maandag 23 november 2009

Vrijheid (1)

"Vrijheid is de vrijheid om je eigen onvrijheden te kunnen kiezen."

108 opmerkingen:

 1. Toevoeging: "Zonder jou was jij er niet geweest."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Of het iets met vrijheid te maken heeft, neu. Maar ach, 't zijn uitspraken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vrijheid is eventjes niet meer op DDS te reageren omdat daar de webmaster een staaltje van onvrijheid plaatst boven de reacties op een fascistisch stuk en een paar regelrechte doodsbedreigingen.
  Ik kies dus mijn eigen onvrijheid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb een link geplaatst DG. Ik hoop op een waardig opvolger van Ron...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @toets
  Ik dacht het nodig te vinden om tegen m'n principes in een mening te geven aldaar. Soms zijn er situaties die me dwingen mijn vrijwillig opgelegde of geaccepteerde onvrijheden over de grens te duwen en de vrijheid afdwingen. Dat noemen ze oorlog naar ik me meen te herinneren.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2009/11/22/demonisering-moslims-levensgevaarlijk/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. No hard feelings. Wat vond je van die ehhhhhh Wat een gvg... als ze het hebben over een nazist, nou dan is dat er eentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weet je wat het is van Frikschoten, wij zijn steeds maar bezig om vanuit onze,excuseer me, wc eenden nek te kleppen. Je bent steeds, en voorspelbaar vermoeiend op een niet beklijvende manier bezig om de tegenpartij te overtuigen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Toets
  Ik roep al tijden vanuit de woestenij dat er een burgeroorlog gaande is. Maar in het land der blinden is éénoog koning.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is vermoeiend, maar geef wat tips aan waar we wat kunnen posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van Frikschoten, als die hobbel(je weet wel wie ik bedoel) lekker door kan gaan met zijn pest te verspreiden en jij mij op hebt geblazen, dan heb je een vriend minder. Ga ik weer fijn verder met mij suffe boeken.
  Dat is dan mijn vrijheid om een onvrijheid te verkiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Toets
  Ik had de link gezien, maar het drong vanmorgen pas volledig door.

  De link is trouwens verwijderd, niet zo aardig vind ik.


  Ik begrijp Joshua wel (hij wil pretenderen iedereen de ruimte te geven), maar hij heeft ongelijk. Het hobbelbericht van hedenmorgen illustreerde dat treffend, en nou zit hij er mee.
  Ik zal ook niet ontkennen het vuurtje opgestookt te hebben met mijn afwijzing van zijn sollicitatie bij BB (een onweerstaanbaar genoegen), maar als Joshua denkt zichzelf hiermee een dienst te bewijzen dan betwijfel ik dat. Jij bent uitgeweken, ik houd me heel erg gedeisd deze week, en zande zal zich vóór het weekend ook wel niet meer laten zien.

  Zonde.

  Eigenlijk was ik van plan om dit soort types vanaf volgende week het graf in te gaan prijzen. Als Joshua cs zo enthousiast zijn over Juffrouw Simpleton, dan wil ik best zorgen dat ieder derde woord dat ik schrijf vergezeld gaat van een kirrend Oh!, ah! Ai! of OhLaLa.

  Ik neem aan dat je rond het middaguur weer operationeel bent, dus dan kom ik hier wel weer even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ D.G. Neree

  Door jezelf beperkingen op te leggen, verzeker je je van een hanteerbaar wereldbeeld, inderdaad.

  Ooit zag ik een schitterende cartoon van Anone (Martin Simek): een iel mannetje dat handenwrijvend zei "Mijn geestelijk territorium is niet groot,
  maar makkelijk te verdedigen."

  En zo is het.
  Natuurlijk bedoelde U dat we allemaal onze onvrijheden kiezen. Dat is waar, maar dat doen aanhangers van de Islam ook.
  Eigenlijk zoudt u het motto dus moeten veranderen naar: "Vrijheid is het rècht, je eigen onvrijheden te kiezen."

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Hannibal
  Jaja, heb de slaap weer uit, schoof er vanmorgen om half zeven pas in. Een voordeel, je valt recht voorover en je ronkt.
  Joshua...., tja, ik denk niet dat hij zich een dienst bewijst met hobbel. In feite is hij nu bezig anderen de vrijheid te ontnemen om deze figuur een open podium te geven. Dus ik heb me teruggetrokken totdat ginds de lucht weer opklaart. Zelfopgelegde onvrijheid....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @Hannibal
  Ik zag dat Zande ook op zoek is, maar het stikt bij de DDS op het moment van de trollen. Ik heb hem een link naar Stan gegeven, bij het Sinterklaasverhaal.... Alleen, het gaat wel opvallen als ik hem daarna doorlink naar hier.... Zitten we straks in deze uithoek ook met hobbels in allerlei soorten.
  Wie vist Zande uit het net ;)
  ps, ik denk dat dit de wraak van hobbel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben terecht,alleen moet ik nog even proberen niet anoniem te reageren!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een en ander gemist merk ik! Leg me eens uit wat een hobbel is?

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, je bent overgekomen zie ik ;)Alleen dat schepje nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vdheuvel en volgelingen. Gaat lekker bij Josh. Mja, ook een vorm van vrijheid zullen we maar zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Puur flamen wat ze doen,geeft niks,doen wij ook wel eens,alleen het is m.i. geen neutraal blog,maar een rechts blog,en dat maakt het linkse geflame een legitiem doelwit voor ons.Des te vreemder dat we de wacht aangezegd krijgen terwijl we het fort verdedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hannibal gaat weer in op zo'n figuur zie ik. En Lev ligt ook te zeveren.
  Ja, natuurlijk zijn wij ook regelmatig bezig, maar laten we wel zijn, Iris vroeg erom en laat ik over vdheuvel maar zwijgen! En ja, het is het blog van Livestro en hij mag uitmaken wat erop komt, alleen vraag ik me af of die stukken van vdheuvel niet ingedeeld moeten worden bij haatzaaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Er is weer een nieuwe bezig,jan heet ie.Zit iedereen op te naaien en belachelijk te maken.Ik zou hem graag met de ijzeren vuist geven,maar ja,ik doe het ff niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Troost jullie met de gedachte dat Lev vanmiddag ook zijn laatste waarschuwing kreeg. Noemde Michael een mietje. Lol. Kan hij niet tegen.
  Je ziet dat Michael het moeilijk heeft om zijn gezag te doen gelden. Als Joshua zegt: we gaan het strenger aanpakken dan gaat hij zichzelf overschreeuwen. Hij is nog een beetje jong denk ik (schaamrode kaken).

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Josh heeft hamer gepakt en dreigt Jan plat te slaan :) Ook een vorm van kiezen voor onvrijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Misschien moeten we hem een handje gaan helpen en even wat trollicide over de draden jagen!Ik kan toch nooit lang vergelijkt doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wellicht moeten we Joshua voorstellen ons te benoemen tot officiële trol-bashers? Het houdt de boel overzichtelijk. Alleen moet iemand na afloop de rommel in zo´n thread opruimen, maar daar wil ik me wel voor beschikbaar stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik heb meermaals zo'n Lev mijn email adres gegeven en plein public om eens off the record te babbelen over wat nu precies zijn probleem met mij is want ik was schijt zat van de stupide en ironische opmerkingen onder mijn comments welke ik oprecht plaatste. Ook heb ik Joshua dat laten weten en dat het voor mij de reden was om mijn lier aan de wilgen te hangen voor wat DDS betreft. Niet dat dit van enigerlei waarde zou zijn maar toch. Josh heeft ons beiden een mail gestuurd na een aantal dagen met de oproep dit als volwassenen eens uit te praten onderling en ik was het daar volkomen mee eens. Maar denk niet dat ik ooit iets van Lev vernam. Het is een ordinaire trol die DDS mede om zeep wil helpen omdat het "foute gedachten" verspreidt. Ik zal Josh het Groot Trollenboek sturen voor Sinterklaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zoals eerder aangegeven ben ik zelf vrij kort door de bocht en zal uitleggen waarom. Wie niet de intelligentie heeft om humor van haat te onderscheiden bevind zich al op een glijdend vlak. Als daar wrevel over is kan je in discussie gaan en het uitleggen om wederzijds elkaar te leren verstaan. Nog allemaal koek en ei. Maar als iemand dat weigert en maar doorgaat met dom geklier dan kan je net zo goed tegen een muur gaan praten. Als ik iemand aanneem voor een baan en diegene komt meteen de eerste twee keer niet opdagen is het verhaal meteen uit. Ik ben geen sosjaal werker maar verwacht input van iemand in die situatie. Met hobbels, Lev's et assorti in conclaaf is onrendabele energie aan het luchtledige lozen zo blijkt maar weer. Ik verwacht dat dit slechts het voorland is in de bloggosphere. Ze komen nu uit alle hoeken en gaten om de boel met redeloze drogredeneringen en Godwins te ondermijnen. Maak je borst maar nat. Maar een fatsoenlijk woord zal je er op argumenten nooit mee kunnen wisselen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hannibal, ik bedoelde inderdaad het recht, of de mogelijkheid om voor je eigen onvrijheid te kiezen. In een totalitair systeem als is dat idd niet mogelijk, net zo min als het in Nederland mogelijk is je te onttrekken aan alle belastingen, heffingen, vergunningenen etcetera etcetera. Probeer je dat, dan wordt je, buiten je eigen wil om, een nog grotere onvrijheid opgelegd.

