zondag 13 september 2009

Huishoudelijke mededeling: Ingezonden stukken

Geachte lezer,

De laatste tijd wordt me door mensen gevraagd of ik teksten van ze wil publiceren op Vroeg of Laat. Tot nu toe was ik daartoe bereid, om reden, dat de mensen over het algemeen goed schrijven en een helder verhaal houden. Maar ik wil daarvan terugkomen en in het vervolg niet, dan slechts bij hoge uitzondering ingezonden stukken plaatsen. De reden hiervoor is, dat ik Vroeg of Laat voor mezelf herkenbaar en overzichtelijk wil houden.

Op dit moment denk ik aan een verandering in opmaak en misschien dat er een aparte rubriek 'Ingezonden' gaat komen, maar hoe ik het precies wil inrichten weet ik nog niet. Wat dat betreft is de standaard blogger-indeling nogal beperkt en ik ben geen HTML-tovenaar om het zacht uit te drukken.

Mensen die denken toch een tekst te hebben die bij Vroeg of Laat past zijn vrij om die op te sturen. De beslissing om te plaatsen blijft echter geheel aan de redactie (d.i. Daan en/of ondergetekende) en voor die beslissing hoeft geen reden te worden opgegeven.

Wel wil ik zeggen, dat ik het van het grootste belang vind, dat mensen schrijven en hun gedachten onder woorden en onder de aandacht brengen. Het zelf nadenken en het formuleren van conclusies is een kunde die in het onderwijs steeds minder aan bod komt. Het internet biedt daartoe voor iedereen mogelijkheden en is een leerschool die wat taal betreft betere resultaten oplevert dan het reguliere onderwijs.

Daarom wil ik tegen de mensen zeggen: Schrijf! Publiceer het waar dat mogelijk is. Stuur je teksten op of begin je eigen weblog, al is het maar voor één artikel. Niemand legt dan druk op je en je kunt schrijven wat, wanneer en hoe je wilt. Iedere generatie heeft weer nieuwe schrijvers nodig. Hoe wordt kennis anders doorgegeven? De beste leerschool is het doen.

6 opmerkingen:

  1. Bemoedigend dat mensen hun ei schriftelijk kwijt willen in de vorm van een column op deze site. Laat mensen vooral hun gedachten ordenen op het virtuele papier. Al is het zonder publicatie. Nu sprak ik toevallig Jim Fortuyn net en die had een oplossing: Als een stukje rammelt kan je ook samen het stukje herschrijven. De één doet een opzetje, de ander vult het aan. Als de comparanten der letteren overeenstemming hebben gevonden in het wederzijds gebodene kan het online! Die Jim is niet voor één gat te vangen, zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed zo DG, hou je land in eigen hand ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eigen blog gemaakt op cartoonisthenning.blogspot.com Ik post voortaan daar, zo hoeft het niet allemaal via DG. Let op: tweetalig blog (nee niet Nederlands-Frans). Ik kom hier wel nog veel kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen