudige of een veelvoud daarvan is opgelopen en je door het rijden door rood licht geruineerd bent. Vraag maar eens aan de zwervers in de stad hoe ze behandeld worden en wat bijvoorbeeld de VVD daar voor oplossing voor heeft: Wegjagen! Zelfs op bankjes mogen ze niet zitten. Paria's komen niet alleen in India voor.

Maar ik dwaal af. Wat ik zeggen wilde, is, dat de overheid u van iedere door u verdiende Euro, zo'n 90 cent besteelt. U betaalt dat niet vrijwillig, maar u doet dat onder de dreiging van geweld en vrijhidsberoving. Wat doet deze overheid met dat geld? Wel, naast het
* naar de knoppen helpen van zowat alles waar ze zich mee bemoeit en waar dan nog meer geld (uw geld) ingepompt moet worden en
* het zijn van een gigantisch blok aan het been van de economische, financiele groei en de welvaart van het land,
* oorlog voeren,
gebruikt de overheid dit geld vooral om, inplaats van haar kerntaken uit te voeren (veiligheid en het beschermen van vrijheid en democratie), zichzelf uit te breiden en de tentakels nog meer in eenieders dagelijks doen en laten te dringen. Want de burger is tot misdadiger geworden, een potentiele terrorist inplaats van een volwassen inwoner en facilitator en instandhouder van een vrije democratie.

Dus lost de politie alleen nog overtredingen op die geld opleveren, en zo fungeren politieagenten nu bijvoorbeeld als legale straatrovers ofwel belastingambtenaren. Middeleeuws. En terwijl oude vrouwen door straattuig worden beroofd en tegen de grond gegooid waardoor ze een heup breken, controleert de gemeente of mensen niet buiten een biertje drinken en binnen geen sigaret roken. Boetes leveren imers geld op nietwaar? Gevangenisstraf kost alleen maar geld.

Dit mag niet veel langer zo doorgaan.

We moeten de klauwen die iedere dag meer en meer in ons dagelijks leven ingrijpen afhakken. De overheid moet ingekrompen worden tot haar kerntaken en zich beperken tot haar dienende functies. De feodale tijden zijn voorbij. Mensen, word wakker. Ze zeggen dat we in een vrij land leven. Maar kijk eens om u heen. Is er iets om u heen waar de overheid zijn grijpgrage vingers niet in heeft gehad? Vanaf uw verplichte en zelf te bekostigen identiteitsbewijs tot de BTW en invoerheffingen en accijns op uw bezittingen en voedingsmiddelen tot aan uw afvoerputje en binnenkort uw gloeilampen... overal betaalt u voor. Wilt u gaan vissen? dan zult u een vergunning moeten kopen. Van iedere handeling die u verricht moeten vijf ambtenaren hun brood verdienen. Overal heeft de overheid u in de tang. Tekenaars worden door de politie van hun bed gelicht, politici worden vervolgd voor hun mening, mensen die protesteren tegen de uit de hand lopende immigratie en de verloedering van de steden moeten worden beveiligd, er worden daadwerkelijk politieke moorden gepleegd en achter de schermen werken de huichelaars van het kabinet Bakellende aan meer restricties en inkomstenbronnen voor het immer groeiende (pseudo-)ambtelijke apparaat.

Vrijheid....
Kijk om u heen en denk na. Wilt u in slavernij leven, uitgeknepen en van uw levensbloed beroofd, onderworpen aan een allesbeheersende onpersoonlijke parasiet die u ook nog eens als onmondige en potentieel misdadige onderdaan ziet? Stem dan in naam van uw eigen geluk niet meer op die bloedzuigers.

Overigens ben ik van mening dat (het kabinet) Balkenende zo snel mogelijk moet opdonderen.

6 opmerkingen:

 1. Ik ga akkoord met een secuur systeem als dat betekent dat de overheid haar taken tot in de puntjes vervuld. Dus de buschauffeur is geen spuwpaal meer, de vrouwen kunnen 's nachts over straat en hoersissers krijgen gewoon tien tikken met de zweep. Oom agent wordt weer gerespecteerd en indien niet, heeft de overtreder een heel groot probleem.
  Kortom, zoals je zegt DG Neree, handhaving en bescherming van de ongewapende burger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volkomen off topic DG Neree, waarom schrijft Lucida niet meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Enig idee of is het net zoals het geval Lagonda?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. eigenlijk weet ik niet zoveel van Lucida, behalve dat hij een fantastische schrijver is en een veteraan op het blogfront.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, dat bedoel ik. Het gaat me om de inhoud. En die was bijzonder te noemen. Ik las echter wat tenenkrommende inzendingen en ik hoef niet in detail te treden, die me de eetlust ontnamen..., zullen we maar zeggen. Ook op dat front is het stilte. Gelukkig maar.

  BeantwoordenVerwijderen