maandag 9 februari 2009

Oom agent (2) - Onderaardse wezens

Eerder verschenen in de Oncyclopedia Neerlandica.

Onderaardse wezens zijn de wezens die in je ergste nachtmerries voorkomen en die je met een gevoel alsof je gewurgd wordt badend in het zweet wakker doen worden, met een schreeuw die de buurvrouw de politie doet bellen, die echter niet komt omdat ze net met zijn zessen een fietser zonder licht aan het bekeuren zijn, onder het slaken van denigrerende en achterdochtige banaliteiten, bedoeld om de 'misdadiger' nog kwader te maken, zodat hij misschien zijn zelfbeheersing verliest waardoor de agenten een reden zullen hebben om hem hardhandig in de boeien te slaan en mee te nemen naar het bureau, om hem, na hem een nacht in een kale, zwart/wit betegelde cel op een houten bank te hebben laten liggen/zitten, de volgende ochtend onder bedreigingen en verwensingen weer vrij te laten, maar niet als hun slachtoffer toevallig nog boetes had openstaan, anders kan hij direct door naar het cellencomplex, om voor elke 50 euro schuld een dag te zitten, zonder contact te mogen opnemen met de buitenwereld, zodat hij na zijn vrijlating heel wat uit te leggen heeft, als hij al niet zijn baan kwijt is of een paar boze zakenrelaties opgelopen heeft, die besluiten hem verder niet meer te vertrouwen, zodat hij al snel aan de grond raakt waardoor zijn vrouw en kinderen bij hem weglopen en hij uit wanhoop zijn huis in brand steekt en van de dakgoot springt en dat allemaal door de duivelse machinaties van de onderaardse wezens.

4 opmerkingen:

 1. Wat een vriend van mijn zoon afgelopen weekend in Utrecht is overkomen.
  Hij hielp een jongen overeind die was gevallen nadat een groep allochtonen achter hem aanzat.
  De politie was ondertussen gearriveerd. Deze stond erbij en keek ernaar. What's new.
  Daarna moest hij door deze groep heen lopen om van A naar B te kunnen. Ondertussen werd hij geschopt en geslagen en voor flikker en smerige homo uitgemaakt.
  Geschokt ging hij klagen bij de kijkende politie, deze zeiden: 'Had je die jongen maar niet moeten helpen.'
  En daarmee was voor hun de discussie gesloten, zeiden ze.
  Dat ik deze vriend moest vertellen dat zijn situatie niet op zichzelf staat en dat de realiteit is dat de politie aanklachten van geweld tegen homo's vaak niet eens meer aanneemt, vond ik niet prettig om te doen.
  Het onveilige klimaat wordt door de politie bestendigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik begrijp niet wat er met de Nederlandse politie aan de hand is. Hebben ze helemaal geen trots? Zijn ze zo laf, dat ze alleen maar de gewone mensen aanpakken voor lullige verkeersovertredingen? Of is het gewoon de ambtenarenmentaliteit: 'Ik verdien mijn brood toch wel, of ik nu presteer of niet'?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben de link kwijt waar ik de info had waar in staat dat onze regering een bepaald beleid voert tav bepaalde bevolkingsgroepen en dat hoge politiefunctionarissen er voor dienen te zorgen dat dit beleid uitgevoerd wordt.
  Enge constructie ..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daar zal dan ook instaan dat ze een bonnenquotum moeten halen voor verkeersovertredingen? Ook al zo'n idiote manier om te werk te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen