donderdag 17 december 2009

Zonder scheiding tussen kerk en staat geen democratie

De Westerse elite pocht graag, dat we in democratische landen leven, maar in feite wordt de mensen een rad voor ogen gedraaid. De "democratie" die we nu kennen, is maar een beginnetje en een facade. Het is, als men het optimistisch bekijkt een experiment, dat nog maar nauwelijks begonnen is.

Eén van de redenen waarom we (nog) geen democratie zijn, is de innige verwevenheid die er nog bestaat tussen kerk en staat. De dogmatische invloed op bestuurders en instituties is nog steeds groot en tegen alle verwachtingen in weer groeiende, sinds de Islam steeds meer privileges eist en zijn tradities opdringt.

Het gevaar hiervan wordt goed uitgelegd in het artikel, waar ik onderstaand citaat uitgeplukt heb.

"De toekomst zal weldra aantonen dat de scheiding van “Kerk en Staat” onontbeerlijk is om de burgers te beschermen tegen het “het religieus integrisme of fundamentalisme” dat onze “democratieën” terug wil omvormen tot “theocratieën”. De communautarisering van het recht kan alleen maar leiden tot religieuze burgeroorlogen tussen de verschillende religieuze gemeenschappen die zich willen totaal afscheiden, de ene van de andere, met eigen recht en gewoonten, met eigen gebod- en verbodsregels, waaraan ze daarna een goddelijk karakter geven.

Waar zijn de vrijzinnige politici om dit te beletten? Hebben ze hun dhimmistatuut al aanvaard? De Europese Unie, zou wel eens de “Islamitische Unie” kunnen worden. Turkije in de Europese Unie zou het islamiseringproces op ongeziene wijze kunnen versnellen. Nooit is het religieus fundamentalisme of integrisme zo groot geweest, sinds de Verlichting, en bestaat het gevaar dat we eeuwen achteruitgaan, naar een “nieuw middeleeuws religieus obscurantisme”, waarbij gelovigen en ongelovigen terug hun vrijheid verliezen, zoals dit het geval is geweest in Europa, tijdens 16 eeuwen christelijke dictatuur."

"Europese lekenunie" door Guillaume op Het Vrije Volk

9 opmerkingen:

 1. Religie moet in het particuliere leven van een individu blijven en mag nooit of te nimmer het collectieve veld betreden, laat staan domineren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En sommige religies moeten gewoon tot georganiseerde misdaad worden gereduceerd.Met name religies waar kannibalisme of mohammed een rol in spelen,kunnen we beter ,euh,....ontmoedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Zande
  Daar heb je gelijk in. In feite is religieus gedram een vorm van terrorisme. En je zou het opvoeden van kinderen volgens de strikte regels van welke mythische leer dan ook, gelijk kunnen stellen aan mishandeling.
  Als we dan toch bezig zijn, verbied dan ook meteen de besnijdenis van jongens. Mogen ze als ze later de kolder in hun kop krijgen zelf nog voor kiezen. Maar jij hebt als ouder niet te treden in de lichamelijk integriteit van het kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tegen de islam wordt een proefproces aangespannen:
  http://hetvrijevolk.com/index.php?pagina=10207

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Religie = terrorisme.. aha. Tja, is eigenlijk ook wel zo. Er ontstaan toch alleen maar ruzies, ''Het is waar!'' ''Nee het is niet waar!'' ''Hij bestaat!'' ''Nee Hij bestaat niet!'' etc. Je wordt er niet goed van. Dan nog alle kritiek erbij...en nog eens het verbieden van het kruisje boven de werkkleding, schending van de grondwet, regeltje 1, het kan niet gekker worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Turkije is (op papier) verder dan Nederland, daar is scheiding van kerk en staat.

  In Nederland kunnen we dat niet voorelkaar krijgen...

  Raar?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Besnijdenis zou inderdaad in Nederland verboden moeten worden en artsen zouden daar geen medewerking aan moeten verlenen, zijnde een niet noodzakelijke chirurgische ingreep. Besnijdenis zou moeten worden beschouwd voor wat het werkelijk is: mishandeling en verminking van minderjarigen. Strenge boetes en bij herhaling gevangenisstraf. Laat ze maar tot hun 18e wachten met besnijden. Dan kan het beschouwd worden als cosmetische ingreep of tatouage. Men is dan volwassen en de besnijdenis is dan een "vrije" keuze. Plak er een Islam-inwijdingsceremonie aan vast en klaar.

  Sommige secten worden idd al als criminele organisatie beschouwd. In China bijvoorbeeld. Dat is tegen de vrijheid van opinie en vergadering. Maar zodra er in de statuten (heilige boek) van een godsdienst oproepen worden gedaan tot dingen die misdaden voor de wet zijn, zou idd een verbod op zijn plaats zijn, net als bijv neo-nazipartijen, die ook van een levensovertuiging uitgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @DG
  Alle besnijdenissen vinden in Nederland plaats op medische indicatie. Slechts 1% is werkelijke medisch gerelateerd, t.w. voorhuidvernauwing of een te lange voorhuid. Kortom, we betalen voor religieuze besnijdenis, maar we noemen het medisch.... Ach ja, anders doen ze het misschien wel zelf met het schilmesje oid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Freakenstein
  Erg aardig die aanhaling van u 'op papier'. De realiteit ligt dus effekes anders. En als vriend Erdogan het voor elkaar krijgt, gaat al het verworvene van Kemal de Bosporus in.
  Islam en democratie zijn water en vuur, die twee kun je niet samenvoegen, islam staat dat namelijk niet toe.
  Kortom, wijs me 1 islamitisch land waar het wel gelukt is.

  BeantwoordenVerwijderen