donderdag 17 september 2009

Een mooie prinsjesdag

Die beschouwingen op tv zijn altijd een plezier. Het ziet er dan ook altijd heel gezellig uit in de kamer: de NOS wisseltt de bijtende oneliners af met een gniffelende kamer vol politici, als die malle Wilders of Halsema weer eens een mopje tapt. Het lijkt echter weinig uit te halen, noch de oneliners noch de grappen en grollen. De kritiek van links en rechts is zowaar een keertje waterdicht. Nu de PVV en de VVD al een motie van wantrouwen hebben ingediend en de SP serieus overweegt om hen daarin te steunen, lijkt het alsof het kabinet gezichtsverlies lijdt, en zeker veel vertrouwen verliest. Toch blijft Balkenende lachen. Zou hij vier termijnen, waarvan 3 er drie hebben gefaald, niet goed genoeg vinden?

Het maakt bij nader inzien weinig uit. Balkenende wil zijn vierde termijn glorieus afmaken, en het verstandshuwelijk met de PvdA lijkt te werken op één voorwaarde: er wordt niks zinnigs uitgevoerd. De regering is vooral bezig met de crisis verlengen voor hun eigen bestaan, en de vraag is of er tot de volgende verkiezingen überhaupt nog iets uitgevoerd wordt in Den Haag . Het maakt Balkenende weinig uit: hij vertrekt toch zo snel mogelijk naar Brussel om daar de eeuwige kanselier uit te hangen. Als het CDA dan in het rood komt door zijn testikelloze optreden zal hem dat een zorg zijn.

1 opmerking:

  1. Balkenende heeft zijn zijn brevet van onvermorgen afgegeven. Hij reageerde als een bedrogen partner die zelf notabene overspel heeft bedreven. Ja, hij zal wel naar Brussel gaan, hand in hand met die kleurloze Barosso. Dat stel sukkels schijnt werkelijk niet in de gaten te hebben door welke andere machten ze worden gestuurd! Follow the money.

    BeantwoordenVerwijderen