zaterdag 16 mei 2009

Hirsch Ballin naar Bilderbergconferentie

In De Pers van gisteren (vrijdag) het bericht dat onze minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin, namens het Nederlandse kabinet de Bilderbergconferentie zal bijwonen.

Wat ik weet van de Bilderbergconferentie is, dat het een particuliere, besloten bijeenkomst (club) is van rijke, machtige en invloedrijke mensen (met grote internationale belangen), waarvan sommigen machtiger en rijker dan een hoop landen. De bijeenkomsten en agenda's zijn geheim, maar dat ze daar niet komen om over voetbaluitslagen te kleppen is zeker. Ze komen bij elkaar om plannen voor de toekomst te overleggen, te smeden en de plannen met elkaar in overeensteming te brengen.

De Pers: "Ze komen achter gesloten deuren bijeen om, niet gehinderd door de aanwezigheid van de media, vrijuit van gedachten te kunnen wisselen over tal van onderwerpen. Na afloop wordt traditiegetrouw niet verteld wat er is besproken."
Aangezien de conferentie voor iedereen gesloten is, had er in het citaat net zo goed of nog beter kunnen staan: "niet gehinderd door enige maatschappelijke en/of democratische controle" En dit brengt me tot de volgende vraag:

Wat heeft de minister van Justitie van een open, democratische samenleving, waarin besluiten door de volksvertegenwoordiging in het openbaar worden genomen, te zoeken op zo'n particulier en besloten onderonsje van rijke, machtige mensen? Uit de aard van zijn functie: vertegenwoordiger van het Nederlandse volk, zou de agenda voor hem ook geheim moeten zijn, danwel zou deze voor iedereen openbaar zijn. Transparantie en openbaarheid van bestuur, u weet wel. Bovendien wordt hij ervoor betaald om hier aan het werk te zijn, niet om aan geheime samenzweringen deel te nemen.

Dat Beatrix ernaartoe gaat kan ik wel begrijpen. De puissant rijke dochter van één van de initiatiefnemers van de conferentie en bovendien nog eens een oppermachtig, door de staat onderhouden, ondemocratisch instituut in Nederland. Maar wat moet Hirsch Ballin er doen? Zakenlieden informeren over de Nederlandse wetgeving? Dat is zijn taak niet. Hij is minister van Justitie, (nog)geen particulier adviseur. Dat kan het dus niet zijn. Komt hij dan eens met zijn toekomstige werkgevers en collega's kennis maken? over twee jaar is hij namelijk zijn baan kwijt (of moet ik zeggen: is zijn stage afgelopen).

Of Is het soms om te vernemen hoe het Old Boys network of hoe je zoiets wilt noemen een aantal juridische problemen voor Nederland heeft opgelost en wat voor wetten of wetswijzigingen daarvoor dienen te komen?

Van Hirsch Ballin zullen we het antwoord niet te horen krijgen. Door zich aan Bilderberg te binden is hij gebonden aan de zwijgplicht (of zwijgtraditie). Bovendien
heeft hij hiermee zijn integriteit als van democratisch bestuurder te grabbel gegooid.

Eens opletten met wat voor juridische wijzigingen minister Hirsch-Ballin van dit kabinet van slappe knieën en vooruitschuiven nog gaat komen voor de verkiezingen. Ik voorspel iets in de privacysfeer.

8 opmerkingen:

 1. Laat me eens een gokje wagen: het aan banden leggen van de vrijheid van meningsuiting.
  Ongetwijfeld zal het juridisch keurig dicht worden getimmerd, want daarom moet EH Ballin op komen draven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoiets ja, of strengere controlemaatregelen (uitbreiding politiestaat). Ik vraag me trouwens af door wie hij is uitgenodigd, of dat het op eigen (Nederlands) initiatief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor wat ik weet moet je voor deze elitebijeenkomsten uitgenodigd worden.
  Wie weet komt er een ban te staan op de uitvoering van 'Eine kleine Nachtmusik'.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zullen de heer Ballin waarschijnlijk zichzelf heel belangrijk laten voelen. Marionet die maar al te graag een trucje uitvoert voor een beloning zoals de dieren van Pavlov, totaal blind voor het stukje democratie dat hij weer verkoopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ellende is dat de heer Ballin een belangrijke functie vervult. En ik heb eens horen fluisteren dat mensen alleen op hoge posities terechtkomen als ze chantabel zijn. Gezien de regelmatige schandalen zou dat best wel eens waar kunnen zijn. Want vindt u het ook niet opvallend dat mensen zomaar dossiers kwijtraken, ze zichtbaar voor iedereen bij zich dragen, usb sticks ergens laten liggen, vergeten de harde schijf uit hun computer te demonteren, de laptop in de auto laten, enzovoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och ik ben niet zo van het complotdenken. Waar trek je dan de grens? Ik ben altijd bereid om naar aannemelijke theoriën te luisteren maar overtuigen doet men altijd nog met feiten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan natuurlijk een leuk antwoord geven, maar zegt u mij eens Jorrit, hoe slordig bent u met dat wat u is toevertrouwd? Zoals mijn zoon vaak zegt, koffie kan, thee kan. Als u begrijpt wat ik bedoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Om even vrij laat te reageren: Ik ben zeer slordig. Als scheidsrechter ben ik al een dozijn fluitjes kwijt geraak, als student vier usb-sticks, drie huissleutels, een jas, een tas vol kleding, recent nog een fles water en vast en zeker nog veel meer.

  BeantwoordenVerwijderen