vrijdag 6 februari 2009

Alles is geoorloofd, maar niet alles is nuttig.

Waarom lopen de rillingen me over de rug als ik die wereldvreemde zondagsschoolkwezel van een Jan Peter Balkenende hoor zeggen, dat in het kader van de crisisbestrijding alle middelen geoorloofd zijn en onorthodoxe maatregelen niet uitgesloten zijn?

Waarom zie ik, als ik deze ruggegraatloze paplepelaar met zijn weeknatte onderlip hoor preken, beelden van bijbellezende arbeiders in slechtverlichte en tochtige kamers, bedelaars op straat en plaggenhutten in veenkoloniën?

Als ik het funeste effect van de pietluttige maatregelen van dit onzichtbare en achterbakse kabinet tot nu toe zie, dan slaat de schrik me om het hart als ik denk aan de dreiging die er in de woorden "drastische maatregelen" ligt.

Ik voorspel het u vast: De broekriem gaat weer strakker, de premies gaan omhoog, bezuinigen is geen vies woord meer, "helaas kunnen we de koopkracht niet handhaven" accijnzen en belastingen gaan omhoog, kortom, de burger gaat "verantwoordelijkheid nemen" voor de ellende waar ze in gestort werden door dit halfzachte kabinet, dat maling heeft aan de mensen die het hoort te dienen, maar de burger als onmondige melkkoe beschouwt, die uitgeknepen dient te worden maar wel zijn mond moet houden, dom en ongeïnformeerd moet blijven. Net zo dom en incompetent als de huidige generatie bestuurders, alleen zonder macht om verborgen agenda's uit te voeren en miljoenen uit te geven aan "offensieve communicatie".

Uit de mond van Jan Peter Balkenende komt alleen maar offensieve communicatie. Offensief in de betekenis van beledigend dan. Beledigend voor u en mij.

5 opmerkingen:

 1. "Als ik het funeste effect van de pietluttige maatregelen van dit onzichtbare en achterbakse kabinet tot nu toe zie, dan slaat de schrik me om het hart als ik denk aan de dreiging die er in de woorden "drastische maatregelen" ligt."

  Ik ben er ook bang om, D.G.Neree. Vanwege de funeste effecten, die inhouden dat onze autonomiteit steeds verder ingeperkt en afgepakt worden.
  Strategie. Schaakspel.
  Dat is mijn mantra momenteel tav dit gegeven. Om zodoende mijn cewl te kunnen bewaren en op het juiste moment de juiste move te kunnen maken.
  Ondanks JP zijn VOCflirt denk ik niet dat hij het zal waarderen als ik sommigen zou willen kielhalen.

  katootje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee, maar ik wens hem en en een groot aantal anderen graag een lange zeereis toe. (in een roeibootje de stille oceaan over bijvoorbeeld).

  Ik meen trouwens achteraf dat hij iets andere woorden gebruikte, "onorthodoxe maatregelen" of iets dergelijks, maar de onderhuidse strekking blijft dezelfde: We gaan dokken voor de banken. De laatste hebben in 1 keer een Nederlands jaarinkomen gekregen en dat geld, een wissel op onze toekomst, plus wat er nog verder voor ellende er nog op ons afkomt, zal uit de zakken van de burger worden getrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De grondleggers van de democratie worden geschoffeerd en draaien zich een dolle in hun graf, deze schijnvrijheid waar we iedere dag steeds meer naar toe gaan is verwerpelijk en zal uiteindelijk toch voor een zekere 'revolutie' zorgen. Misschien niet in militante zin maar zeker in een omkeer van inzicht en een volk dat zegt: 'We pikken dit niet langer!' Over de geloofskwestie mbt dit kabinet zal ik mij vanwege de zondag (haha) maar even niet uitlaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. de eerste maatregelen zijn al geopperd:
  -hypotheekrente-aftrek schrappen,
  -verhoging pensoengerechtigde leeftijd naar 67 jaar.

  Met dat laatste mag iedereen 2 jaar langer werken om de tekorten van de pensioenfondsen aan te vullen, die ze verloren hebben aan de banken, waar door Bos miljarden in is "gepompt". Als iemand het nog snapt, dan mag diegene me wakkerknijpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jorrit, dit kabinet is een verbods-, boete- en wettenkanon. Iedere keer worden de mensen met een nieuw klein draadje ingesponnen, tot er geen enkele speelruimte meer is. Alles zal dan van de wieg tot het graf door de overheid bepaald en gecontroleerd worden. De grens is nog niet bereikt, maar het zal, met als excuus de crisis, versneld doorzetten. Bos houdt ons optimistisch met het strooien met gelden en garanties, en Balkenende zal ons zijn gedownplayde, hoogstnoodzakelijke maatregelen door de strot duwen. Hopelijk wordt idd de bevolking wakker en verandert er iets, maar ik zou niet zo goed kunnen voorspellen wat.

  BeantwoordenVerwijderen