donderdag 9 juli 2009

Appie Klink blijft koppig doorgaan.

4 nederlagen voor Ab Klink en nog probeert hij zijn miskraam tot leven te wekken. Cassatie aangevraagd , de stakker. Alsof 2 rechtbanken onafhankelijk van elkaar hun werk niet goed gedaan zouden hebben. Maarre, Appie, hoe zit het nou? Is die wet er nu om de Nederlanders gezondheidsnormen en waarden door de strot te wringen, of is het een kruistocht om de cafés, die poelen van zonde en verderf te vernietigen? Hoeveel slachtoffers moeten er voor die kruistocht vallen? Hoeveel gemeenschapsgeld nog verspild worden aan je krakkemikkige wetten, hoeveel aandacht moet er nog komen voor deze onzin? Slik je trots toch in en wijd je aan de enorme kostenstijgingen, de wachtlijsten en de algemene verloedering in de gezondheidszorg. Of is je kruistocht tegen de sigaret zo belangrijk, dat je het risico durft te nemen als een van de belachelijkste ministers van dit decennium de geschiedenis in te gaan? Is je kruistocht zo belangrijk, dat je ondernemers ruineert, het plezier van de halve bevolking vergalt en nog eens om een non-issue scheiding en twist onder de bevolking veroorzaakt met je valse voorstelling van zaken en je stijfkoppigheid? En wat nu als je cassatieverzoek ook afgewezen wordt? Wat dan? Ga je dan bij het Europese Hof jammeren? Weet je wat? Probeer het nog even te rekken tot 2011, dan kun je met stille trom vertrekken naar een onzichtbaar kantoor in Brussel, waar je je verbods/machtsgeilheid uit kunt leven tegen een beter salaris nog dan hier. Dan kan je opvolger de schade herstellen die je aangericht hebt, door met één pennestreek die achterlijke caférookwet van je te schrappen en als het even meezit de hele antirookwetpesterij. Hopelijk beseft je opvolger in een volgend kabinet, dat mensen niet zitten te wachten om als slachtofferloze misdadigers te worden aangemerkt en behandeld, voor dingen waar de overheid zich niet mee te bemoeien heeft.

Wees toch de wijste Ab. Erken, dat je kleinzielige wet altijd aan alle kanten zal blijven lekken en gondwettelijk niet spoort. Trek die Christelijk betuttelende wet toch in en laat de beslissing of er binnen een bedrijf gerookt mag worden over aan de baas van dat bedrijf . Verbied het roken in overheidsgebouwen en klaar ben je. Zo red je je reputatie en je herstelt het vertrouwen ietwat, dat de politiek er voor de mensen is en niet om ze te pesten. En laat de mensen die jouw salaris en de gevolgen van je wetten moeten betalen na een dag hard werken een lekker sigaartje of sigaret roken bij de borrel. Je zit daar immers niet voor je eigen gelijk of voor je stokpaardjes, maar om goed beleid te voeren.

Overigens ben ik van mening dat het kabinet Balkenende zijn ontslag moet indienen.

2 opmerkingen:

  1. En de nieuwe luchtballon van Ab al gehoord? Hij wil dat ziekenhuizen aandeelhouders kunnen krijgen aan wie divident moet worden uitgekeerd. Hoe geniaal. Elke zent kan 1x worden uitgegeven, dus elke cent die naar die aandeelhouders gaat wordt niet aan gezondheidszorg besteed. Ongelofelijk hoe die gasten in den haag niks geleerd hebben van alle voorgaande privatiseringen, stuk voor stuk uitgelopen op debacles en lastenverzwaringen. Nergens ook maar enige vorm van verbetering en overal aandeelhouders en bestuurders die hun zakken vullen over de rug van de consument.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed stuk. Daar komt nog bij: Hans Wiegel gaf me de tip dat Klink een sigarenroker is......

    BeantwoordenVerwijderen