donderdag 3 september 2009

Gedonder in de gelederen?

Haalt dit kabinet 2011?

Het is van tevoren niet te voorspellen waar een kabinet over zal vallen, daarvoor zijn de issues waar het zich voor gesteld ziet te complex en het gedrag van de afzonderlijke partijen te onvoorspelbaar. Maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de huidige status quo in grote moeilijkheden verkeert. Soms zijn kleine dingen een afspiegeling van grotere en de boosheid van Guusje ter Horst om het feit dat ze als laatste aan de beurt zou zijn in een kamerdebat, zodat ze haar boeltje pakte en wegliep onder het slaken van:
"Zijn jullie nu helemaal! Ik zit hier niet voor Piet Snot!", lijkt me illustratief voor de onderlinge sfeer. Het zijn zulke kleine dingen die de overtuiging in me opwekken, dat dit kabinet geen lang leven meer beschoren is. Achter deze uitbarsting schuilen diepere, onuitgesproken irritaties, als lekkages, die zich vaak op andere plekken manifesteren dan waar het water naar binnen komt.

Dat de politieke partijen zich na de zomervakantie nu welgemoed beginnen te richten op de aanstaande verkiezingen is duidelijk. Zo opent Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam, de aanval op Geert Wilders en noemt het "een slechte zaak voor de democratie" dat Geert Wilders niet aan de gemeenteraadsverkiezingen deelneemt. Wat heeft hij daar als burgemeester mee te maken? Waarom komt hij nu met zo'n politiek verhaal, weken na het besluit van de PVV? En waarom zou de democratie daaronder lijden zoals hij beweert? Is het algemeen kiesrecht hiermee de nek omgedraaid of iets dergelijks? Nee, Job Cohen heeft van zijn partij al te horen gekregen wat de Haagse plannen voor hem zijn en zal zich de komende tijd in de slaafs overschrijvende media manifesteren als aanstaand hoeder van de samenleving. Beetje doorzichtig, maar ach... moet kunnen: over de rug van een ander je gelijk halen en Geert Wilders is natuurlijk een uitgelezen pispaal voor de Partij van de Armoe, die zelf tenonder gaat aan wortelrot en op deze manier nog even een facade van rechtschapenheid optrekt om het failliet van het eigen gedachten"goed" aan het zicht te onttrekken.

Maar Job Cohen, maakt u zich geen illusies. Uw partij is op sterven na dood en zal in de toekomst nog maar een marginale rol spelen in Nederland. Dus beperk uw Orwelliaanse tactieken nu nog maar even tot de Amsterdamse bevolking zolang u nog in deze positie mag verkeren. En wees blij dat de PVV niet in Amsterdam meedoet. Het zou de ondergang betekenen van uw linkse congsi in de Amsterdamse gemeenteraad (en deelraden) en in dat kielzog het einde van uw burgemeesterschap.

8 opmerkingen:

  1. Oh wat geweldig en wat jammer dat ik het gemist heb. De oprecht schaamteloze elite die wegloopt uit onderwaardering!

    En je slaat een toon aan die ik nog niet van je gewend was DG. Goed werk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Job wil premier worden, Balkenende president van de EU, dus de karavaan moet verder trekken tot 2011. Dat tegen die tijd Nederland aan de bedelstaf is, komt mooi uit, kunnen we ook niet meer boos worden op de Oostbloklanden. Misschien heeft Daan toch gelijk....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben ik dat tijdschrift vergeten! Heb de hele lijst boodschappen afgewerkt, een kameel kun je niet zwaarder beladen, vergeet ik naar de tijdschriften te gaan! Nou ja, vast en zeker zijn we nog wat boodschappen vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En ondertussen zorgt de heer Ballin ervoor, dat iedere Nederlander tegen die tijd als potentiële criminineel kan worden aangehouden, gefouilleerd, en vingerafdrukken en DNA kan worden afgenomen. Over twee jaar hebben ze het verdrag van Lisabon erdoor gejast en heeft Nederland (lees: de Nederlander) helemaal niets meer over zichzelf te zeggen. Opgehokt melkvee. Zo nemen ze de macht mee naar boven. Langzaam wordt de richting duidelijk. En ondertussen worden alle verantwoordelijkheden en aanwassende problemen vooruitgeschoven naar een volgend kabinet, als dat al te formeren is tegen die tijd. Wie dan leeft wie dan zorgt.

    Een gerede kans dat een PVV-coalitie daarvoor op gaat draaien: als er al andere partijen zijn, die ermee in de regering willen. Als dat niet zo blijkt te zijn, dan zijn de rapen echt zuur en wordt het land onbestuurbaar. Dan zou er een noodkabinet gevormd moeten worden, afhankelijk van hoe de toestand hier ten lande dan is.

    Zo redenerend, zie ik steeds meer parallellen met de huidige samenzweringstheorieën. De onzichtbaarheid van de regering en met name Balkenende is ook niet bevorderlijk om dit gevoel teniet te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Toetssteen, het is een aardig artikel over 'reaguurders' met foto's van enkele u van het internet bekende commentatoren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ai, ik ben de Revu ook gepasseerd, letterlijk dit maal. Glad vergeten Dg :o

    BeantwoordenVerwijderen