maandag 28 december 2009

Iran en vakantie vierende leiders

Op dit moment woeden er hevige rellen in de belangrijkste steden van Iran. De protesten van de bevolking worden met wrede hand neergeslagen door de basiij, de knokploegen van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Er is een grote kans, dat het boeventuig, dat nu zo wanhopig probeert haar macht te herstellen, zijn langste tijd gehad heeft. Dit zal een overwinning zijn van de krachten van democratie en moderniteit op de versteende en sadistische theocratie in Iran en wellicht het begin kunnen zijn van een totale omslag in het midden-Oosten. Er wordt hier een historische strijd gevoerd.

En nu, na een half jaar van protesten en wrede onderdrukking, beginnen in het westen schuchtere geluiden te komen die het theocratische regime veroordelen. Had dat niet eerder gekund? En president Obama? Een Iraniër op twitter vraagt hem: "Hoe gaan uw onderhandelingen met Ahmadinejad? Die van ons vlotten niet zo." Maar president Obama is op vakantie, net als onze dappere leiders, nadat het volk door onze koningin moeder even op zijn plaats werd gezet. Want dat internet, dat weet wat. Het vervreemdt de mensen van elkaar. De echte vervreemden vormen echter zij en haar bende volksmenners, die het volk wel weten te vinden als er nieuwe controlemaatregelen of belastingen verzonnen zijn, maar voor de rest niet thuis geven, zelfs niet als een dappere Nederlander 300 mensen van de dood redt, door een Islamitische terrorist tijdens diens aanslag onschadelijk te maken. Iets wat nodig was door het falen van de veiligheidsmaatregelen.

De politiek en de oude media hebben afgedaan. In 2009 hebben ze hun ware gezicht laten zien. Zij zijn bewust bezig aan een agenda, die niet strookt met de waarheid of de kant waar de bevolking op wil men is feitelijk tegen democratische ontwikkelingen en haalt alle vuile trucs uit de kast om die tegen te houden. We worden hier net zo goed misleid als in Iran en op een schandelijk brutale manier ook nog. Zo brutaal, dat men het niet eens doorheeft.

Het negeren van de Iraanse opstand, het verzwijgen en negeren van klimaatopwarmingschandaal en het jammerlijk mislukte Kopenhagencircus, de houding ten opzichte van Wilders, het koningshuis en de doelbewust foute informatie over Israël, het zijn enkele voorbeelden die bewijzen, dat de pers een instrument is geworden van een politieke fraude. De waarheid wordt verzwegen, de belangrijke dingen gebagatelliseerd (behalve als het in het straatje past), en we worden overvoerd met desinformatie, doordrongen van subliminale connotaties en insinuaties. 2009 staat voor mij daarom in het teken van de ontmaskering van de pers en de totale corrumpering van zowel het linkse, als het christelijk-politieke gedachten"goed".

Het liefst zou voor de huidige heersende (zelfbenoemde) elite de wereld weer teruggebracht worden naar de jaren vijftig en daarvoor, toen overheid en kerk zich nog als regenten konden opstellen en de bevolking in het zweet des aanschijns en met de beloning van een borreltje na het werk zich als schapen lieten leiden naar grazige, maar zwaar belaste en streng ingeperkte weiden.

De wereld is echter veranderd. Het internet maakt de mensen wetender en mondiger. Als we de betekenis hiervan in historisch perspectief zien, dan is het bestaan van telefonie en in het bijzonder het internet te vergelijken met de uitvinding van de drukpers, waardoor kennis in handen kwam van iedereen in plaats van een gesloten elite en de westerse beschaving een enorme bloeiperiode ging doormaken.

Door het internet weten we wat er in Iran gaande is. Sterker: zonder internet en sms/mobiele telefonie zou niemand in Iran zelf of daarbuiten weten wat er gebeurt en had het regime de opstandelingen allang op wrede en meedogenloze wijze onschadelijk kunnen maken.

Heel de wereld kan nu meekijken en meepraten, iedereen zit door het internet op de 1e rang van het wereldtoneel. Zij die het nog steeds van de kranten en de publieke staatsomroep moeten hebben zijn als de mensen in Noord Korea of als mensen uit een vorig tijdperk, toen alles nog in Latijn werd geschreven en niemand überhaupt kon lezen.
Onze leiders en intelligentsia denken dat zij nog authoriteit hebben en een claim op de waarheid (hun waarheid) kunnen leggen, maar om hun grip op de leugen weer terug te krijgen, zullen zij het internet uit moeten schakelen: dus de mensen hun communicatiemiddelen ontnemen. Gezien de uitlatingen van Beatrix in haar kerstpreek zal 2010 m.i. aanvallen van verschillende kanten op het internet te zien geven.

Enfin, voor wie de ontwikkelingen in Iran wil volgen (het is echt erg spannend, met uw welnemen) kan naar deze draad op de Jeaustbode gaan. Vandaaruit zijn er wel weer links naar andere sites die de ontwikkelingen bijhouden. Als ik een goede tegenkom zet ik hem er hier wel onder.

14 opmerkingen:

 1. Perfecte analyse, Neree. Dit opinie schrijven kan je toch als de beste!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Laat me om te beginnen stellen dat niemand een spaan heel had gelaten als Obama Iran aan had gevallen. Hij was min of meer gedwongen een andere koers te kiezen dan zijn voorganger.
  Dat deed hij ook, hij stak overal de nodige veren in, voor 99% onverdiend. Het resultaat heeft hij kunnen bewonderen, stank voor dank en als toetje een verijdelde aanslag op Detroit.
  Overgaand naar Iran, hoe begaan je ook kunt zijn met de vechtende mensen die van hun dictators af willen. Als Amerika zich ermee zou bemoeien, zouden de mensen zich en masse keren tegen die derde. Ik geef Obama gelijk. De bal ligt nu opnieuw bij het volk. Zowel Israël als de USA zitten op hun handen. Mooi, kunnen ze die niet beschuldigen als het fout loopt.
  Want laten we wel zijn, ik las vandaag ergens dat de leider werd aangeraden zich aan te melden bij Hamas om zich aan te sluiten bij hen die de echte vjand bestreden..., te weten Israël. Vind ik niet echt bemoedigend klinken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Internationale politiek moet op zijn handen blijven zitten. Laat het volk nu maar eens duidelijk maken welke koers ze willen zetten, laat hen niet nogmaals de kans een derde partij te kunnen beschuldigen.
  Denk trouwens dat het hoe dan ook zal gebeuren, positief of negatief, het is altijd andermans schuld. Altijd is het jullie, jullie, jullie.
  Het verhaal is weinig anders dan de beschuldigingen die ingebracht worden tegen Wilders, hij, hij, hij.... , als hij er niet was, zaten we nu hand in hand onder de vijgenboom. Als hij weg is, gaat het beter! Not.

  Wat ik al zei in ongeveer eendere woorden tegen van Frikschoten: als het baksel mislukt, zou ik maar eens gaan kijken naar het recept. Oftewel, na vele mislukkingen (wereldwijd) zou ik het kookboek het raam uit donderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar nu zitten we met een politiek zeer instabiel land wat kernwapens ontwikkeld. En God mag weten wie er na een machtsovername aan de knoppen zit daar in Iran. De situatie maar aan het volk overlaten? Dacht het niet. De slappe houding van Mohbama is dezelfde als die van vroegere leiders en wat dat tot gevolg had? Sla je geschiedenisboekje er maar op na.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe kan het toch zo zijn dat de machthebbers overal niet zien dat er een nieuwe dageraad aanbreekt? Waarin mensen meer vrijheid en zelfbestuur gaan opeisen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Men speelt met vuur en zit passief te hopen dat the good guys het wel zullen winnen. Nou, dat mag je gerust een ongecontroleerd risico van wereldformaat noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Balkenende is wel de grootste lulletje Rozenwater in dit geheel. Al vele jaren bewijst hij zich keer op keer te licht te zijn voor zijn functie. Hij heeft de attentie niet, het charisma niet, de ballen niet en z'n kop is zelfs geen porem. Laat 'm maar fatsoen en moraal preken in de Arabische slangenkuil. Het is een schandaal dat een solo-actie van een passagier 278 mensen moet redden met gevaar voor eigen lijf terwijl er meer scan-apparatuur op Schiphol staat dan op welke luchthaven in de wereld. "Staat", inderdaad. Het staat te verstoffen want het mag niet van de wet. Elke transit vlucht uit dit soort moslimlanden zou de allerzwaarste beveiliging moeten hebben. Het EL Al personeel staat een paar meter verderop nota bene! Ik zou zeggen:"Ga eens met ze praten".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het zoontje van de bankdirecteur zou niet eens zijn gescand in Nigeria van Frikschoten!
  Overigens is dit weer de aloude klassieker van het relieuze trappenhuis. En opnieuw, logisch overigens, blijkt dat armoede er helemaal niets mee te maken heeft. Zoon uit een gegoede familie, prima opleiding ect ect.
  Ook opvallend, en ik ga nu een pluim geven aan de Nigeriaanse papa, is de onderkenning van het gevaar door de vader van de dader en dat hij het notabene ook aan elke grote klok heeft gehangen en iedereen heeft gewaarschuwd! Geef deze man ook op zijn minst complimenten, liefst gedaan door Obama himself.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Toets
  Hij heeft zelfs de Amerikaans ambassade op de hoogte gesteld! Ik zou die mensen terstond de zak geven als blijkt dat het daar is blijven liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad zou directe inmenging vanuit het westen contraproductief zijn voor de opstand. Maar men zou per direct de handelsbetrekkingen moeten bevriezen en alle contact moeten stilleggen en zich duidelijk en standvastig uitspreken tegen dit wreedaardige regime.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Prof

  Denk jij dat de situatie in Iran voor de bevolking verbeterd als Moussavi er de scepter zwaait? Of hoop je dat in het gedrang democratische krachten de macht naar zich toetrekken, want die Moussavi is ook een stuk vuilnis volgens mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Achteraf gezien is het wel een lap tekst zeg, waar gaat het eigenlijk over?

  BeantwoordenVerwijderen