zaterdag 14 februari 2009

Ironisch

Wat heeft de Britse regering, uit angst voor demonstrerende moslims, bereikt met het de toegang weigeren van Geert Wilders? Behalve dat ze het vrije verkeer van personen binnen de Europese Unie en de vrijheid van meningsuiting aan haar laars heeft gegelapt, heeft ze:


- door te bezwijken voor intimidatie de minachting van de hele vrije wereld op zich geladen;
- door te bezwijken voor intimidatie het moslimextremisme in de kaart gespeeld;
- door te bezwijken voor intimidatie verdeeldheid in eigen gelederen veroorzaakt;
- impliciet het gelijk van Wilders bevestigd, door te bezwijken voor intimidatie;
- door de gegenereerde publiciteit de bekendheid en populariteit van Wilders een enorme push gegeven.
- de Nederlandse regering en de intelligentsia gedwongen zich achter Wilders te scharen (Wat is er beter voor de interne eenheid dan een externe vijand?)
- door een democratisch gekozen parlementariër te weigeren een bevriende natie en mede EU-lid geschoffeerd en de relatie in gevaar gebracht. Stel dat Wilders Minister President mocht worden, hoe zal dan als persona non grata de relatie zijn tot zijn Engelse collega?

Dit bovenstaande was allemaal niet gebeurd als Wilders gewoon zijn film (die iedereen met een internetverbinding binnen een minuut te zien kan krijgen) vertoond haden zijn speech gehouden (dezelfde die hij overal ter begeleiding van zijn film houdt en die ook op het internet te vinden is.) Hij zou daarna weer op het vliegtuig zijn gestapt en geen haan zou ernaar hebben gekraaid.

Ironisch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten