dinsdag 8 juni 2010

Feministen van Nederland: Het verhaal van Neda

Ethan, een commentator die ik hier en daar in de blogosfeer tegenkom met glasheldere commentaren, die ik graag lees, publiceerde op Het Vrije Volk een video over het leven van Neda Agha-Soltan, de vrouw die door het Iraanse regime werd doodgeschoten en die het symbool is geworden van de Iraanse opstand tegen een regime regime, dat zich in dertig jaar ontpopte als een wreed, niets-ontziend monster, dat de oorlog verklaarde aan de eigen bevolking.

De gebeurtenissen in Iran zijn van historisch belang, zowel op lokaal als op internationaal niveau. Wat er in Iran gebeurt, zal een grote invloed hebben op de toekomst van de hele Islamitische wereld en ook die van het Westen. Iedereen die zich de gebeurtenissen in dit land en deze planeet aantrekt, dient m.i. de video te zien, daarom zet ik hem hier neer. Speciaal beveel ik hem aan, aan de feminstische beweging in Nederland, of wat zich nog als zodanig voordoet.

In Iran (Perzië) wordt duidelijk wat er met een land gebeurt, als het plotseling geregeerd wordt door een mensvijandige totalitaire theocratie. Een afschuwwekkende karikatuur van een regime, een regime van barbaarse terreur in de 21e eeuw.

Voor meer over het verzet in Iran zie de Iran-nieuwsdraad op Amsterdam Post

En eh... Gretta, waar was jij tijdens de herdenking in Den Haag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten