zondag 8 april 2012

Lentebloesem

In een Bussumse tuin. Hoe de struik (of boom, ik heb alleen close ups gemaakt) heet weet ik niet, het zal wel een bekende, vroeg bloeiende cultivar zijn.

O ja, en iedereen aangename Paasdagen gewenst natuurlijk!
13 opmerkingen:

 1. Ohh wat mooi D.G. Neree. Je proeft de lente, fragile en wachtend op vogels en bijen om aan de bestuiving mee te werken. In afwachting op wat er gaat komen. Mooie kleur. Volgens mij is dit een prunus, zo aan bloem en blad te zien. Kwamen deze bomen veel voor in Bussum? Misschien kunnen ze er een cherry blossom time organiseren, zoals in de lente in Tokyo, waar iedereen vrolijk van wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel heb ik er niet gezien.

  Ik denk ook een prunus. In ieder geval erg vroeg bloeiend (eind maart) samen met de forsythia en een andere, waar ik ook een foto van zal plaatsen. De kleuren zijn idd prachtig, ondanks dat het zwaarbewolkt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. D.G.Neree
  Deze tere tinten doen me eraan herinneren dat vroeger de pigmenten voor de verven waar de kunstenaars het leven mee veraangenaamden uit vegetatie onttrokken werden. Deze bloesems doen aquarelachtig of pastelachtig aan. Zodanig getoonzet dat de gemoedsstemming naar een lichte frivoliteit neigt. En dat in contrast met de regenachtige kou van dit moment. In Den Haag lijkt het nu herfst. De bloesems hier deinen droevig in de straffe wind.

  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De tinten en de latente frivoliteit vind je terug in dit werk van een van mijn favoriete (Amerikaanse) impressionisten, John Singer Sargent. Zijn toets was zo subtiel als de bloemweelde hierboven:

  http://www.google.nl/imgres?start=232&hl=nl&biw=1264&bih=768&gbv=2&tbm=isch&tbnid=FfW0WeQ6O7x_KM:&imgrefurl=http://www.sandrobotticelli.org/painting-Anthony%2520Van%2520Dyck-john%2520singer%2520sargent-59036.htm&docid=PQEqXY_R4TZ4uM&imgurl=http://www.sandrobotticelli.org/upload1/file-admin/images/new21/Anthony%252520Van%252520Dyck-789432.jpg&w=706&h=920&ei=1NaBT4b2GMnM0QWf07TsBg&zoom=1&iact=rc&dur=326&sig=103181817572792246515&page=7&tbnh=134&tbnw=108&ndsp=35&ved=1t:429,r:31,s:232,i:182&tx=43&ty=64

  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel soms valt er wat te zeggen voor Tiny-url's.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rommel, wat vind je van de foto van D.G.Neree? Ik zou het heel erg apprecieren als je meteen even zou kunnen uitleggen hoe we een tiny url kunnen bewerkstelligen. Ik heb er wel eens naar gezocht, maar niet kunnen vinden. De url die Filantroop plaatste is wat lang, maar je hoeft maar te highlighten en dan naar dat adres in een nieuwe window te gaan en voila. Er is geen tijdsverschil tussen een lange of een korte url.
  Het schilderij van die juffrouw is aardig en inderdaad ook met subtiele kleuren geverfd.
  Dus bij jullie geen mooi Paasweer en als het stormt vliegen die tere blaadjes zo de lucht in....
  Nog steeds worden kleuren uit vegetatie onttrokken b.v. bij het kleuren van stoffen in India. Zelf heb ik ook wel iets wits in ivoorkleurig veranderd door het in thee te wassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aussie, rommel geeft niets om bloemetjes als er geen bijtjes bij betrokken zijn :)

  TinyURL werkt zo: plak de lange URL hier http://tinyurl.com/ in het vakje en klik op 'Make TinyURL!' Het resultaat copy/paste je naar waar je de link wilt plaatsen.

  Ik gebruik zelf meestal http://g00.nl
  Deze sympathieke URLkrimper (het woord net zelf verzonnen) is gemaakt door Broodje Kaas, een twitterkennis van me: https://twitter.com/#!/Broodjekaas92

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het nadeel van een verkorte URL is, dat je vooraf niet kunt zien waar je naartoe gaat als je op de link klikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. met tinyURL wordt de link van Filantroop hierboven iets als dit: http://tinyurl.com/dxdgdel

  en met g00.nl wordt het http://g00.nl/41g

  Het verkorten is vooral handig op Twitter, waar maar 140 tekens per bericht gebruikt kunnen worden, maar ook loopt een lange URL bij sommige sites rechts de pagina (en het beeldscherm) uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dank je voor de uitleg D.G. Neree. Dit is zeker geen broodje kaas voor mij en zal ik daar even voor achter mijn oren moeten krabbelen. Maar ik zal er ongetwijfeld wel uit komen. Ik pak bij twitter vaak de tiny url op en terwijl je naar dat adres gaat zie je hoe het verandert en dan kun je als nog stoppen.
  Ach, ik heb het meteen maar even geprobeerd, no problem. Het staat nu in my favourites.
  Misschien nu ook een weetje voor Filantroop.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @aussie
  In digitaal opzicht ben ik een domoor en sukkel ik me door internet heen. Ik twitter zelfs niet. Maar dat compenseer ik met zwelgen in disciplines van weleer. En in het kader daarvan deze roemruchte voorganger van D.G.Neree:

  http://www.digischool.nl/ckv1/beeldend/breitner/breitner.htm


  Filantroop

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begin verwantschap met zijn manier van werken te voelen. Ook zijn opmerking, dat Van Gogh 'kunst voor Eskimo's' maakte doet me breed glimlachen

  Ik zie dat hij in het aquarelleren ook een meester was:

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/85/George_Hendrik_Breitner_-_Gezicht_op_de_Dam_te_Amsterdam.jpg

  BeantwoordenVerwijderen