zondag 27 september 2009

citaat van de week: Eberhard van der Laan met stront in zijn oren

Eberhard van der Laan laat in de Volkskrant van zaterdag 25 september zien dat hij pal staat tegen dreiging en intimidatie door allochtoon straattuig. Of is het gewoon schattige assertiviteit?

"Een vrouw met een actieverleden komt naar mij toe en zegt: die hele wijkenaanpak is allemaal geld voor nieuwe Nederlanders. Ik hoor dat vaker en leg steeds uit dat het geld is voor de hele buurt. Meteen daarna heb ik een gesprek met een op zichzelf leuk Marokkaans kereltje. Hij zegt: zie je die auto’s daar staan? Je kunt ons beter extra geld geven voordat ze in de brand gaan. Dit alles binnen twee minuten. Zo scherp ligt het dus. Praat je deze mensen naar elkaar toe, of zet je ze tegen elkaar op? Er is maar één antwoord: ik moet ze naar elkaar toepraten"

Zie ook:
- Filantroop op Standejong.nl en met name de reactie van Caroline (#4).
- The West is the very best

2 opmerkingen:

  1. Die reactie van van der Laan: "Ik moet ze naar elkaar toepraten". En dat op een onmiskenbare bedreiging met geweld. Dat absurde. Dat doet me denken aan het absurde van moslimse vaders die hun eigen dochters vermoorden omdat ze uitgaan of zich te westers gedragen. Er zit ergens tussen die twee een contradictie en een volkomen omkering van logica die elkaar in de totale waanzin raakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is zo'n typische vd Laan reactie. Niet dat ik van hem iets anders had verwacht, want met zijn 'luikje' in het rovershol Vrankrijk, was dat wel te verwachten. Zit trouwens ook nog met smart te wachten op zijn stevige debatten met Geert Wilders. Komen er ook niet van, want hij acht het wijselijker te wachten tot de PVV implodeert.
    Wijze raad aan vd Laan: kijk eens even achter je als je weer een plof hoort. Dat is je eigen partij.

    BeantwoordenVerwijderen