zondag 20 december 2009

Laura is hem gesmeerd

Jaja, Laura is hem gesmeerd. Groot gelijk meid, laat die grootgrutters en regelneven hier maar lekker in hun sop gaar smoren. Nu gaan al die gefrustreerde hulpverleners lopen jammeren en janken, dat ze in de steek gelaten zijn. Ik zou ze recht in hun gezicht uitlachen, als hun bekrompen bemoeizucht niet zulke tragische gevolgen zou hebben.

De werelds is groot en Nederland benauwend klein voor mensen als Laura, die buiten de gebaande paden willen gaan, nieuwe wegen willen zoeken, mensen die talent hebben, een ideaal en doorzettingsvermogen.

Al die rechters en jeugd(complexbe)zorgers moeten zich de ogen uit de kop schamen, dat ze alle zeilen bij hebben gezet om de geest en de wil van deze jongedame te breken. Dit is nu het gevolg van jullie inmenging en bemoeizucht. Stelletje grootgrutters en jaloerse minkukels. Bah. In de melée rond Laura heeft Nederland zich op zijn engst laten zien. Wat VOC-mentaliteit? Het zijn hier regelneven en beroepsbemoeials met spinnewebben als hersenen, kleiduivers, die iedereen die niet zo eng denkt als zij net zo lang treiteren tot niemand er een gat meer in ziet.

Laura, meid, ik wens je het beste en pas goed op jezelf. Ik hoop dat je je dromen zult waarmaken en uit de klauwen blijft van de mensen die die dromen voor je eigen bestwil zullen proberen te vernietigen. Ik schaam me dat ik in zo'n land leef en ben verdrietig als ik denk aan de noodsprong die je hebt moeten nemen. Maar een ondernemende meid als jij maakt een goede kans. Blijf trouw aan je dromen. En mocht je gedwongen zijn weer boven water te komen, houd dan je hoofd recht en wees trots. Wie voor de vrijheid vecht verliest nooit, behalve als de strijd opgegeven wordt.

Update: Laura Dekker is op St Maarten gelocaliseerd.

11 opmerkingen:

 1. Ze hebben echt niets beters te melden vandaag...
  Sneeuw, meer sneeuw, het sneeuwt en er valt sneeuw. Laura is weg, de trein uit kopenhagen is terug en er rijden geen treinen.
  Ow, en het sneeuwt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En vergeet vooral niet dat het buiten wit is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heeee Pepper, wat een onverwacht genoegen! Wist je trouwens dat het gesneeuwd heeft? Het hele land een chaos. Doden en gewonden, treinen die spontaan ontploften en auto's die zielig achter sneeuwschuivers sjokten. Een buurvrouw op straat keek me verdwaasd aan en zei: Is het niet wonderlijk? Ik vroeg: "Wat?"
  Ze bedoelde de sneeuw. Ja het is wonderlijk, al die tigmenigvuldige witte dingetjes die uit de lucht naar beneden komen vallen. Arm Nederland, hoe moet het nu verder? En Laura is ook al weg. Ze heeft de benen genomen en ons hier in verwarring en gedemoraliseerd achtergelaten. JeePee is geschokt en verbijsterd. "Zo gaan we in dit land niet met elkaar om.

  Minister C(K)ramer sprak van een ondemocratisch gebeuren, geheel tegen de wetenschappelijke consensus in Kopenhagen in. Ook de onderkoelde Afrikanen zijn volgens haar rechts extremistische verzinsels van ongeïnformeerd publiek dat vanuit onderbuikgevoelens reageert...
  enfin, het is een zootje. Maar gelukkig wel mooi wit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laura Dekker ging uit varen,
  Met haar zeilscheepje naar Sint Maarten
  De weg was recht de recht was krom,
  Nooit ging Laura Dekker meer om.
  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
  Waar is Laura Dekker gebleven?
  Ze is niet hier, ze is niet daar,
  Zij is dus niet naar Amerika!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vraag me zelf wel af hoe dat kind in Sint Maarten terecht is gekomen. Vliegtuig? Moet toch een meerderjarige bij zijn lijtk zijn?
  Haar boot ligt nog in Nederland. Sowieso, waarom ineens vertrekken? Aandachtsgeil kind...

  Ow ja, moet nog mn jaarlijkse smsje sturen naar 3fm waarin weer even vertel hoe erg ik van mijn beste vriendin hou...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die Laura had op St.-Maarten moeten blijven: wat genieten van zon, zee en strand...

  ~ (Cartoonist)Henning

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo is dat. Of an moeten monsteren voor een zeiltocht over de stille oceaan. Ze had toch sponsors en sympathisanten? Of heeft de reed voor d ekinderbescherming al die post en die giften achtergehouden? Het is wel de gewoonte in jeugdzorgland.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja... gescheiden ouders, gebrek aan aandacht, blablabla, dat kind is gewoon verward, al die media aandacht...

  Blijkt dus dat ze de druk niet aankan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waarom zou ze verward zijn? Volgens mij wil ze gewoon van de betutteling af. Ik ken de kinderbescherming. Ze zijn in staat om kinderen vor hun bestwil op te sluiten en net zo lang te treiteren tot ze in de pas lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toets,Hannibal,tijd om die steuntrekker een keer kort te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als de ouders van Pierre Curie hun zoon aan de leiband hadden gelegd, zou hij beslist nooit zo'n grote geleerde zijn geworden. Kleine Pierre bleef soms dagen van huis weg in zijn speurtocht door de natuur. Les kreeg hij van zijn ouders als hij weer eens opdook. Bijkomend voordeel, hij kon op zeer jonge leeftijd direct door naar de universiteit.
  Maar blijkbaar wordt eigen initiatief hier alleen nog gewaardeerd als een jongen van negen ouderen die slecht ter been zijn besteelt.
  Wordt het niet eens tijd dat jeugdzorg zich met die gevallen bezighoudt? En gevaar? Ach, je laat je kind ook op de fiets naar school gaan, komen sommigen ook nooit meer van terug.

  @Zande
  Wie is die steuntrekker?

  BeantwoordenVerwijderen