woensdag 2 juni 2010

Armoede in Gaza

Iedereen weet toch dat de Palestijnen sterven van de honger?

Bekijk deze armoede eens. Let vooral op die ondervoede vrouwen.

Op de markt in Gaza is de situatie het schrijnendst. Let ook weer op de ondervoede en in lompen geklede inwoners.

en hier: schokkende beelden van een lege markt en ondervoede palestijnen in lompen. Eén man doet, om zich groot te houden, net of hij een mobieltje heeft, de stakker.

en hier: eenieders hart moet toch breken bij deze beelden!

Maar wat mijn hart werkelijk deed breken, waren deze foto's, waarbij vergeleken de hongerwinter van 1944/45 een feestmaaltijd was (Met dank aan Max voor de link)

Volgens de papieren Trouw lagen vanochtend de winkels vol met Turkse vlaggen en allerlei parafernalia zoals t-shirts en bekers met roodwitte opdruk, de kleuren van de Turkse vlag. Dit om de hulpverleners te begroeten "die niet kwamen". Schrijnend teken van armoede weer al die hatsefratsjes en typerend voor een van honger en gebrek stervend volk.

Gaza is het meest met steun overladen stuk onroerend goed in de wereld: Er was geen humanitaire crisis in de Gazastrook en niemand sterft er van de honger. Het echte probleem is dat de controle van het gebied in handen is van een terroristische organisatie

Graag ook uw aandacht voor dit artikel op Nieuw Religieus Peil.


verbijsterend hoe men zich in de luren laat leggen door de NOS en de Nederlandse papieren propaganda. En iedereen kakelt alles maar na wat ze horen. Er wordt met uw gezonde verstand geknoeid.

13 opmerkingen:

 1. hm... zag ik daar 2 kakkerlakken? Dat ongedierte lijkt allemaal op elkaar. Gelukkig nog bestrijdingsmiddel in huis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan alle anonieme lafaards en andere trollen:
  Mijn blog is geen democratische instelling. Wie iets zinnigs te zeggen heeft is welkom en frustraten krijgen een schop voor hun reet, zodat ze hun recht op domheid elders kunnen halen.

  Een goedendag verder en veel plezier met fucken.
  Lees ook even de spreuk hierboven (als je hem tenminste weet te ontcijferen, dan zie je de regels van dit blog in één heldere oogopslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Dg
  Gewoon meppen is mijn devies. Er spoelt momenteel een golf van ehhh trollen over de blogs.
  Gen enkele retoriek, het is als je hen klem krijgt schoppen en slaan. Wat wel vermakelijk is, maar helaas van korte duur bij een site als de DDS.

  En on topic. Ik snap er helemaal niets van. Die mensen adden hun vijftig jarige jubileum kunnnen vieren als die handtekening was gezet. Maar dat deden ze niet en ik vrees dat ze dat nooit gaan doen en Israël weet dat.
  Ik hou mijn hart vast en al helemaal als ik al dat geblaat in dit land hoor (maar veel geschreeuw, zegt in de basis helemaal niks.)

  Maar toch, de zwijgende massa....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is verkiezingstijd, dan voelt men waarschijnlijk prikkelingen in de onderbuik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag dat mijn bericht over Afrika is verwijderd. Maar het is echt waar. Ook hier spelen (s)linkse ontwikkelingsorganisaties onder een hoedje. Al die zielige beelden hebben alleen maar als doel dat je je schuldig gaat voelen en geld overmaakt. En ik hoef niet uit te leggen waar dat heen gaat. Dit soort 'humanitaire' organisaties spelen allemaal onder een hoedje. Er is geen honger in Afrika! Zie deze foto:
  http://www.betelkerem.com/picturepage/markt%20aswan.jpg

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Anoniem, er waren een paar non-naamgenoten, die hier even hun behoefte kwamen doen. Mijn excuses als ik een commentaar teveel verwijderd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leg mijn ei hier nog wel even:
  Op het ‘vlaggeschip’ van het Gaza-konvooi, de Marmara bevonden zich naast veel Turken o.a. mensen uit Egypte, Libanon, Bahrein, Koeweit, Jordanie, Syrie, Jemen, Israelische Arabieren.
  Uit Egypte kwamen twee leden van de parlementsfractie van de Moslim Broederschap (MB): Muhammad Al-Baltaji en Hazem Farouq. Baltaji zei onlangs: ‘we zullen Israel nooit erkennen. Verzet is de roadmap om Jeruzalem te redden, de Arabische eer te herstellen en te voorkomen dat Palestina een tweede Andalusië wordt’.
  Uit Libanon zes mensen o.a.: Hani Suleiman zaakwaarnemer van de Japanse terrorist Kozo Okamoto. Drie correspondenten van Al-Jazeera, waaronder Abbas Nasser die eerder werkte voor Hamas televisieomroep Al-Manar TV. Hussein Shaker staat bekend als ‘vader der Martelaren’. Hij hoopte aan het eind van zijn konvooi-reis eerdere martelaren te ontmoeten, d.w.z. zelf als martelaar te sterven.
  Uit Jordanië: MB activisten Wael Al-Saka en Salam Al-Falahat. Falahat zei vorig jaar in een interview: ‘de Jordaanse MB ziet Palestina als deel van islamitisch en Arabisch land waarvan we nooit afstand moeten doen. We beschouwen Hamas als de aanvoerder van de Arabische en islamitische bevrijding’. De Jordaanse journalist Muhammad Abu Ghanima was eerder hoofd van het Jordaanse MB informatiebureau. Hij is de auteur van pro-Hamas artikelen. Ook journalist Saud Salam Abu Mahfouz is MB lid en hoofd van de krant Al-Sabi, die als een MBkrant wordt beschouwd.
  Uit Syrië: Shadha Barakat is vertegenwoordigster van de Civil Association for Resisting Zionism and Aid for Palestine. Ze zou een toneelstuk hebben geschreven over Hamasoprichter Yassin. Ze was van plan om in Gaza het huis van Yassin te bezoeken en ‘ de lucht op te snuiven van de plaats waar hij woonde’.
  Uit Jemen: drie parlementsleden van de Al-Islah partij die nauw verwant is aan de Moslim Broederschap. Een van hen, Muhammad Al-Hazmi werd aan boord van de Marmara gefotografeerd met een grote gebogen dolk. Het andere Al-Islah parlementslid, Hazza’ Al-Maswari is fel anti-Amerikaans. Hij keerde zich tegen een heropvoedingsprogramma voor Al-Qaida terroristen.
  Uit Koeweit o.a.: het salafistische parlementslid Walid Al-Tabtabai, een warm supporter van Hamas en tegenstander van het bewind van de Palestijnse president Abbas. Osama Al-Kandari geeft les over de hadith (verhalen over het leven van Mohammed) op een universiteit. In februari 2009 zette hij zijn handtekening onder een communiqué dat Hamas en de jihad steunt, ‘tegen de Joodse vijanden’.
  Uit Bahrein: Jalal Al-Sharqi hoofd van de Association of Islamic Scholars. Eerder schaarde hij zich achter een verklaring die de legitimiteit van Hamas onder de sharia erkent en ‘voor de jihad tegen de Joden’.
  Israëlische Arabieren: vier leden van de Monitoring Committee of the Israeli Arabs waaronder Raed Salah, leider van de Islamitische Beweging noord in Israël. Onlangs zei Salah: ‘binnenkort zal het vrije, nobele en heroische Gaza herrijzen. De Freedom Flotilla is de voorbode van een andere vloot die zal komen, de vloot van Palestijnse vluchtelingen naar ons land, onze vlakten, onze zee en onze velden’.
  Ook bisschop Hilarion Capucci was aan boord van de Marmara. Capucci werd in Israel veroodeeld wegens wapensmokkel voor de PLO maar later op verzoek van het Vaticaan vrijgelaten.
  .
  MEMRI, 1 juni 2010

  Op de DDS moeten ze twee uur denken en dat terwijl hij al was geplempt door mijn wederhelft. Maar het maakt niet uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toetssteen, als je het niet erg vindt, zet ik deze lijst als artikel neer.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @DG
  Ik denk niet dat mijn man hier enig bezwaar tegen zal hebben. Ik zag het resultaat boven en hoe goed het uit was gewerkt.

  Morgen zal ik, ehh, dat is te zeggen...,vandaag dus, maar een paar uur verder, beslist zeggen even te gaan kijken.
  Ik leg een notitie neer. Want als ik straks voorover plof dan zal het wel voor een uur of zeven zijn.
  Anyway, thanx.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien is het handig om bij teksten als deze een bron te vermelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. DG
  Ik kreeg hem via via toegespeeld. Soms is snelheid noodzakelijker dan keurige manieren. Ik zie hoe de mening snel gekanteld is. Doet me deugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem, geen racistische praat hier, Doe dat maar op het schoolplein.

  BeantwoordenVerwijderen