zondag 2 mei 2010

Sorry jongens, maar we hebben zelf niks te makken

120 miljard euro wordt er in het kansloze griekenland gepompt om ervoor te zorgen, dat niet de hele Europese Unie desintegreert. 5,5 miljard komt voor rekening van Nederland. Ach ja, vijfeneenhalf miljard euro, wat is dat nou? (5.500.000.000).

Maar dat geld hebben we helemaal niet. Eerst moesten we de banken overeind houden (waarom die dertig miljard niet meteen aan alle inwoners van Nederland is gegeven middels een spaarrekening bij de noodlijdende banken is me nog steeds niet duidelijk)
, met geld dat we van China moesten lenen en zelf moeten we 2 jaar langer werken en 20 miljard euro per jaar gaan bezuinigen. Die 5,5 miljard voor Griekenland, waar moeten we die vandaan halen? We hebben zelf al een duizelingwekkende staatsschuld en wie helpt óns uit de brand? Ik ben geen econoom, maar een kind kan zien, dat zo tekorten met tekorten worden opgevuld: wij (de Nederlandse burger/belastingbetaler, u dus) steken ons steeds dieper in de schuld om de schuld van een ander land te lenigen. We zijn op een grandioos onbeschaamde wijze onze eigen toekomst aan het opeten. Dat is toch waanzin? Wanneer klapt die luchtbel? En wie zijn dan de pineut?

Wie in ieder geval de pineut zijn dankzij dit soort mega-machinaties, dat bent u. U en uw kinderen, die nog decennialang de knip zullen moeten trekken, bezuinigen en belasting betalen voor de (loze, want er wordt alleen met schulden geschoven) geldpomperij in kansloze projecten. En deze groeiende schuldenlast moet ergens van betaald worden. Waar halen staten hun geld vandaan? Uit belasting. Wordt u gevraagd of u Griekenland financieel wilt steunen? Nee.

Wat zou ik tegen Griekenland zeggen als ik het voor het zeggen had in Nederland?

Sorry jongens en meisjes, we hebben het geld niet. We moeten het zelf lenen en we zitten al tot over onze oren in de schuld. Zoek maar een andere suikeroom: wij trekken het zelf nauwelijks. Het is jullie probleem, jullie hebben het veroorzaakt, los het zelf maar op. Als blijk van goede wil zullen we de importheffingen voor Griekse producten wat verlichten en een deel van het bedrag dat we aan ontwikkelingssamenwerking uitgeven voor jullie reserveren. Maar dan moet je wel snel zijn met de aanvraag, want OS gaan we binnen een termijn van 5 jaar helemaal afbreken.

En tegen de EU zou ik zeggen:

Hierbij zeg ik mijn lidmaatschap aan deze club op. Vanaf nu is Nederland weer een onafhankelijke natie. Zoek het maar uit. Dit wordt allemaal veel te kostbaar en gevaarlijk. We gaan met jullie hooguit nog een economisch verbond aan. Wij richten een nieuwe VOC op, ontdoen die stinkend rijke parasietenfamilie van hun troon en kroon en starten een nieuwe republiek met eigen munt, de gouden dukaat.

Met vriendelijke groet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten