zaterdag 7 april 2012

Laser 3.14

Deze teksten kom ik overal in de stad tegen. Ze staan niet op muren en dergelijke, maar alleen op de meubelplaten en bouwnetten die bij verbouwingen van panden gebruikt worden. Het zijn vaak cryptische teksten.

4 opmerkingen:

 1. Cryptisch all right. Hier kom ik niet uit. Ik weet wat met politically correct bedoeld wordt, maar de rest? Maar wat een mooi handschrift is dat.
  Wat zijn meubelplaten en bouwnetten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'politiek correct' is het huidige linkse geestelijke klimaat in Nederland, waar alles wat niet in het linkse narratief past bestempeld wordt als racistisch en moreel abject en Leni Riefenstahl maakte propagandafilms voor de Nazi's, oftewel de Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij.
  Meubelplaat is dik multiplex van een goedkope houtsoort (om deuren en ramen van) panden die verbouwd worden af te sluiten of af te schermen en bouwnetten (het zal officieel een andere naam hebben) zijn de netten die om bouwsteigers gespannen worden om te voorkomen, dat er voorwerpen en bouwmateriaal naar beneden op straat vallen.
  Zie hier: http://www.amsterdampost.nl/de-sluier-rukt-op/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijk dank voor de uitleg D.G. Neree. Ik had al zo'n vermoeden dat die bouwnetten, de door jou genoemde sluiers zijn, natuurlijk hebben we die hier ook. Voor mij interessante foto's en wat mij daar weer opviel was de stilte. Je zou haast kunnen zeggen, dat Amsterdam siesta houdt op de uren dat jij fotograveert, want ik zie maar weinig zielen. Naar mijn herinnering is Amsterdam een volle stad, vol met mensenhoofden, die zich als golven op zee voortbewegen. Maar er kan dus zelfs nog rust heersen. Dank voor de link naar je foto's.
  Natuurlijk hebben we hier ook political correctness . Jou wordt eigenlijk het zwijgen opgelegd, want je mag bijna niets meer zeggen. Ik zou dolgraag niet correct willen zijn en heerlijk mijn mening en gevoelens willen uiten, maar dat mag niet meer. Maar je kunt het nog wel denken en gelukkig zijn er gelijkdenkende mensen.
  Ik begrijp al hoe men aan het woord meubelplaa is gekomen. Multiplex wordt vaak achter stoelen, banken en kasten getimmerd, maar om het goedkoop te maken is het meestal triplex. En dan mag je nog blij zijn dat het echt hout is.
  De enige wie ik dus niet thuis kon brengen is Leni, maar dat is geen gemis denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen