woensdag 14 oktober 2009

Maarten van Poelgeest, een sociaal bewogen Groenlinks wethouder.

De PvdA schijnt een hoop leden te verliezen, die overlopen naar andere linkse "sociale" partijen, waaronder Groenlinks.

Ja groenlinks is een sociale partij, die het opneemt voor de gewone mens. In Amsterdam bijvoorbeeld, is er een wethouder, Maarten van Poelgeest, die het beste voorheeft met de Amsterdammers. Zo vond deze politiek leider van de tweede collegepartij in de stad de exorbitant gestegen paarkeergelden nog niet genoeg inkomsten genereren en wilde hij enkele jaren geleden het havengeld voor de plezierbootjes in de grachten vervijf(!)voudigen. Daarom stuurde hij alle booteigenaren alvast een brandbrief, om daarna teruggefloten te worden door de gemeenteraad.

Maar hierom niet getreurd en kwam hij enkele dagen geleden met het sociale plan om lokaal één procent extra b.t.w. te heffen, alsook om huiseigenaren een toeslag te laten betalen op de energierekening.

Waar is al dat extra geld voor nodig, behalve om de miljardenstroppen van de Noord-Zuidlijn, Museumplein en andere slecht uitgevoerde prestigeprojecten mee aan te vullen?

Is het soms om de onrustbarend toenemende woningnood, schuldhulpsaneringen, voedselbankafhankelijkheid, armoede, werkloosheid of verloedering van de wijken in de stad te bestrijden? Welnee. Het is allemaal bedoeld voor nieuwe prestigeprojecten waar deze ex-studentenlijder (nee, niet verkeerd geschreven) op geilt, met name de bouw van een Olympisch dorp voor de Olympische Spelen in 2028. Huh? Olympische spelen 2028 in Amsterdam? Nee, dat is nog luchtfietserij. Maar om zekerheid te hebben dat het geld er tegen die tijd is (de vorige OS-campagne alleen al kostte 6 miljoen gulden), doet deze wethouder, onder wiens verlichte beleid de autobezitter al wordt uitgemolken, niets liever dan plannetjes maken om de amsterdammers een poot uit en de middenstand verder de nek om te draaien.

Inderdaad een goed alternatief voor de PvdA. Deze laatste partij van zelfverrijkers is nu wel uitgepoept. Het is tijd voor een nieuwe bende graaiers. Stem daarom Groenlinks zou ik zeggen en maak Nederland nog onaantrekkelijker en duurder, te beginnen met Amsterdam.

Ehm... Maarten.... apropos.... wel eens van een economische crisis gehoord?

zie ook hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten