woensdag 29 juli 2009

Liev dagboek

ik ben un beetje in de war. Me winkel is fajiet emme leptop is kepot. Op me solderkamer zat ik niet so lekker meer nou me hospita mot heb gekrege met haar goser en hij haar wil gaan verraaie bij de deeweejie. Maar gelukig wer ik gisteren door een frient gebeld die een kamer voor me wis. Ik ben vemiddag wese kijke en nou ken ik saterdag al imme nieuwe kamer. Hastike tof!

Waar ik nou in de war van ben dat gaan ik nou vertelle. Ik sgreef de vorege keer een stukkie over een blog waar ik effe niks meer aan von en die gasten daar rejgeerden assof ik ze met un sgerp stokkie in hun oge had gestoke. Het is goed dattet maar woorde op un afstant ware anders hattik hier nou niet so vrolik sitte sgreife. Nou magge ze vammij best boos op me wese maar wat Artuur van Armelonge zij dat ik niet sgrijfe kon da vonnik flau vannem. Ik ken bes sgrijfe, anders wassie vas niet zo boos geworre. Ik hep ook niet gezeg dat juli niet sgreife kenne, juli kenne hartstikene mooi sgreife, alenig snappik soms nie waar et over gaat of nouja ik snappet wel, maar asset so van hot naar her gaat kennet net so goet nerreges over gaan.

Maar toen sgreef Toetsteen in de riaksie dat de sgrijfes bij Joost er geen sin meer an hadde en dat sou ik erreg jamer vinne. Joost is un gesgikte vent en zijn friende kenne goet sgrijfe. Hij ook hoor. Misgien was mijn stukkie wat erreg anti en was ik wat van slag door dat vamme leptop emme kamer en zo. Ook vinnik et jammer dat Kassander nou Pennings heet. Kantoorfrikken heten Pennings en geen topsgrijfes. Kassander mot trugkomme verdomme en weer gaan sgreife! En die franse raaf ook. Sgrijfers motte mooie name hebbe en niet legge emmere. Sgreife mettie hap!!!

Nou weet ik effe niemeer waddik wou zegge. Naja, ik kemme gedagtes der tog niet zo goet bijhouwe en ik hep nog maar un kwartier cente voor ut internetkefee, dus zallik maar stoppe. Mesgien dattik morrege wat leukes weet.

68 opmerkingen:

  1. Hartstikke leuk stukje DG. Enne Tjechov is natuurlijk Tjechov, weet je na een paar zinnen al.
    Hoop dat je nu eindelijk een vaste stek krijgt, anders hoef je de dozen niet eens meer uit te pakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou als ik dit zo lees, ga ik me toch afvragen of Arthur geen gelijk heeft en jij niet kan spellen. Volgens mij zag ik toch wel een paar foutjes. Gefeliciteerd met je nieuwe onderkomen en kop op met de zaken! Misschien dat je situatie heeft bijgedragen dat je er ineens niks meer aan vond of je zelfs begon te ergeren. Allemaal heel begrijpelijk. Het is jammer dat Joost net op vakantie ging, anders had hij voor één keer een briefwisseling tussen jou en Arthur moeten neerzetten. Of zou er dan explosiegevaar zijn voor ons allemaal?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. explosiegevaar? Geen idee. Dhr van Amerongen is een betere schrijver dan ik, maar ik heb meer ervaring met internetfitties (met een redelijk imposante lijst van bannineringen om het te bewijzen.) Trouwens, ik zou niet weten waarover ik met hem van mening zou verschillen, alleen vind ik het neerplempen van alles wat er in je gedachten opkomt bijzonder oninteressant. Het is net als bij automatisch schrijven: in het begin is het grappig, maar op een gegeven moment krijgt alles evenveel betekenis en wordt het betekenisloos. Tussen zijn schrijfsels zitten hilarische stukken, maar het wordt te vermoeiend om ze tussen de woordenstroom op te pikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik hoop dat de beste heer Van Amerongen meeleest. Waar ik moeite mee heb is te weten wanneer hij nou serieus is en wanneer niet. Hij kan wel zeggen dat hij de hele middag ergens over heeft zitten snotteren, maar als je dan 's avonds weer naar de hoeren in Rio gaat kan het toch niet zo erg geweest zijn. Emotie is doel, geen middel. Daar haak ik op af.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Persoonlijk heb ik al enige tijd het idee dat we zitten te kijken naar een drukke facade terwijl erachter zich iets heel anders afspeelt. Dat iets is niet voor ons bedoelt. Zoals ik al eens schreef: wij zijn de piepschuime balletjes voor de verzending.
    Eergister was het ineens weer Joost Niemoller, een leuk blog. Het voelde goed, maar het had tevens iets raadselachtigs.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. het valt me op, dat er de laatste tijd veel weblogs zijn gekomen van gerenommeerde journalisten. Misschien is het uitnodigen van internetschrijvers door de oude garde een manier om een nieuw soort journalistiek te beginnen? Op welke manier gaat dat wat opleveren? Denk je dat er bij Stan de Jong ook zoiets speelt? Hij krijgt de kritiek dat hij zich niet meer over hot items uitlaat, maar ik kan me goed voorstellen dat hij zijn scoops niet belangeloos op het internet gooit. Er moet brood op de plank komen nietwaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De laatste tijd loopt men volgens mij ook meer dan ooit te kijken naar het aantal bezoekers dat een site trekt.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij is een aantal malen bij BNR geweest. Stan bedoel ik.
    Overigens, een stek waar ik nog wel veel ben is De Dagelijkse Standaard. Er zit daar een jonge aartsconservatief die erom vraagt de oren eens flink gewassen te krijgen, ben dol op oren wassen, zeker als hij zo dom is een onderwerp te kiezen waar je in elk geval ouder moet zijn dan negentien. Gerichte vakstudie zou ook nodig zijn, maar dan ben je sowieso zes jaar verder, dus de knul kwebbelt puur op zijn eigen onderbuik. Hoef niet uit te leggen dat hij elke keer op zijn neus gaat, maar dan schieten allerlei oerconservatieven toe en als klap op de vuurpijl...... Jawel, the one en only! We mogen niet zo plagen! Grinnik. Mamama, of liever gezegd, papapa, ze plagen, help!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mwoch, genoeg bezoekers is leuk om wat reclame binnen te halen.
    Maar om terug te komen op de hot items, ik bemerk dat er ongelooflijk veel bans uitgedeeld worden. Op bepaalde segmenten, dat dan wel weer, want wat ik vanavond bij joost las over joden en hakenkruisen vond ik nou niet bepaald smaakvol. (wat mij betreft had dit dus niet door de zeef gekomen). Maar blijkbaar is het bon ton als je je eigen nest bevuilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik had ook het gevoel dat er de afgelopen dagen iets uitkristalliseerde. Eerst dacht ik dat het de (gezonde) uitval van DG (Daan?) was, maar er was meer aan de hand. Ik verloor een oude vriend, ik dacht een hele goede, omdat ik volgens hem veel te rechtse taal uitsla en zijn link met foto naast die van Rita Verdonk op mijn Hyves site had staan. Dat krijg je als je ooit steun hebt betuigd aan haar. (Nog steeds sympatiek, maar ik begrijp niet dat ze geen objectief inzicht in bijv immigratiekosten wil.) En dat zou weer kunnen komen doordat we (ook) aan het twitteren geslagen zijn en daar erg veel 'vrienden' door scoren. En... laat me nog even verder vrij associëren... dat zou er op grote schaal toe hebben kunnen leiden dat links nu echt alles op alles zet om de eigen invloed te behouden en de mondigheid van het volk maximaal te beteugelen. Alle hens aan dek en mijn linkse vriend was kennelijk ook zo een hen aan dek. Allemaal onbewezen speculatie, maar ik houd het niet voor niets voor mogelijk. Jung zou het synchroniciteit noemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. @Ron
    Zonder te vervallen in complotdenken, zou het me niet verbazen dat links tracht de teugels aan te halen. Juridisch steken ze dat pogen niet eens onder stoelen of banken. Mag stellen dat ze hem behoorlijk knijpen.
    Hoorde zoeven dat volgens Nova Wilders vier zetels kwijt zou zijn..... Tja, dat komt ervan als je gaat pollen terwijl hardwerkend Nederland met vakantie is. Opvallend vertegenwoordigd zullen de dubble income no kids zijn. Logisch, zij gaan voor of na de schoolvakanties!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Het is meer dan een complot, er is een grens overschreden, zoiets als Fortuyn die in dat beroemde filmpje op een flatetage gemaakt vlak voor zijn vertrek bij LN, "laat ik dan nu ook maar alles eruitgooien". Dus zoals normaal gesproken mensen 'the extra mile for peace' gaan, zo gaan ze die nu voor 'war'. Nova is ingeschakeld, de contracten met de journalisten staan op scherp, de journalisten slaan druk aan het bloggen en nodigen collega's uit om mee te doen en wat safe havens te scheppen. Ja, het kan allemaal alleen maar in ons hoofd zitten, maar ik geloof dat nu eens een keertje niet. Faillieten worden uitgesproken, huurcontracten opgezegd, vriendschappen gesloten of opgeheven. Het is geen complot maar de agenda ligt voor iedereen op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Sorry Ron, ik knip mijn comments op mijn vakantieadres maar in stukjes omdat we hier een controlfreak hebben zitten die me eruit mikt als ik te lang zit te lezen op dezelfde site. Hij denkt dan dat ik vergeet uit te loggen. De knaap is jong en vindt lang ehhhh, nou ja, zo ongeveer vijf minuten.
    Op mevrouw Verdonk heb ik de vorige maal gestemd, maar dan wel als lid van de VVD. Want dat was voor mij wel het criterium.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Geen idee hoe oud u bent, maar kunnen we tutoyeren?
    Eh DG, niet grinniken op de achtergrond!
    Fortuyn is een man waar ik toen al mateloze bewondering voor had en als ik al die opgeslagen items voor wat nieuwgierigen vertoon, dan krijgt hij iets van een oudbijbelse profeet.
    Denk dat ook de dood van Fortuyn in die profetie past.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Simpel, ik let op de klok rechtsonder in beeld. Vijf minuten in de stoel van de tandarts duurt lang, maar ik kan zes uur aan een stuk schrijven en menen dat er nog geen uur voorbij is. Het is mijn ramp dat ik hou van de stilte van de nacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Toets, 52, aangenaam. Excuseer dat ik u allang tutoyeer, ongevraagd en nooit bij stilgestaan. Of richtte je je tot iemand anders? Fortuyn heeft een onwisbare indruk gemaakt en dat nastrevend, hoor je ook te leven volgens mij. En te sterven. Nergens is zoveel leven als om de dood (Kuitert). Vandaar ook dat wij opleven in de nacht, zonder die gewone ruis door alles heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Links begint steeds harder en schriller te schreeuwen. Een gevaarlijke situatie. de situatie verscherpt. Ook op de weblogs vallen gelijkgezinden, vooral van 'rechts' elkaar op bijzaken aan. Zie bijvoorbeeld de Vreemansdiscussie. Het lijkt of de lontjes korter worden, niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Absoluut, DG. Er wordt nu met het zwaard gevochten, man tegen man.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ja, dat mis ik. het 's nachts schrijven, op mijn gemak, in stilte, zonder gebel en gedoe om me heen. Is dat niet 1 van de zaken die we kwijt zijn geraakt in de hectiek?

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat er op het spel staat, is zingeving. Als een van de partijen wint, is de andere partij zijn zin in alles kwijt. Heeft er geen zin meer in, maar kan ook niet meer uitleggen waarom dingen gedaan worden, betaald worden, verdiend worden. Nietzsche's Umwertung.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. ik bedoel mezelf dan. zaterdag krijg ik weer de kans en de rust hoop ik. hoewel, rust....

    BeantwoordenVerwijderen
  22. @Ron
    Bouwjaar 52. Ben dus vijf jaar ouder. Nog ouderwets opgevoed, maar ben erg veel in het buitenland waar tutoyeren echt afgesproken moet worden. In Duitsland Sie, in Frankrijk vous en ofschoon you lekker algemeen lijkt, moet men er beslist op letten dat onze amicaliteit not done is.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. zingeving is het. de ideologische jungle. de twintigste eeuw was de dood van de ideologieen, godsdienstig dan wel utopisch/socialistisch. Uit dit woestijnlandschap (in nederland moeras) komt opeens een agressieve dreiging, waar de consensusdemocratie geen antwoord op heeft. Een terugkeer naar de wortels van het verlichtings/democratie-idee is het enige waar men op terug kan vallen, nu, om de vrijheid te behouden en te verdedigen, daarin gesteund door de (wetenschappelijke) verworvenheden die uit die vrijheid voortkwamen.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Toets, ja beleefdheid is heel belangrijk, als je gelooft in sociogenese zoals ik. Die vriend waar ik het net over had, gelooft in psychogenese en interesseert die uiterlijke vorm niet. Opmerkelijk genoeg is, omgekeerd, hij (afgestudeerd als) socioloog en ik als psycholoog. Voor mij begint alles met de dialoog, beantwoording, stimulus en response. Voor hem telt alleen de common ground, de gedeelde waarde, samen lachen en huilen en als dat er niet (eerst) is, dan stopt alles. Heb er vandaag ook een post op mijn eigen blog aan gewijd. http://pmmphilosophicaldebateblog.blogspot.com/2009/07/psychology-of-politics.html

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Vreemans, tja, heb al eens een een op eentje met hem gehad. We kwamen er best goed uit, tikje politiek, maar dat kan gebeuren in een goede discussie. Momenteel hopst hij om me heen als hij al commentaar geef.
    Ben momenteel bezig met Dirksma, die ds., zegt hij. Jullie een idee wat voor vis hij is?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. In zoverre die vrijheid niet al gecorrumpeerd is en tot een karikatuur van zichzelf gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. DG, volgens mij hield de Tijd Van De Grote Theorieën op bij WWII. Voor mij staat daarvoor symbool de foto van de priester bij het graf van Bergson (1859-1941), die die oorlog voelde aankomen en zelfs in zijn filosofie opnam. De intensiteit van de tijd, bijvoorbeeld als er oorlog op komst is, geeft meer 'intuïtie van de duur'. Kant, Darwin, Einstein en christendom zie ik samenkomen bij hem. In de 50s heeft ook de wetenschap een punt gezet achter de filosofie als basis van de wetenschappelijke methode en deze helemaal empirisch gemaakt, gebaseerd op de ervaring alleen. De kritiek was, dat de zinnen van Hegel op de ene bladzij begonnen en pas op de andere ophielden (maw “totaal onbegrijpelijk”).

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Vreemans...., inderdaad iets vreemds mee. Maar er was ook zo het een en ander met Lagonda. Het juiste hoor je nooit. En nu weer Lucida. Radiostilte. Denk wel dat hij nu schrijft onder een ander pseudoniem, maar waarom?

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het lijkt mij momenteel een nog niet compleet uitgesorteerde mix van GeenStijl fittie-zoekers zoals de 'dominee'. Lagonda ken ik niet. Lucida wel, en die staat ook in domineesoutfit op zijn eigen site, maar is geen fittie-zoeker. Vind hem ook niet iemand om zomaar onder andere naam te gaan opereren, maar zou kunnen. Trouwens veel waardering voor zijn inzicht en stijl, en heb dat ook duidelijk gemaakt op de ayaanhirsiali-weblog waar ik een tijd gezeten heb waar hij webmaster was/is.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ron
    Het artikel doorgelezen, maar hoe wil je dit op de Nederlandse politiek van toepassing brengen? Wat wij rechts noemen, noemen ze in Amerika links, liberaal. In de US zou Rutte links van Obama staan.
    Ik sprak eens met een Singaporees en zondr de naam Wilders te noemen, legde ik hem het partijprogramma voor. Liberal, zei hij. Wilders antwoordde ik. Hij schudde zijn hoofd, want geloof me Wilders is daar ook al bekend :) Het kostte me moeite hem ervan te overtuigen dat het de naakte waarheid was. Leve internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Voor mij is de VVD links geworden met het aantrekken van de veel te grote broek bij Rutte. Voor die partij lag de breuklijn tussen links en rechts dwars door de eigen gelederen in plaats van extern. Dus sinds de uitkomst van de richtingenstrijd is de VVD net zo links als de liberal democrats. Republikeinen kom je er niet meer tegen, daarom zijn ze ook gehalveerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Begrijp me niet verkeerd Ron, Lucida vind ik een figuur die de naam Lucida zeker verdient. Maar het schijnt dat een pseudoniem nog niet veilig genoeg is. Triest.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. @Ron
    Yep, dat is exact mijn insteek.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ron, tot mijn schaamte heb ik je weblog nog niet doorgenomen, hoewel ik me vaag kan herinneren dat ik daar een een keer gereageerd heb. Zodra ik weer in rustiger vaarwater ben gekomen volgende week, ga ik het eens op mijn gemak lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. DG, dan moet ik mij schamen dat ik daar niet op gereageerd had, wanneer was dat om en nabij? Misschien bedoel je mijn site, die ik daarnaast heb, al veel langer, waar reageren niet echt mogelijk is.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Lagonda is goede schrijver. Lucida en Kassander zijn briljant. Ook Filantroop wordt met de dag beter. Michiel Mans kan sterk uit de hoek komen. Peter Breedveld is in een eigen moeras aan het wegzinken. de meeste schrijvers op HVV hebben scherpe pennen. er is een schat aan schrijvers bezig op het internet.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Ron, heb dat laatste artikel even doorgesluisd naar Singapore. Wel makkelijk dat het in Engels is, maar waarom schrijf je trouwens in het Engels? Mij kan het niet schelen, maar je zult er een aantal mensen mee buitensluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Toets, ik hou van Engels, hoewel ook van Nederlands. Op mijn 18e-19e heb ik het een jaar gesproken als exchange student. Daar komt bij dat ik met mijn intuïtie/filosofie ook een beetje aan marketing meen te doen. For something totally different.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Grinn, probeer eens Chinees! Manderin. Heb je een leven voor nodig!
    Weet je wat lastig is trouwens, als je net een maand Engels hebt gekwekt overschakelen naar Duits! Het lijkt wel of je hersens dan en wissel over moeten! Frans gaat weer wel, geen flauw idee waarom.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Lijkt me wel verklaarbaar Toets, uit het feit dat Engels en Duits beide germaanse talen zijn, maar Frans een latijnse. De laterale inhibities (term uit studie, vergeef me) zitten daartussen veel dieper dan nodig is voor normale conversatie.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Daar zul je ongetwijfeld gelijk in hebben Ron, maar de eerste maal dat ik ermee werd geconfronteerd, maakte me niet blij. Duitsers zijn al zulke perfectionisten!
    O en wat vaktermen aangaat, ik mijd ze waar ik maar kan. Wat wel weer leuke mogelijkheden schept omdat je dan een makkelijke te verorberen prooi lijkt. Menigeen heeft ervaren dat hij beter van de staart van de tijger af kan blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Kunnen spreken in je moerstaal heeft sowieso altijd het voordeel dat je je aandacht bij de inhoud kunt leggen van wat je wilt zeggen en die niet gedwongen bent in te zetten voor de vorm. Duitsers zijn inderdaad perfectionisten, omdat romantiek en idealisme van binnenuit wat zij wilden zeggen naar buiten toe (tot en met het vormelijke) hebben gearticuleerd. Mooi weergegeven in Remains Of The Day (ook al is dat een Engelse productie, gaat over vlak voor oorlogs Duitsland). Maar diezelfde geschiedenis is wel oorzaak van het Nazisme geweest, dus zo erg hoef je daar nu ook weer niet in mee te gaan of niet-blij van te worden. En je hebt gelijk, ik had die vakterm moeten vermijden. Maar ik vond in gedachten niet zo snel een betere of gelijkwaardige formulering en ik dacht dat je me zo ook wel begreep. Of ben jij ook een perfectioniste?

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik streef naar het hoogst haalbare, maar ik ben zeker geen perfecionist. Het moet wel leefbaar blijven.
    Mijn streven om zo min mogelijk gebruik te maken van al te ingewikkeld taalgebruik ligt hem in het feit dat men in Singapore (maar ook in India en China) braaf staan te knikken zelfs als ze er geen snars van hebben begrepen. Ze zeggen het niet als ze het niet snappen, want dat betekent gezichtsverlies. Je hebt ook kans dat ze zenuwachtig gaan lachen als ze je niet begrijpen. Goede en heldere uitleg is absoluut noodzakelijk, anders bezorg je jezelf een hoge bloeddruk.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Aha, nooit gerealiseerd, maar dáár komt dus dat zenuwlachje vandaan. Dank je voor deze nieuwe info.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Ken nog een leuke.Als ze ginds zeggen: 'zal zien wat ik kan doen.....' Betekent dat: vergeet het maar. Nee zeggen hoort niet bij de cultuur, dat hoort niet.
    Er verandert trouwens langzaamaan wel wat, maar een westerling moet staan op ja of nee. De vraag naar het gewenste antwoord kun je dus maar beter zo helder mogelijk stellen. Ik vond het daarom zo ontstellend stom dat Fortis de mist in is gegaan bij Ping An. Een ongelooflijke blunder mijns inziens.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Ik snap niet hoe in die cultuur toch een terugkoppelingsmechanisme kan/moet zijn ingebouwd, wil men niet binnen de kortste keren zich als lemmingen afstorten.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ik moest even op mijn bol krabben bij je vraag, maar ik meen eruit op te mogen maken dat je je afvraagt hoe het mogelijk is dat deze culturen vooruitgang boeken terwijl hun natuur daar tegenstrijdig mee is.
    Ik vermoed dat dat komt door het binnenhalen van westerlingen. Mijn middelste zoon werkt als senior voor een zeker bedrijf in Singapore en mijn oudste vliegt regelmatig op en neer. Net zoals toetssteen zelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Ja, sorry, beetje onduidelijk. Terugkoppeling met "ja" OF "nee" en niet altijd alleen maar neurotisch "ja" ook al is het niet zo. Dan kan niemand gecorrigeerd worden of zich laten corrigeren. Maar je had het goed begrepen. Dus jij denkt dat die cultuur er zuiver bij de gratie van westerse invloed is? Dat is nogal wat!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Mag aannemen dat je weleens hebt vernomen van ene Kishore Mahbubani. Die Singaporees die hier door links zo stevig wordt geknuffeld omdat hij de dood in pot ziet voor het Westen en de opkomst voor het Oosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Rond die naam tref ik inderdaad hardcore polcor aan:
    "Het westen vreest zowel de islam als Azië en probeert beide de kop in te drukken. Op deze manier denkt het Westen de overhand te krijgen terwijl het juist een averechtse werking heeft: Hoe harder je hen de kop probeert in te drukken, hoe machtiger deze juist worden!"
    http://weblogs.nrc.nl/weblog/knapen/2008/04/02/kishore-mahbubani/#comment-299

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Azie de kop indrukken is dom. Minder dom is de wereld van het boeddisme en hindoeisme tot je partner te kiezen. Hier kan de verlichting Europa grote diensten bewijzen. Amerika zal daardoor afvallen, tenzij.....
    Maar dan zal er nu binnen de EU snel een heel andere koers moeten worden ingezet. En dat is zeker niet de koers van islam (ook niet de christenuniekoers).

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Islam de kop indrukken lijkt me noodzakelijk, al weet ik waarachtig niet hoe dat aan te pakken zonder een oorlog te ontketenen. Want zoals grote denkers die Pim Fortuyn voorgingen al zeiden: islam is is totalitair.

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Ik zie maar één manier: onze cultuur leidend verklaren en volgens de waarde en norm van onze Leitkultur de uitgangspunten van ELK geloof, net als wetenschap, journalistiek en rechtspraak, ter discussie stellen ookal mag dat niet van islamitisch dogma en links dogma. Anders kan alles wel voor waarheid doorgaan. Het uitgangspunt, de ontwikkeling van de vraagstelling, onafhankelijke bevestiging zoals Popper die omschreef, dat is de toetssteen van het Westen, als je het mij vraagt, Toets.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. even een groet vanuit mijn nieuwe woning. Computer doet het prima. Weinig tijd nu. groet.

    Ook eens met Ron trouwens. Ideologieën en overtuigingen dienen getoetst te worden aan onze waarden van democratie, vrijheid en gelijkheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Dank. Ik ben de artikelen op je weblog aan het lezen, maar ik geloof niet dat ik er eerder gereageerd heb. Er wordt überhaupt niet veel gereageerd. Misschien omdat het nogal specialistische teksten zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Mocht één van ulieden trouwens een tekst kwijt willen, dan bent u welkom om het hier te plaatsen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. DG, ik ben altijd erg individualistisch geweest en ik vermoed dat mensen vooral elkaars teksten willen lezen als ze weten dat ze een basis van vriendschap hebben in de groep waar ze samen toe behoren. Daar ga ik juist tegenin. Ik geloof wel in groepen, maar alleen als leden zich willen blijven verantwoorden vanuit eigen ervaring, zonder nagepraat om erbij te horen en samen sterker te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. je hebt groot gelijk en ik ga ook altijd mijn eigen gang wat dat betreft. Volledige vrijheid is wat ik voorsta. In de praktijk is dat niet mogelijk (een abstractie), maar het is mijn lijfspreuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Hoop dat je nu meer geluk hebt met je kamer DG. Ook met je computer. Heb net zelf weer een kast volgepropt, was nachtwerk, maar alles draait nu soepeltjes.
    Individualisme schijnt tegenwoordig een groot scheldwoord te zijn, maar ik ben bevreesder voor groepen. Velen in de groep zijn niet gelukkig, maar worden al het ware opgeduwd door de groep.

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Letterlijk je eigen gang gaan binnen het huwelijk vind ik ongepast. Geestelijke onafhankelijkheid daarentegen is een heilig moeten. Juist dat maakt het na vele jaren nog steeds zo boeiend. Zit nu net over mijn laptop heen te kijken hoe lief me een mooi spreadsheet laat zien van de temperaturen van het KNMI. Het schijnt een heel warme maand te zijn geweest.....
    Jaja. Lief is van zins zelf wat apparatuur aan te schaffen om de echte gemiddelde dagtemperatuur vast te stellen. Piekmomenten zijn natuurlijk onzin, in Nederland al helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Toets, daar zeg je wat. Bij elkaar (of niet) maar tòch platonisch?

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Grinnikje. Ron, ik heb op heel jonge leeftijd de liefde van mijn leven getroffen. Wij gingen door roeien en ruiten, dwars tegen alle goede zeden in. We hebben veel meegemaakt, en dat was nu net het punt wat ik weleens duidelijk tracht te maken aan jonkies( sorrie voor dat woord, het is zeker niet denigrerend bedoeld). Zoals een Frank Verhoef, negentien jaar jong die op de DDS tracht diepgaande problematiek te duiden vanuit het standpunt van een jong conservatief.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Eh...., lief en ik hebben geen platonische relatie :). We zijn natuurlijk geen twintig meer, maar ik durf te stellen dat het met echte liefde net zo is als met goede wijn. En je moet geluk hebben, dat ook.

    BeantwoordenVerwijderen