woensdag 30 september 2009

Job Cohen geeft incompetentie ambtenaren/politici toe

"We zijn allen amateurs" verklaarde Job Cohen tegen de commissie die de Noord-Zuidlijn onderzoekt. Hij kon er niets aan doen, hij stond er te ver vanaf en wist er te weinig van, net als al zijn ambtenaren. Zijn taak was het, om "de boel bij elkaar te houden", de partijen "naar elkaar toe te praten" danwel de besluitvorming volgens de regels te laten verlopen. Met zijn uitspraken geeft hij toe, dat hij als "benoemde" burgemeester eigenlijk niets in te brengen had. Maar waarom zit hij er dan? Is de burgemeester er om thee te drinken, lawaaidemonstraties te houden en alles verder over te laten aan zijn amateuristische ondergeschikten?

Men roept al jaren dat het aantal papier-ambtenaren af moet nemen, maar het aantal neemt alleen maar toe. Feit is hierbij, dat het aantal ambtenaren met inhoudelijke expertise sterk afgenomen is en de toename zich vooral voordoet bij ambtenaren, belast met handhaving, controle en "voorlichting". Door die afname van ambtenaren die ergens iets van afweten, moeten er steeds meer (peperdure) adviesbureaus worden ingeschakeld om de ambtenaren op het juiste spoor te zetten. De politiek richt zich zo naar de belangengroeperingen en de belastingbetaler betaalt de dubbele prijs voor zaken, die eigenlijk gewoon door de ambtenaren zouden moeten worden gedaan.

Vraag: als alle ambtenaren amateurs zijn in zaken, die met de samenleving te maken hebben, waarom werpen ze zich dan altijd op als authoriteiten, als professionals? En bovenal: waarom laten ze zich als professionals belonen? Wat hebben we aan een stelletje amateurs en politicologen? Professionals willen we in de regering en het stadsbestuur. Mensen die weten wat ze aan het doen zijn en inzicht hebben in de zaken waar ze over dienen te beslissen.

Job Cohen is een glibberaar. straks glibbert hij naar Den Haag. Amsterdam zal beter af zijn zonder hem en zeker zonder zijn Partij van de Arrogantie.

Overigens ben ik van mening dat het kabinet Balkenende ver (4x) over de houdbaarheidsdatum heen is en subiet zijn biezen dient te pakken.

zie ook "Nothing to do with me, guvnor"

1 opmerking:

  1. Job Cohen is de overtreffende trap van Jan Peter Balkenende. Groot geluk, voorlopig implodeert de PvdA. De allochtonen zitten gedekt door Allahs steun nu bij Dhimmy 66 . Dat is het kwadraat van verontrustend. Eeenmaal andermaal, Nederland is verkocht aan Turkije.

    BeantwoordenVerwijderen