woensdag 13 mei 2009

Oom agent grijpt ze bij de kladden

Ondanks mijn gedwongen media-onthouding sijpelen er toch een paar berichten uit de grotere wereld door. Zo ging er in de hele straat gejuich op toen de politie bekend maakte vijf (!) voortvluchtige criminelen te hebben opgepakt, samen goed voor maar liefst tien (!) jaar gevangenisstraf (vijf met vervroegde vrijlating). Groot nieuws en de hele dag raakte men niet uitgepraat over het feit. Sommige buren raakten zelfs overmoedig en overwogen luidop om bij de volgende beroving, mishandeling of treiterij toch maar weer aangifte te gaan doen. Dezen werden echter door de meer verstandigen onder de buurtbewoners tot bezinning gebracht en tot voorzichtigheid gemaand. Misschien beter om even af te wachten of de politie, dronken van haar succes, nu de lijn van opsporing doorzet, of dat ze op dit succes gaan teren. Maar goed, men liet het feest door deze sobere overpeinzingen niet bederven en tot laat in de avond was het gisteren een jolige boel in de wijk, in de stad, ja in het hele land was de stemming er één van hoop en zicht op verbetering.

Politie, wij zijn trots op u. Nu die andere 6.000+ voortvluchtigen nog (die waarschijnlijk gewoon thuis thee zitten te drinken) en de aanklachten van mensen serieus aanpakken, dan krijgt de burger misschien weer wat respect voor het corps en de dienders zelf weer wat trots.

Of gebeurde de "opsporing" van de 5 verdachten toevallig bij één van de vele uitkleed- verkeerscontroles in het land? Dan heeft die alternatieve manier van belastingheffing (straatroof) nog overwaarde ook. Jippie!

4 opmerkingen:

  1. Een kinderhand is gauw gevuld nietwaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, zal mij benieuwen welke stunt de zittende regenten pal voor de verkiezingen in de strijd zullen gooien. Vriend Heerts staat voor niets en Jack de Vries zal hem in dezes graag overtroeven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Criminelen pakken spekt de staatskas niet, hardrijders op een open stuk snelweg pakken wel.

    BeantwoordenVerwijderen