vrijdag 16 oktober 2009

Landenquiz: test uw kennis van de wereld.

En dan nu de laatste ronde van onze kennisquiz: Ken Uw Wereld. Het thema van deze eindronde is: "Waarin een klein land groot kan zijn".

De vragen:

In welk land koopt een socialistische minister van Financiën noodlijdende banken op, met geleend geld, dat moet worden terugverdiend door de hele bevolking 2 jaar langer te laten werken?

Welk land beloont (bij voorbaat) mislukte maatschappelijke projecten door er nog meer geld "in te pompen", zonder enige controle op de resultaten daarvan uit te voeren?

In welk land worden daders van misdaden beschouwd als slachtoffers van hun achtergrond en de slachtoffers als degenen die het door hun betere maatschappelijke positie uitgelokt hebben om beroofd en mishandeld te worden?

In welk land heeft de politie de laagste oplossingsscore van de wereld, maar de hoogste aandacht voor het innen van verkeersboetes?

In welk land bestrijdt men vermeend terrorisme door iedere inwoner als verdachte aan te merken, eenieders vingerafdrukken in een centrale database op te slaan, wetten door te voeren waardoor iedereen zich moet legitimeren en eenieders doopceel en gedrag in centrale databanken op te slaan?

In welk land wordt de mensen ingepeperd, dat ze een erfelijke schuld hebben voor de vermeende daden van hun vooruders, zodat de huidige inwoners op moeten draaien voor alle ellende elders in de wereld, aangezien die door hun schuld is ontstaan?

In welk land hebben immigranten en asielzoekers meer rechten en voorzieningen dan de oorspronkelijke bewoners?

In welk land worden in naam van tolerantie fascistische ideologieën omarmd, hun woordvoerders als schattig beschouwd en mensen die daar kanttekeningen bij willen zetten vervolgd en maatschappelijk geïsoleerd?

Welk land komt anno 2009 het dichtste bij de maatschappij zoals door George Orwell beschreven in zijn boek "1984" (slavernij is vrijheid, oorlog is vrede, leugen is waarheid)?

Welk land heeft de christelijke erfzonde vervangen door een aangeboren schuld aan "het collectief"?

In welk land worden de natuurlijke grondrechten van het individu beschouwd als politiek wisselgeld in de koehandel om een zetel op het pluche?

Mogelijke antwoorden:

A: Zimbabwe
B: Noord Korea
C: Cuba
D: Iran
E: China
F: Nederland

Uit de goede antwoorden zullen drie winnaars getrokken worden. De prijzen bestaan uit een jaar lang gratis therapie door een erkend New Age psycholoog. Zij die buiten de prijzen vallen zullen politiek gecorrigeerd worden in een daarvoor nog op te richten centrum voor zindelijk denken.

In 2012 zal er opnieuw een prijvraag worden uitgeschreven. Vragen hiervoor kunnen in de commentaarsectie hieronder worden geplaatst.

6 opmerkingen:

 1. Een prijs zeg je DG, een jaar lang therapie door zo'n gek is een straf!

  Las daarnet een leuke voor het volgende seizoen. In welk land betaalt een burgemeester geld (belastinggeld)om met een selecte groep burgers (dubbelpaspoorthouders) te praten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toets, de uitkomst van deze kwis is dan ook een lose/lose situatie. Je tip is genoteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg makkelijk .
  ABCDE zijn landen die wij wingewesten of kolonien noemden en waar de bewoners nu zelf er een teringzooi of paradijs van maken.
  F is een voormalige meester die nu een wingewest word voor anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vraag me af of China zoveel beter is dan NL!

  Maar... Wat doen we aan de mestvaalt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mest is voedsel voor planten, maar dan moet het eerst ondergeschoffeld worden. Ik zou zeggen: we moeten terug naar de wortels. Welke wortels?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De westerse beschaving is er nog steeds, hoewel niet iedereen er zo over denkt. gewoon geen pardon! Dat zijn onze wortels.

  BeantwoordenVerwijderen