zondag 25 maart 2012

Lentezon

Om vast wat op de lente vooruit te lopen een foto van verleden jaar, ik meen uit april.


3 opmerkingen:

 1. Mooie foto D.G.Neree. Je ruikt het lentezonnetje wat door die boom heen schemert. Heerlijk een foto zonder mensen. Ach, het voorjaar is zo'n mooie tijd en de natuur gaat onverstoorbaar door en trekt zich van al die vreemdelingen en crime niets aan. Net als de vogeltjes, die tjilpen blij en bouwen nestjes.
  Heb je je uitje "naar buiten" al gepland? En waar zal het heen gaan? Texel misschien? Fietsje huren en de natuur in?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fiets heb ik al. De laatste dagen waren erg mooi en ben ik door de stad gefietst. Hoop drukte in het vondelpark en in het centrum. Is wel grappig als je er een beetje afzijdig tussendoor beweegt. Bij jou loopt het nu zeker op het eind van de zomer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het heet herfst, maar we krijgen nog steeds warme dagen van plus minus 25 C. Nachten rond 18 C. Alleen uitheemse bomen verliezen hun bladeren ten dele of in zijn geheel, maar alle inheemse bomen doen dat het hele jaar door en blijven dus groen gedurende het hele jaar. Zelfs nu is het bloesemtijd voor Eucalyptus bomen. Maar oh, wat is het hier droog, alles is geel en dor op de grond. Sinds begin december geen druppel water meer gehad in het Westen van het land, terwijl vele streken in het Oosten overstroomd zijn. De zon gaat eerder onder, daar merk je het helemaal aan, schaduwen verschijnen vroeger en worden langer. Op het ogenblik is het 12 uur dag en 12 uur nacht op deze meridiaan ( 32' ). Nu weet je dat ook weer, lol.
  Ik had het kunnen weten, bijna elke Hollander heeft een fiets. De drukte in de parken kan ik me helemaal voorstellen. Net als de koeien die nu weer in de wei huppelen zal de mens ook weer uit zijn winterverblijf ontsnappen.

  BeantwoordenVerwijderen