  Ik zal eens checken wat er op DDS aan de hand is. Mocht iemand een artikel erover willen schrijven, dan geeft hij/zij maar een seintje, dan publiceer ik het hier wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. @van Frikschoten
  Het is zoals je zegt. Eigenlijk zou je dan ook de wijste moeten zijn en niet reageren, maar ja, punt één jeukt het vreselijk en punt twee, als niemand zo'n trol te grazen neemt, vermenigvuldigen ze zich.
  Wat Livestro betreft, hij heeft het in feite over zichzelf afgeroepen met hobbel. Ik weet niet of je weleens op dat blog van die kerel bent geweest, maar de giftige dampen slaan eraf. Iemand met zo'n achtergrond zou ik niet in mijn toko dulden. Maar als je besluit in het kader van de vrijheid van meningsuiting het wel te doen, moet je m.i. er ook voor zorgen dat zo'n druiloor de volle laag krijgt. Doe je het niet, krijg je dezelfde toestanden als die we nu overal op ziet treden. Ssssttt, want als je een bepaalde groep tegen de schenen schopt, kan het weleens erg slecht met je aflopen, dus laten we maar zwijgen. Dat we ondertussen wel moeten pruimen dat de lange tenen brigade misbruik maakt van de vrijheid van meningsuiting, schijnt van ondergeschikt belang te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. @Hannibal
  Nog niet eens zo'n gek idee om een soort trollhunter aan te stellen. Hij moet die naam ook maar krijgen, weet iedereen waar ie aan toe is en dat klagen bij de directie niet helpt.
  Op die manier kan Lev als hij de boel zit te stangen ook aangepakt worden. Een mooie vorm van vrijheid, gewoon aanpakken op zijn eigen niveau. Wellicht werkt het beter dan iemand van een mondklem te voorzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lev is een gehaaide natnek hoor! Hij trolt alsof het een lieve lust is, en als ie dan het verdiende overdrachtelijke end hout in de nek krijgt ,schreeuwt ie moord en brand. Maar erger nog is dat ie allerlei gespeelde emoties gebruikt om het pleit te slechten. Heb het al een paar keer gezien, ben zelfs een keer het onderwerp geweest, en trap er niet meer in.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. @Zande
  Ik had hem een keer goed te pakken. Dat was na een zogenaamde verschrijving aan het adres van van Frikschoten. Ik confronteerde hem ermee en zei hem dat ik het van hem niet aannam dat het om een verschrijving ging maar om opzet. Het bleef heeeel erg lang stil, ik vermoed dat hij wachtte op de webmaster, mogelijk heeft hij zelfs wel geklaagd, maar hoe dan ook, het bleef staan en uiteindelijk gaf hij toe dat hij het inderdaad met opzet had gedaan. Het duurde echter wel lang genoeg om de aandacht van zijn steek onder water weg te laten ebben. Ik denk daarom dat van Frikschoten gelijk heeft en dat Lev een trol in optima forma is.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. En een goeie ook,want hij weet met zijn emo-trolling een hoop mensen voor zich te winnen.Overigens,weet iemand waarom Annamarie is geband?Anders dan de reguliere schrobberingen?

  BeantwoordenVerwijderen
 34. @Zande
  Was bij hetzelfde onderwerp, maar ik vond het sterk overdreven. Ze was een tikje recht voor zijn raap, maar ofschoon ik me niet meer herinner wat ze precies zei, weet ik wel dat ik ook met gefronste wenkbrauwen zat. In vergelijking met die Iris en die andere trol wiens naam me ontschoten is(heb zodra ik Josh op zag poppen gekeken, maar toen was de boel al gerestaureerd)was het een wattebolletje in vergelijking met een rotsblok.
  Ik vind Annamarie wel grappig, en over die taalfouten lees ik heen, het gaat om dat wat ze brengt. Hoop niet dat het daarom een permaban is.

  Met dat emo-trolling..., bedoel je dat het zijn opzet was om ons van dat Balkanconflict te halen?

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Yep,
  dat is zijn modus operandi vaker,maar hier was het 100%.
  Eerst piepen over wat ie gezien heeft,en de verschrikkingen,dan niet reageren op de rest,en dat ook melden,"want wat weet de rest nu"en dan overmand door bijna echte emoties om gele kaarten vragen.Let maar op,doettie vaker!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. trollen zijn intriganten en agenten prrovocateur.

  Ik wil Hannibal en Zande hier overigens hartelijk welkom heten. Toets voelde zich wat bezwaard. mada hoefnieoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. @Zande
  Bedankt, ik voelde me namelijk erg bezwaard. Maar Erdebe had wel gelijk en eigenlijk wist ik dat ook wel..., maar ja.... Naderhand er weer ingedoken en ik kwam op steeds meer punten die het gelijk van Erdebe onderstreepten. Ondertussen ligt natuurljk wel de discussie op zijn rug.

  @DG
  Moet ik soms ook met de pantoffels langs?

  BeantwoordenVerwijderen
 38. @D.G. Dank voor het warme welkom.
  @Toets

  Al zwervend kwam ik gisteren ergens een reactie van erdebe tegen,hij zat er nog mee,en terecht.In wezen zei hij helemaal niets verkeerds,je wordt in Nederland inmiddels gebrandmerkt als je geen onderdeel bent van het nationale schuld en boete syndroom uit Srebe,shirba,sjerbe,nou ja,je weet wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. @DG
  We peinzen er niet over! Het ging over het Karadic proces en alles waar het voor stond. Erdebe haalde de huichelachtigheid van het westen en islam in het bijzonder aan. Ik wist dat hij gelijk had en toch liet ik me weer verleiden door gejammer. Waarvan ik natuurlijk helemaal nooit kan zeggen of het vals was. Wellicht was het echt, want ik denk dat het islam helemaal niets kan schelen onder welke valse vlag hun schip vaart.
  Overigens, erdebe zou een aanwinst zijn voor de Amsterdam Post.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Dat zou zeker een aanwinst zijn. Hij heeft sinds kort trouwens een eigen webblog, met uitstekende artikelen.

  voor de volledigheid even de adressen:
  Amsterdam Post - staat hier rechts in de zijbalk onder "Het vrije woord - 2"
  Erdebe - http://erdebe.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Een herkansing voor een verhitte Serviëdiscussie heren.Ik heb aangezwengeld op DDS

  Turkije in EU,de argumenten,deel 2.
  Nu is het wachten op u,en de linkse bottomfeeders.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik laat deze ronde voor het moment aan me voorbijgaan en begeef me, met uw permissie, elders in het strijdgewoel. Ik wens u kracht en wijsheid in uw onderneming, een scherpe blik en een standvastige hand. Wees meedogenloos en onberispelijk. Laat u niet verleiden tot onwelvoeglijkheden, behalve als deze dodelijk zijn voor de tegenstanders en niet voor u.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. @Zande
  Gisteren geen tijd gehad. Denk ook niet dat ze erg bijten, want momenteel zijn ze (ik vermoed nieuwe Nederlanders), bezig over de economische grootmacht (ahum) Turkije en hun enorme macht. Iets van, jullie willen niet, maar wij zorgen ervoor dat het toch gaat gebeuren. Een Napoleontische rooftocht, maar dan zonder wapens. Heeft de Bataafse republiek ook miljoenen guldens gekost. Volgens mij schort er toch iets aan dat vrijheid, gelijkheid en broederschap.....

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik heb al meermalen het feit dat het turkse bnp lager ligt dan het nederlandse(nominaal)terwijl turkije tig keer groter is,en het schokkende feit dat botswana en kazachstan een veel beter bnp per capita hebben aangehaald,maar dat is blijkbaar niet relevant,....

  BeantwoordenVerwijderen
 45. @Zande
  Sjapekop, wat heb je nu toch gedaan? De vrijheid genomen om het schaap de gordijnen in te jagen? Overigens wel toevallig dat er de laatste tijd zoveel schapen verdwijnen. Geiten waarschijnlijk ook.
  Moet je opletten, komen ze straks met de drogreden dat je geen gestolen schaap mag offeren. Ze vergeten gemakshalve dat dat wel mag als hij maar van een ongelovige is gepikt. Dan heet het gewoon belasting innen van een kafir.
  Oftewel, zij nemen de vrijheid om een boer zijn schapen te gappen, maar als de boer suggereert dat het weleens in verband zou kunnen staan met het offerfeest, dan is hij een foob die een ander zijn vrijheid ontneemt om zijn geloof uit te oefenen.


  @DG
  Waar blijft deel twee? Hij rijmt zowaar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Veenbrand is al gedoofd door Joshua.En terecht.Ik heb niets over de rand gezegd,noch was het NODELOOS kwetsend.
  Je begrijpt natuurlijk dat ik het niet zo snel nodeloos vind,maar deze reacties van Isser en Michael was erg overdreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @Zande
  Ome Josh heeft je al in eer hersteld. Het was scherp, maar niet over de rand. Blijkbaar ging er een bel bij hem rinkelen, had waarschijnlijk iets met m.tenen te maken.
  Over vrijheid gesproken, Livestro mag wel op gaan passen, want al lezende kom ik van een aantal inzenders nogal wat leugenachtigheden tegen. Maar ja, torpedeer ze met feiten en dan wordt er gesteld dat de feiten van jou niet kloppen. Vandaar dat ik Khadaffi maar van stal gehaald heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. @Zande
  Wat had je eigenlijk gezegd? Toen ik binnenkwam lag je kop er al naast. Blijkbaar onderdeel van het offerfeest....?

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Al sla je me dood,ik weet het niet meer,maar het was vast héél subtiel!Het had meer met de leeftijd van schapenvlees te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. @Zande
  Subtiel :)...., héél subtiel :) :), maar blijf leven, want ik klets graag met iemand die recht voor zijn raap is.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ja, deel twee.. ik heb een paar aantekeningen liggen, maar nog geen afgeronde ideeën. Het zit in de pijplijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. @DG
  Take it easy, soms zit je naar het behang te staren, maar wordt het helemaal niks. En dan word je 's nachts wakker en schrijft uren aan een stuk.
  Zag dat Stan een vacature had. Niets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 53. @Zande
  Je hebt toch niet weer op hobbel gereageerd? Of was het Michiel?

  BeantwoordenVerwijderen
 54. T'was michel V, ik ga uit van een gele kaart,maar een rode was het ook waard.Smerige uitzuigert.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ik ga uit van een gele,maar een rode is het ook waard,wat een misselijke antisemitische trollenkop zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Die heb ik ook aleens onder mijn voet gehad. Hij zegt een CDA'ert te zijn, de zot vroeg hoe ik dat wist? Nou, soms vergeet ik snel, maar bepaalde zaken vrijwel nooit. Maar blijkbaar ligt Livestro ergens te borrelen. Wie er nu met het kapmes zwaait weet ik niet. Maar mogelijk heeft ome Josh zijn zakken vol van die linkse babbelaars. Heb je de laatste krapuleke al gezien?
  http://www.krapuul.nl/index.php/nieuws/geinig-nieuw-spookverhaal-van-de-pvv/#comments

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Blijkbaar ben ik te subtiel, kan zomaar zijn natuurlijk. Afijn. Michiel is weg en hobbel ligt bij zijn eigen zooitje zich keizer te voelen. Dus lekker niet op reageren. Krijgt hij trouwens iets van subsidie? Want er schijnt en krantenlinkje te bestaan......

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Juist ja, met mijn suffe kop nog ff wat gegoogled, maar hobbel is een soort bodysnatcher. Nog even geen idee hoe ik dat moet plaatsen, maar zonder enige twijfel weet van Frikschoten wat ik bedoel. Boeiend, maar het is net zoals met de truffels.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Truffels?Je bedoelt dat je je varkens niet uit moet laten waar ze begraven liggen?;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Toetssteen, ik heb er wel over gedacht, maar als ik voor Stan zou schrijven, zou ik het serieuzer aan moeten pakken, meer moeten onderzoeken en onderbouwen en zo. Ik heb daar de tijd niet voor. Als het betaald zou worden was het een ander verhaal, voor 100 euro wil ik wel een dag aan een artikel werken. Tot zolang schrijf ik maar wat op de bonnefooi, zoals het me invalt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 61. DG, kapitalist! 100 euro per dag..., netto?

  BeantwoordenVerwijderen
 62. @Zande
  He, schijf jij dan 's wat! Voor nop natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Ach toets, ik ben een man van weinig woorden!

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Zande, heb jij ook problemen met inloggen hier? Toetssteen zegt dat sommige mensen niet reageren omdat het ze niet lukt om in te loggen

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Eigenlijk is het een beetje ijdel om je artikelen te laten waarderen. het heeft iets narcistisch

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ik heb de eerste post gepakt Hannibal.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Moet weer even wennen hier. Dat profiel is een eeuwige ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Ik geloof dat ik Joshua boos gemaakt heb. (vinger in mond, kijkt naar tenen)

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Klopt.

  Ik wordt helemaal kotsmisselijk van die huilebalk van een Bont, dat is een trol van de ergste soort, met zijn zielige gezeik.
  Jammer dat Joshua de duimen aandraait, ik liep net lekker warm tegen die kwal.

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Han valt ook wel mee, je pakte hem flink aan, kan ook geen kwaad, maar ik heb niet de indruk dat ie net zo walgelijk is als onze afgekeurde beunhaas Bont.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Eigenlijk geloof ik dat Lev nogal schrok dat je de titel van zijn boekje citeerde. Sindsdien is ie inderdaad niet te harden. Overigens beken ik schuld dat ik het suggereerde.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Han maakte me echt boos. Ik wil best ergens over praten, maar dat badinerende pedante doet me kotsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Overigens had ik niet het idee dat ik veel grover of directer was dan hij. Nou, een beetje misschien. :) Maar het is wel een geval van some are more equal then others. Meneer Van der Horst heeft de geschiedenis van Nederland beschreven in een niet al te slecht ontvangen handboek. Daar gaat Joshua van kwijlen.

  Ik heb op Google trouwens foto´s van Van der Horst gevonden. Als je die ziet weet je dat ik wijzer had moeten zijn. <)

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Bont laat een digitaal spoor na dat zelfs een blinde kan volgen, zeikt veel op andere ,linkse sites en zo. Of op de SP site e.d. Maar wat mij irriteert is dat hij nooit probeert af te troeven,maar anderen in een kwaad daglicht te plaatsen "for all to see"en de redactie. De onderkruiper.
  Meestal bindt ie wel in als je hem gard op den onnozele kop slaat, maar nu ben ik hem, en z'n vriendin M.V spuugzat.Steeds die arrogante onderonsjes over hoe geweldig ver zij wel niet boven het PVV volk staan,bah.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Ik speel nog met de geachte om dat boek van Han te bestellen, iedereen die schrijft geeft ook een mening, da's pas echt leuk om mee te schermen! En misschien,gezien de recensies, is het nog echt wat ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Ik heb eigenlijk nooit gekeken waar onze Bonte hond nog meer post. Dat is een idee´tje voor vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Godver, da's nog knap lastig, ik ben gewend om zonder na te lezen te plaatsen, en dan te corrigeren,sorry voor de ontbrekende en misplaatste letters!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Ik was deze plek trouwens bijna vergeten, maar de link zat er nog tussen. Blijft handig, omdat deze site geen overzicht heeft van de meest recente reacties. DG Nerée zal het wel kunnen zien neem ik aan, ik hoop dat hij het niet vervelend vindt

  BeantwoordenVerwijderen
 79. Vast niet, ik denk dat hij wel hetzelfde denkt over het trollarium.Ik zet asap een digitaal hoekje op voor gelijkgestemden,altijd handig,achter een sleuteltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Ik doe hetzelfde. Voordeel van DDS.

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Heb je een homepage oid? Dan is het volgens mij niet zo heel moeilijk (zei de complete leek). Ik heb wel eens gemodereerd, en de bediening is simpel, maar het opzetten heb ik geen kaas van gegeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Ben een uurtje weg. Kerstinkopen. Ideaal moment, de groothandel hier verderop is open tot 10 uur, en tussen negen en tien is het redelijk stil.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Ik maak wel een MYGB boekje aan, achter een sleutel, ik kom er op terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. @ Zande
  Slaap ik een keertje uit, heb jij mogelijk een rode kaart gekregen! FRank heeft het over geel, maar Johua sliep blijkbaar ook nog.
  Mocht dat gebeuren, reageer hier dan even. Ik heb er misschien en oplossing voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Sorry, weet ik ook niet. Iets met My Google wellicht?

  BeantwoordenVerwijderen
 86. Zo'n lullig gastenboekje waar je af en toe even apart iets door kunt nemen dat de rode horden niets aangaat.
  Overigens heb ik zojuist mijn aller-allerlaatste waarschuwing gekregen om een futiliteit, dus ik denk dat ik hier kom wonen!;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 87. @Hannibal

  Ik kan mijn IP veranderen Hannibal, dus mocht dat nodig zijn doe ik dat gewoon.(tenminste, mijn buurjongen wizzkid kan dat!)

  BeantwoordenVerwijderen
 88. @ zande

  IP-adres wijzigen was waar ik op doelde. Geen verdediging tegen mogelijk. Als je ook nog je nick verandert, kun je altijd beweren dat je navolgers krijgt. Als ze bij DDS echt vervelend gaan doen, kunnen we ook gewoon iedereen uitleggen hoe dat werkt. Liever niet trouwens, want het maakt het leven een stuk lastiger.

  Herkennen doen we je toch wel, natuurlijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Heb als voorzorg vorige week al geprobeerd DDS via een proxy te bereiken, da's niet gelukt.
  Overigens heb ik er nog een schepje bovenop gedaan, maar Frank heeft ze wel verwijderd, echter mij niet geband.Nu ben ik weer even braaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Toetssteen vroeg of Zande zijn emailadres wil doorgeven. Dat kan eventueel via mijn sokpopadres: dgneree@hotmail.com
  Dan stuur ik het door naar toetssteen.

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Om anoniem op het web te surfen kan men tor gebruiken (in de Vidalia bundel). Ik heb het wel geïnstalleerd, maar uitgezet, want ik wil eerst goed uitzoeken hoe het werkt.

  meer info:
  https://www.torproject.org/overview.html.en#overview

  voor downloaden:
  https://www.torproject.org/easy-download.html.en

  Maar misschien is dit net even iets anders, dan kun je zoeken naar een open-proxy client. Maar ik dacht dat tor je ook iedere keer van een nieuw IP-nummer voorziet (met één klik op de knop).

  BeantwoordenVerwijderen
 92. o, en dat van dat emailadres geldt natuurlijk ook voor Hannibal.

  BeantwoordenVerwijderen
 93. @ D.G. Neree

  Ik heb over tor gehoord (van een Amerikaanse bron), en ik heb al eens gekeken maar er niets mee gedaan. Volgens mij krijg je een nieuw IP als je opnieuw inlogt.

  Mij kun je bereiken op ClodiusAlbinus@hotmail.com
  Ik ben wat slorig met het controleren van mijn mail, er gaat wel eens een paar dagen overheen. Het adres is niet strict geheim, maar ik ben er zuinig op in het openbaar. Voor je het weet zit je vol met spam.
  Overigens, op druk bezochte fora (Volkskrant bijv.) gebruik ik ClodiusAlbinus als nick. Hannibal is geregeld al bezet. Wellicht handig om te weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 94. ik heb het nu aangezet en het werkt prima. Het is alleen lastig dat nu het automatische inloggen op sites verstoord is. Lastig om iedere keer weer wachtwoorden op te halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 95. installeer/opstartinstructies:

  https://www.torproject.org/docs/tor-doc-windows.html.en

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Hannibal, ik mail een linkje naar D.G. voor jou en hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. @Zande
  Prima!

  Lev was weer lekker bezig vandaag. Irritant gezeur. Hij wist precies wat ik bedoelde, en dan een beetje gaan zuigen... Afijn, hij wist dat ik hem met die sorbet voor sucker zette, en Isser speelde leuk mee :)

  BeantwoordenVerwijderen