dinsdag 1 juni 2010

De agenten provocateur gaan de zaak op de spits drijven

"Pro-Palestijnse activisten zijn wederom met een schip met hulpgoederen op weg naar de Gazastrook, in een poging de Israëlische blokkade van het gebied te doorbreken. De Free Gaza Movement, die ook het hulpkonvooi stuurde dat maandag door Israëlische troepen werd bestormd, liet dinsdag weten dat het schip is vertrokken uit Malta."

Hiermee laten de actievoerders (dat "vredelievende" laten we maar weg) duidelijk zien dat dit alles met kwaadaardige intenties gebeurt. Als Israël zou ik bij de betreffende landen een klacht indienen wegens het provoceren, uitdagen en aanvallen van een souvereine natie. Als dit laatste schip dezelfde koers neemt als de het konvooi, dan zou ik dat beschouwen als een regelrechte oorlogsverklaring en ik zou de regeringen van de betreffende landen waarschuwen, dat zij hun burgers tot de orde roepen.

De actievoerders spelen met vuur. Met hun actie bedreigen ze internationale betrekkingen. Ze zetten hun eigen levens en die van de passagiers op het spel, maar ook talloze andere levens, waaronder niet in de laatste plaats de Palestijnen zelf.

Ik zou de kapitein van dit schip willen aanraden:
Zijn jullie bezorgd om het welzijn van mensen en wil je de positie van de Palestijnen verbeteren? Lever dan de hulpgoederen af waar de Israëlische autoriteiten dat zeggen, zodat die goederen gecontroleerd kunnen worden en daarna over land naar Gaza gebracht. Doe je dat niet, negeer je de instructies van het bevoegde gezag, dan is jullie kwaadaardige intentie evident en blijkbaar uitsluitend bedoeld om Israël in diskrediet te brengen, de spanningen in het Midden-Oosten en de hele wereld op te voeren en de vriendschappelijke betrekkingen tussen landen onder druk te zetten. Geen vredesmissie dus, maar een doelgerichte actie om militair geweld uit te lokken. De krijgsraad is dan het geëigende instituut om deze zaak af te handelen. De leden van het konvooi zijn dan geen burgers, maar een para-miltaire organisatie, met militaire (provoceren van een aanval door de marine) en politieke (het schaden van Israël en de relaties met andere landen) doelen.

Het ziet ernaar uit, dat het links activisme zich willens en wetens als zelfmoordterrorist laat inzetten, gemanipuleerd door organisaties met sterke banden met het internationaal terrorisme (in dit geval het IHH). (Dat zelmoordterrorisme-in-de-dop zagen we al bij actievoerders, die zich met gevaar voor eigen leven onder de grond lieten vastketenen in onder andere Ruigoord. De stilzwijgende hoop was natuurlijk, dat er iemand daaderkelijk zou komen te overlijden, waarna er een reden zou zijn geweest om de pleuris te laten uitbreken).

Zo zien we hoe links helemaal niet streeft naar een vreedzamere wereld of humanitaire doelen heeft, maar juist polariseert en extremiseert, provoceert en conflicten tracht te laten escaleren. Voor "links" zijn alle middelen heilig. Zelfs oorlogen worden uitgelokt om het gelijk te halen. De humanitaire doelen zijn slechts de dekmantels.

Wordt het niet tijd dat men eens wat kritischer en objectiever naar deze NGO's gaat kijken? Om te beginnen mag er geen cent belastinggeld meer naartoe gaan en ten tweede zou een massaal gerechtelijk en boekhoudkundig onderzoek zeer op zijn plaats zijn.

Update: reactie op Gates of Vienna:

My idea is, that this is a setup by the Turkish government to provoke Israel into military action and therefore have an excuse to break the diplomatic and other ties with Israel, probably under pressure from other anti-Israel states, meanwhile implying other western countries with the same action.
So this was and still is a provocative action with geo-political goals, namely, the strenghening of Turkey's position in both eastern and western eyes and at the same time severely damaging Israël.
It is a dangerous act of provocation, comparable to an (para)military unit crossing a border to provoke military action en have an excuse to declare war. Only this time the para-military groep is disguised as a welfare organisation.


Schokkend vond ik in één van de video's de uitspraak van de zwaar gesluierde en aan de wezenloze ogen te zien zwaar gehersenspoelde moslima aan boord van één van de schepen:
"Gaza of het martelaarschap". Dat heeft niets meer met het brengen van hulpgoederen te maken. Het wil zeggen, dat het konvooi in feite een zelfmoordcommando was, dat erop rekende, door de Israëlische marine naar de kelder geschoten te worden. Wat een pech voor haar en haar gelijkgezinden. De vraag is: wie zijn haar commandanten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten