vrijdag 4 juni 2010

wie organiseerden het Gaza-konvooi?

Onderstaande lijst is afkomstig van Nieuw Religieus Peil.

Op het ‘vlaggeschip’ van het Gaza-konvooi, de Marmara bevonden zich naast veel Turken o.a. mensen uit Egypte, Libanon, Bahrein, Koeweit, Jordanie, Syrie, Jemen, Israelische Arabieren.

Uit Egypte kwamen twee leden van de parlementsfractie van de Moslim Broederschap (MB): Muhammad Al-Baltaji en Hazem Farouq.
Baltaji zei onlangs: ‘we zullen Israel nooit erkennen. Verzet is de roadmap om Jeruzalem te redden, de Arabische eer te herstellen en te voorkomen dat Palestina een tweede Andalusië wordt’.

Uit Libanon zes mensen o.a.:
Hani Suleiman, zaakwaarnemer van de Japanse terrorist Kozo Okamoto.
Drie correspondenten van Al-Jazeera, waaronder Abbas Nasser die eerder werkte voor Hamas televisieomroep Al-Manar TV.
Hussein Shaker staat bekend als ‘vader der Martelaren’. Hij hoopte aan het eind van zijn konvooi-reis eerdere martelaren te ontmoeten, d.w.z. zelf als martelaar te sterven.

Uit Jordanië:
MB activisten Wael Al-Saka en Salam Al-Falahat. Falahat zei vorig jaar in een interview: ‘de Jordaanse MB ziet Palestina als deel van islamitisch en Arabisch land waarvan we nooit afstand moeten doen. We beschouwen Hamas als de aanvoerder van de Arabische en islamitische bevrijding’.
De Jordaanse journalist Muhammad Abu Ghanima was eerder hoofd van het Jordaanse MB informatiebureau. Hij is de auteur van pro-Hamas artikelen.
Ook journalist Saud Salam Abu Mahfouz is MB lid en hoofd van de krant Al-Sabi, die als een MBkrant wordt beschouwd.

Uit Syrië:
Shadha Barakat is vertegenwoordigster van de Civil Association for Resisting Zionism and Aid for Palestine. Ze zou een toneelstuk hebben geschreven over Hamasoprichter Yassin. Ze was van plan om in Gaza het huis van Yassin te bezoeken en ‘ de lucht op te snuiven van de plaats waar hij woonde’.

Uit Jemen:
drie parlementsleden van de Al-Islah partij die nauw verwant is aan de Moslim Broederschap. Een van hen, Muhammad Al-Hazmi, werd aan boord van de Marmara gefotografeerd met een grote gebogen dolk.
Het andere Al-Islah parlementslid, Hazza’ Al-Maswari, is fel anti-Amerikaans. Hij keerde zich tegen een heropvoedingsprogramma voor Al-Qaida terroristen.

Uit Koeweit o.a.:
het salafistische parlementslid Walid Al-Tabtabai, een warm supporter van Hamas en tegenstander van het bewind van de Palestijnse president Abbas
Osama Al-Kandari geeft les over de hadith (verhalen over het leven van Mohammed) op een universiteit. In februari 2009 zette hij zijn handtekening onder een communiqué dat Hamas en de jihad steunt, ‘tegen de Joodse vijanden’.

Uit Bahrein:
Jalal Al-Sharqi, hoofd van de Association of Islamic Scholars. Eerder schaarde hij zich achter een verklaring die de legitimiteit van Hamas onder de sharia erkent en ‘voor de jihad tegen de Joden’.

Israëlische Arabieren:
vier leden van de Monitoring Committee of the Israeli Arabs waaronder Raed Salah, leider van de Islamitische Beweging noord in Israël. Onlangs zei Salah: ‘binnenkort zal het vrije, nobele en heroische Gaza herrijzen. De Freedom Flotilla is de voorbode van een andere vloot die zal komen, de vloot van Palestijnse vluchtelingen naar ons land, onze vlakten, onze zee en onze velden’.

Ook bisschop Hilarion Capucci was aan boord van de Marmara. Capucci werd in Israel veroodeeld wegens wapensmokkel voor de PLO maar later op verzoek van het Vaticaan vrijgelaten.

Bron: Nieuw Religieus Peil

Zie ook: MEMRI, 1 juni 2010

Aanvulling:
Bovendien bevonden zich aan boord 40 bewapende mannen met kogelvrije vesten en hoogwaardige nachtkijkers, zonder identiteitspaieren, maar wel ieder met een pakket met precies dezelfde som geld. Deze mannen zijn volgens Israëlische bronnen Al Qaida huurlingen.

Voor meer informatie over de palestijnse "Nederlander" aan boord zie Carel Brendel

Hier een video hoe de vredelievende activisten zich voorbereidden op controle van hun papieren en de lading.

Premier Netanyahu:
"De overname van vijf schepen gebeurde vrij rustig, zonder verwondingen of opmerkelijke gebeurtenissen. In het zesde schip troffen we een volkomen andere situatie aan: onze soldaten werden geconfronteerd met een extreme en gewelddadige groep, die internationale terroristen steunt en de terroristische organisatie Hamas ondersteunt. Dit was geen "love boat", dit was een flottielje van terreuraanhangers."

14 opmerkingen:

 1. Jammer dat ze niet allemaal zijn afgeknald, vuil tuig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste DG Neree,
  Ik vind het prima dat u onverkort en ongewijzigd artikelen van Nieuw Religieus Peil overneemt. Hoe meer ze verspreid worden, hoe beter.
  Maar het is dan wel zo sympathiek als u even een linkje naar het oorspronkelijke artikel op Nieuw Religieus Peil plaatst.
  Hierbij: http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3721

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was ’n bont gezelschap bij het Gaza-cruise-konvooi
  men keuvelde gezellig en de maan scheen helder
  en niemand wilde nu meteen al naar de kelder, want
  het leven was...nóg zonder maagden...ook wel mooi

  men klaverjaste en deed om ‘t écht het monopoly-spel
  en ’t steeds weer feestelijk “wapentuig herkennen”
  was best heel vaardig in ‘t er weer aan wennen
  en wie ’t meeste wist, mocht ’t snelste naar de hel

  en toen kwam die verrassing uit de lucht
  in de gedaante van die Joodse schoften
  en iedereen was blij dat ze zó snel al boften
  dus met de doden mee ’n prima pr-klucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schip laten zinken ,en al die Jodenhaters laten verzuipen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @webmaster NRP, mijn excuses. De gegevens werden me door iemand anders verstrekt met MEMRI als bron. De link naar NRP is er inmiddels onder gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik plaats hier meteen even de link, waarin Nieuw Religieus Peil mijn artikel van 2 juni bevestigt, waarin de zogenaamde armoede van de Gazanen aan de kaak wordt gesteld.

  http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/3729

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Anoniem, dat was theoretisch gezien een legale optie. Iets wat de westerse mogendheden wel eens met Somalische piraten mogen doen.

  Maar Israël weet donders goed, dat al hun activiteiten per millimeter bekeken worden en daarom hebben ze uitentreure gewaarschuwd en zich zeer beheerst opgesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Maar dan hadden ze eerst moeten wachten tot ze binnen de teritoriale wateren waren geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Webmaster nieuw religieus peil
  Ik heb zaken overgenomen van het net. It is me to blame.
  Ik trok hem echter niet van uw site, hij werd mij ter hand gesteld zonder uw vermelding als bron. Deze boodschap leek me desalniettemin dermate belangrijk dat hij zo snel mogelijk door de aderen gepompt moest worden. Ik zie dat u dat ook vindt.
  Persoonlijk ben ik de mening toegedaan: we doen alles voor een goede zaak en de waarheid.

  Mvgr toetssteen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je wel toetssteen. Op het Pim Fortuynforum was dit alweer een reden om me nog maar eens door de mangel te halen. Je vraagt je af of ze daar niks beters te doen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Overigens...
  http://www.memri.org/report/en/0/0/0/0/0/0/4265.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toetssteen, de gegevens komen inderdaad van MEMRI. Maar de vertaling is van NRP. Het spel is, dat je dingen in eigen woorden zegt en een link geeft naar de bron(nen). Letterlijk tekst overnemen is not done in schrijversland.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. waar haalt Israel het gedult vandaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @DG
  Dat blijkt, maar dat wist ik niet. Ik meende dat degeen die het me aanreikte zelf had vertaald. Ik heb namelijk zelf nog een spellingsfout gecorrigeerd. Bronverwijzing werd bijgeleverd, dus wie ben ik dan om te gaan twijfelen?
  En zoals ik al schreef, het ging er vooral om om de zaak zo snel mogelijk te verspreiden. Internet is wat dat betreft een zegen, men komt niet meer zo gemakkelijk weg met een leugen.

  Vredesactivisten...., la me nie lachen.

  BeantwoordenVerwijderen