zondag 3 mei 2009

Geen commentaar - Grootste immigratie in de Europese geschiedenis

"West-Europese regeringen hebben het voor lief genomen dat deze immigranten afgesloten parallelsamenlevingen vormen waarin de sharia geldt. Veel bewoners in deze ouderwets geleide enclaves leven van schenkingen van de regeringen, spreken de taal van het opnemende land nauwelijks of helemaal niet, verachten de pluralistische democratie, verwachten dat Europa in het Huis van de Islam wordt ingevoegd en ondersteunen – in ieder geval moreel – de terreur tegen het westen.
(…)
Overal aanwezige jeugdbendes vol verachting voor ongelovigen maken Europese steden voor niet-moslims – vooral voor vrouwen, joden en homoseksuelen – in toenemende mate gevaarlijk."

(zie hier voor het artikel)
voor andere artikelen van E. J. Bron op Het Vrije Volk zie hier.

32 opmerkingen:

 1. "Veel bewoners in deze ouderwets geleide enclaves leven van schenkingen van de regeringen, spreken de taal van het opnemende land nauwelijks of helemaal niet, verachten de pluralistische democratie, verwachten dat Europa in het Huis van de Islam wordt ingevoegd en ondersteunen – in ieder geval moreel – de terreur tegen het westen."

  Sorry, maar als ik dit soort dingen lees vraag ik me toch af waarop deze uitspraken gebaseerd zijn. Op de opinie van de schrijver misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan met evenveel (of weinig) onderbouwing zeggen dat moslims juist heel liev zijn, onze taal snel overnemen en onze democratie omarmen. Wel eens in Plurgelveen-Oost geweest?

  Als je zulke dingen zegt als 'ze verachten onze cultuur en zijn tegen onze democratie' dan verwacht ik wel enige onderbouwing. Harde cijfers, en niet een paar straatterroristjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet het met de anoniem hier eens zijn. Ik wil niet gelijk in de wet van Godwin (sp. fouten voorbehouden) treden maar dit soort uit de lucht gegrepen stukjes proza doen me aardig denken aan het Duitsland van de jaren 30'. Kritiek op culturen en vooral die van Moslims is prima en zelfs noodzakelijk maar zodra we te gemakkelijk van alles gaan roepen zonder dit echt te kunnen staven met concrete zaken gaat het mis. Dus niet zoiets fragiel als "Ooit in Amsterdam Oud-West geweest". Ook wij moeten er om denken niet in den extreme door te slaan. Zoals in ieder conflict is het voor de betere partij, daar reken ik nu voor het gemak ons allen even onder, moeilijk zich niet te verlagen tot het niveau van de andere partij, in dit geval de extremistische moslims en zij die hen steunen/idealiseren. Ik ben trouwens ook nog steeds van mening dat het verband tussen de Islam en de straatschoffies toch iets ingewikkelder ligt dan dat hier wederom gesteld wordt. Natuurlijk ligt de basis uiteindelijk in hun cultuur, de Islamitische cultuur, maar dit is niet zo kort door de bocht als: "zij zien ons allen als varkens want dat zegt de imam en dat denken ze allemaal dus doen ze wat ze niet laten kunnen". Nuancering blijft belangrijk, vooral in dit soort zaken die wij als burger ook te lang opgekropt hebben en waarbij toch een stuk emotie een rol speelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. U bent in staat om naar een vreselijk kunstwerk te kijken en te zeggen dat u bewondering hebt voor het schitterende lijnenspel. Dat is dus een leugen. Dat spel heet: de kleren van de keizer. Misschien moeten we toch maar luisteren naar dat kind dat riep dat de keizer naakt was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem: Over cijfers gesproken, zie
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=8381

  Bovendien verwijs ik naar de percentages schoolverlaters met islamitische achtergrond en de percentages allochtonen in de misdaadstatistieken.

  En Jorrit, van mij mag je nuanceren tot je een ons weegt. Als ik de ghetto's zie die de laatste dertig jaar in Amsterdam zijn ontstaan, waar straatterreur heerst en alles verloedert en de jeugd (van vooral Islamitische huize en daar beroepen ze zich ook op) een actief en virulent anti-nederland(er)- en anti-westerse mentaliteit mntaliteit heeft, dan kun je nuanceren wat je wilt, maar het is dweilen met de kraan open als de immigratie niet snel gestopt wordt. Anders kun je blijven hameren op nuance wat je wilt, maar dan is het tussen tin en twintig jaar vanaf nu afgelopn mt Nederland zoals we het (nog enigszins) kennen.

  En je vergelijking met de jaren dertig slaat nergens op. Iedere keer datzelfde trucje uit de kast halen... over nuancwring gesproken.

  Wat is de overeenkomst met de positie van volstrekt geïntegreerde joden in de jaren dertig en het onaangepaste tuig en de analfabete middeleeuwers die nu Nederland overspoelen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die link met "cijfers" die je me gaf is beneden alle peil. Onverbloemd racisme. Er worden inderdaad een paar cijfers gegeven, waarbij cijfers die niet met de opinie van de schrijver stroken netjes buiten beschouwing gelaten.

  "Bij ongeveer 2-3% proberen ze andere etnische minderheden en ontevreden randgroeperingen voor zich te winnen en deze juist in gevangenissen en jeugdbendes voor hun zaak te rekruteren. "

  "Vanaf dit punt zullen ze proberen de politieke leiding ertoe te brengen om voor moslims de sharia, de islamitische wetgeving, toe te staan. Het uiteindelijke doel is niet de wereld tot de islam te bekeren, maar om de sharia wereldwijd in te voeren."

  "Bij ongeveer 40% kan men rekenen op uitgebreide slachtingen, aanhoudende terreuraanvallen en voortdurende militaire oorlogsvoering."

  Natuurlijk worden geen van deze ronduit racistische uitspraken fatsoenlijk onderbouwd.

  En je komt ook zelf weer met de onheilspellende uitspraak: het is straks afgelopen met Nederland als we de immigratie niet snel stoppen! Waar haal je dat weer vandaan? Een democratie is een buitengewoon sterke staatsvorm, en laat zich niet zomaar omverwerpen door een groepje straatterroristen.

  Ik vind kritiek op de islam prima, maar dan niet zomaar alles roepen alsjeblieft. Nuancering en onderbouwing zijn absoluut nodig voordat we vervallen in racisme en kortzichtigheid. Linkse partijen misbruiken het begrip "nuance" helaas om allerlei zaken maar goed te praten en te bagatelliseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohja, en let ook eens op hoe vaak in dat artikel "ze" gebruikt wordt. Volgens mij gaat het dan over ALLE moslims, is het niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Onderzoekt u eens de geschiedenis van Libanon,anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk, uit de geschiedenis van Libanon kun je vast wel opmaken dat alle moslims overal de sharia willen invoeren, niet-moslims willen vermoorden en de democratie omver willen werpen.

  Of misschien kun je dat concluderen als een paar groepjes moslims de straten van Amsterdam-West onveilig maken...

  Het probleem dat ik met sites als HVV heb is dat ze zoveel mogelijk doen om te "bewijzen" dat moslims en linksmenschen de bron van al het kwaad zijn, er is geen enkele plaats voor nuance. In het artikel met de zogenaamde "cijfers" bijvoorbeeld, want er zijn zat landen met een kleine minderheid moslims die toch bananenrepublieken zijn. Eigenlijk is het hele continent Afrika volledig verziekt, of er in een land nu moslims leven of niet.

  En inderdaad, de manier waarop moslims zwart worden gemaakt doet sterk denken aan het Duitsland van de jaren '30. Natuurlijk verschillen de joden van toen wel wat met de moslims van nu, maar de uitspraken zijn precies hetzelfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach ja, we hebben net een vernichtunglager gebouwd! De moslims lopen nu met insignes, hun winkels worden gebrandschat. Tuurlijk hoor anoniem!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar als u een weinig onderzoekend van aard bent, dat bent u, anders had u niet gereageerd, bestudeer dan alstublieft eens het lot van christenen die zoals hier in Nederland gewoon niets deden. Overal in de islamitische wereld worden zij geknecht of vernietigd. En dat anoniem, riekt meer naar uw nare jaren dertig uitspraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zeg toch, de moslims van nu verschillen van de joden van toen. Maar de uitspraken zijn precies hetzelfde. Beter lezen aub.

  "Overal in de islamitische wereld worden zij geknecht of vernietigd."

  Heb je daar misschien onderbouwing voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem, je kunt wel hier om steeds meer voorbeelden gaan roepen, maar kijk eens, inplaats van zelf ongefundeerde kreten te slaken, eens naar de positie van andersdenkenden in Islamitische landen, bijvoorbeeld in Iran. Je wilt toch niet zeggen, dat christenen daar vrij zijn om kerken te bouwen of missiewerk te doen? Enfin, ik ga hier niet alle landen van de wereld opnoemen waar de Islam zich op dit moment te vuur en te zwaard of anderszins uitbreidt of de macht in handen neemt/krijgt. Je kunt vloeken en tieren wat je wilt en vergelijkingen met WOII trekken, maar ik zie wat er gebeurt in mijn eigen stad. Dan kun je om nuancering blijven vragen, maar het blijven voor een groot deel de immigranten(zonen) uit Islamitische landen die voor de problemen, de dagelijkse intimidaties op straat en de algehele verloedering zorgen.

  En over het eind van Nederland: In 2008 zijn er zo'n 140.000 (voornamelijk moslim-)immigranten bijgekomen en dit jaar wordt een nog groter aantal verwacht, terwijl de autochtone bevolking afneemt. Gezien het feit, dat het kindertal in immigrantengezinnen vaak twee of meer keer hoger is dan in autochtone gezinnen en een rekensom leert, dat de oorspronkelijke Nederlandse bevolking over tien tot twintig jaar een minderheid zal vormen. Het punt is juist dat de democratie helemaal niet zo sterk is. Waarom zijn er geen islamitische politieke partijen? Omdat de Islam anti-democratisch van grondslag is. Verder kun je ongefundeerde vergelijkingen met het nazisme blijven maken, maar de situatie met nu is totaal niet te vergelijken en je demonisering een poging om de discussie dood te leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. http://www.welingelichtekringen.nl/europa-wil-niet-meer-strijden-voor-idealen.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik weet dat christenen of andersdenkenden in sommige moslimlanden niet bepaald fatsoenlijk worden behandeld. Ik vraag me echter af of dit per se aan de islam moet liggen. In álle dictaturen worden andersdenkenden slecht behandeld, van Noord-Korea tot Myanmar tot Saudi-Arabië.

  "maar het blijven voor een groot deel de immigranten(zonen) uit Islamitische landen die voor de problemen"

  Dat zal absoluut waar zijn, en ik probeer geenszins de daden van deze lieden goed te praten. Maar het is wel zo dat er wel meer factoren meespelen dan hun islamitische achtergrond.

  Het 'rekensommetje' dat je maakt is verder veel te simpel, aangezien je geboortecijfers van migranten en autochtone Nederlanders botweg extrapoleert. In werkelijkheid is de verwachting dat ook het geboortecijfer onder migranten de komende tijd sterk zal afnemen. De migranten die overigens lang niet alleen maar uit Marokko en Turkije komen...

  Ik moet wel lachen om je klacht dat er geen Islamitische politieke partijen bestaan, want toen er eentje dreigde te worden opgericht, werd er door extreem-rechts moord en brand geschreeuwd. De islam gaat de sharia straks invoeren! De scheiding van kerk en staat is in het geding! Enfin, het is ook nooit goed. Naar mijn mening zouden partijen met een religieuze grondslag niet eens mogen bestaan. Het CDA, de SGP en de CU zouden ook verboden moeten worden.

  En ik herhaal het nog maar eens een keer, de moslims van nu zijn absoluut niet met de joden van toen te vergelijken. Het geweld dat toen tegen joden werd uitgeoefend is ook onvergelijkbaar. Ik heb het alleen maar over de uitspraken die over moslims gedaan worden, namelijk dat zij de oorzaak van alle ellende zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. de manier waarop moslims zwart worden gemaakt doet sterk denken aan het Duitsland van de jaren '30. Dat zijn uw eigen woorden anoniem, maar dan een regel hoger. Het is natuurlijk erg politiek, maar hinkt.
  Ik ga overigens wel volledig mee met het uitbannen van elke politieke partij die gebaseerd is op geloof. En dan graag ook preventief de rechtsspraak vrijwaren voor dit soort kwezelarij.
  En wat betreft de inkopper dat niet alle immigranten uit moslimlanden komen: inderdaad, maar we hebben geen last van hen. Nog nooit een Koreaan het woord hoerrrr horen sissen bijvoorbeeld. Maar aangezien zelfs minister E vd Laan verontrust is over de oververtegenwoordiging in de misdaad van de nieuwe Nederlanders, gaat het niet om indianenverhalen. Hoofd uit het zand anoniem, u wilt toch later niet willen zeggen: wir haben es nicht gewusst? Terwijl u het kunnen en moeten weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat hebt je het liefst bij de thee D.G.Neree? Bokkepootjes of een moorkop? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. O, en op het vrije volk staat een prachtig antwoord van Encina Navan op uw prangende vraag, anoniem. Kopje koffie erbij en voeten op de vloer.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. HVV is één van mijn favoriete sites. De leukste kop van vandaag was 'Pvda-vriend wil Holocaust overdoen'.

  De bizar slecht geschreven aan racisme grenzende artikelen hoef ik echter niet te lezen, danku.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als u nog enig besef hebt van de door u zelf gebezigde term "Godwin", dan zou u op zijn minst beseffen dat u de discussie verloren hebt. Hou op met spugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. War kortzichtig allemaal, het probleem met jullie 'overtuiging', die blijkbaar gebaseerd zijn op een rare mengelmoes van ervaringen in Amsterdam en gebeurtenissen in het midden-oosten, is dat de moslims die ik ken absoluut niet in dat beeld passen. Ze worden wel even goed door het slijk gehaald met jullie beschuldigingen. Jullie scheren alle Moslims over één kant! Ik ken een uit Koerdistan afkomstige familie waarvan ieder lid hardwerkend of naar school gaande is en zeker niet op straathoeken staat te blowen en te schelden naar voorbijgangers zoals ik hier in het Noorden veelal blanke wannabe rapkiddo's wel zie doen (alle blanken zijn fout?). Het gaat er bij mij niet in dat deze hardwerkende collega van mij en zijn hele familie er eigenlijk op uit is in heel Nederland de sharia in te voeren en eerlijk gezegd wordt ik misselijk van mensen die dat wel durven te beweren puur gebaseerd op gebeurtenissen in het zo door hun geliefde Amsterdam. Wat jullie probleem is: Alles over één kam scheren, want 'de Moslims die ik ken zijn fout dus ze zijn allemaal fout'. En sorry, dat is kortzichtig en idioot. Deze normale mensen hun geloof afnemen omdat er een deel is dat het geloof misbruikt, belachelijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Trouwens wat je op de hoek van de straten ziet staan in Amsterdam is ook geen Somaliër, Pakistaan, Turk, of Libanees maar Marokkaan toch delen zij een Islamitische achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Na wat tot rust gekomen te zijn denk ik dat het hier vooral een miscommunicatie betreft. Op mij komt het over alsof jullie zeggen dat ook een goed geïntegreerde moslim zijn geloof moet afzweren of op moet rotten maar gelukkig ken ik DG al net iets langer om te weten dat hij dat natuurlijk niet bedoelt. Mijn excuus.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Iedereen sprekt hier voor zichzelf, dus er is geen "jullie". Het gebruik hiervan maakt een discussie wazig, omdat er dan niet meer op argumenten kan worden ingegaan, wat ook de reden is, dat ik niet verder ben gegaan met de discussie. Het wordt allemaal te algemeen en er wordt van alles bijgehaald wat niet gezegd is en waar iemand zich moeiljk tegen teweer kan stellen. Ik heb ook weinig (on line) tijd om op het moment dingen te beargumenteren. Hopelijk wordt dit in de nabije toekomst beter. En nee, ik bedoelde idd niet dat mensen hun geloof moeten afzweren of wegwezen. Het staat iedereen vrij om te geloven wat hij of zij wil. Wie ben ik om dat te bepalen? Enfin, ik kom er later nog wel op terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. In ieder geval weet ik met welk onderwerp ik veel reacties kan krijgen. Volgende keer maar weer over Wilders :p

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Misschien is het een idee om eens een artikeltje te wagen aan moslims die hun eigen in toenemende mate verdrukkende cultuur zijn ontvlucht en hier het spook opnieuw zien opdoemen. Het kan een roddeltje zijn, maar een stem voor Wilders zien ook zij wel zitten. Mij lijkt het niet zo vreemd, want in dezes zijn zij de insiders.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goeie vraag. Hier zie ik steeds maar weer dat duikgedrag. Ik begrijp dat, want onze overheid zal hen niet beschermen. Die is blijkbaar lang geleden al vergeten dat het haar eerste taak is de burger te beschermen en niet de dader.
  Heb daarom toch best veel bewondering voor Singapore dat je met recht een multiculti ministaat kunt noemen die absoluut seculier is. Dat zullen ze wel moeten, maar toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik ben er vandaag wel achter gekomen dat ik in Europa toch sterk voor de PVV ben. Natuurlijk heb ik zoals het de luie Nederlander betaamt ook de 30 vragen kieswijzer beantwoord maar ik heb daarnaast met mijn overschot van tijd ook nog eens de partijprogramma's gelezen. Nou ja, om niet te veel af te dwalen van het onderwerp; Je hoeft het niet in alles met elkaar eens te zijn zolang de grote lijnen maar gelijk lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zeer mee eens Jorrit. Het aardige van de kieswijzer vond ik dat er mensen waren die ontdekten dat de PVV meer te zeggen heeft dan dat ene. Nog leuker was het om te zien dat velen het er zeer mee eens waren. Kwam zelf overigens ook uit bij de PVV, tweede scoorde de VVD.

  BeantwoordenVerwijderen