dinsdag 9 december 2008

Verraadt Geenstijl de reaguurders?


Op vordering van Justitie overhandigde Geenstijl het IP-adres van ene Hippocrates aan het Openbaar Ministerie, vanwege de uitspraak "Tjibbe Joustra pleegt landverraad en moet dus voor het vuurpeloton".
Ondanks dat dit geen bedreiging is maar een juridisch minder goed onderbouwde suggestie, waarbij hij zich beriep op de wet en het geweldsmonopolie van de staat onderstreepte, is er door de Landelijke Coördinator zelve een aanklacht tegen Hippocrates ingediend.


Los van de vraag of de Landelijke Coördinator Terrorismebestrijding zich bezig moet houden met bezorgde burgers die vinden dat hij zijn werk niet goed doet te vervolgen, is het een raadsel waarom Hippocrates daarbovenop nog eens door Geenstijl verbannen moest worden, zonder dat hij of iemand anders uitleg kreeg. Pas na herhaald verzoek om de reden, publiceerde Geenstijl deze topic, waar zo'n 1750 (!) reacties op kwamen, die vrijwel unaniem achter Hippocrates stonden en scherpe kritiek en ongerustheid bevatten. Geenstijl heeft op al deze reacties niet gereageerd, wat erg lijkt op het arrogante gedrag bij de oude media en de politieke regenten.
Na twee dagen hield de stroomreacties op en vreemd genoeg is GS niet op de (1750) reacties ingegaan. Jammer.

En dat terwijl ik net de dag daarvoor van mijn Zwitsalkoppie ontdaan was. Ik was er erg trots op. Maar nu ik zie hoe makkelijk ze een reaguurder slachtofferen, kijk ik opeens op een andere manier naar die site. Dat ze slachtoffers maken onder crimineeltjes en ruggegraatloze hufterige publieke figuren is totdaar aan toe. Maar nu is in feite iedere reaguurder daar vogelvrij. Misschien word ik ook wel geblokkeerd voor iets wat ik 2 maanden geleden geschreven heb en krijg ik een dagvaarding in de bus. Dat maakt het reaguren toch wat minder prettig.

zie ook:
Het Vrije Volk (mirror, met dank aan LucaswasHier)
Hier

"Zeg tjibbe, we hebben met een ploeg van 5 man in drie maanden tijd alle reageersels op Geenstijl bekeken, maar verder dan wat gescheld kwam het niet. Absoluut niets waarmee we ze juridisch aan kunnen pakken."
"Wat? onmogelijk. Die site moet kapot hoor je? kapot!"
"Nou ja, ene Hippocrates vindt u een landverrader en zegt dat u volgens de wet dus voor het vuurpeloton moet, maar dat is gewoon iemand die vindt dat u uw werk niet goed doet. Een mening, niet meer. en helaas.... daar kunnen we de mensen nog niet voor laten oppakken.
"Onzin, in het kader van Terrorismebevordering mag alles. Die een aanklacht in tegen die gasten en ik wil het IPnummer van die Hippocrates. Hopelijk is hij wat ouder dan 10 jaar."
"Maar wat wilt u bereiken? Die aanklacht wordt weggewuifd door een rechter."
"Dat maakt niet uit. We dreigen geenstijl met sluiting als ze ons Hippocrates niet op een dienblad presenteren met een appel in zijn mond, doen ze dat niet, dan gooien we de tent op zwart.
Doen ze het wel, dan hebben ze intern de poppen aan het dansen. Win-winsituatie. Dus bel HB even wil je? Vraag hem meteen of ik wat meer personeel mag hebben, want die speurtocht op Geenstijl heeft me een hoop werk gekost. Gelukkig geen drie jaar, zoals de zoektocht naar Gregorius Nekschot."
"Hihihi, slimme zet baas. En wat doen we met dat gerucht dat de terroristen in Mumbai gefinancierd werden door Engelse moskeeën? Moeten we kijken of ze hier ook kontakten hadden?"
"Mumbay? Dat waren geen terroristen. Dat waren jongens die paddo's op hadden. Je weet toch dat mensen daar een beetje raar van worden? Nou, schiet op met die aanklacht, dan gaan we daarna [Vul hier een/jouw site/blog in] eens even flink onder de loep nemen."
"Je bent een kei, baas!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten