maandag 9 april 2012

Lentebloesem 2 + update 2 foto's erbij

 Om het koude en natte weer in NL even te vergeten nog wat vroegbloeiers, ook eind maart in Bussum genomen. Alleen de gele ken ik van naam: Forsythia


Hier is iets meer van het huis te zien:


7 opmerkingen:

 1. Mooie close ups van de Forsythia. Ik ken die struik/kleine boom wel, maar als je mij had gevraagd welke bloesem op de foto staat, zou ik het niet geweten hebben.
  Wat een mooi statig huis is dat D.G.Neree. Dat balkonnetje links zal wel bij de master bedroom zijn en het balkon rechts van de werk- of leeskamer, dan helemaal boven de logeerkamer en meidenkamertjes. Laat me raden: in dat huis is een grote badkamer op de eerste verdieping, maar misschien boven nog een douchehok en in elk geval op de etages en begane grond een wc. Dan niet te vergeten er naast beneden een trapje naar wijnkelder. Onder het balkon boven een serre.
  Een vraagje: was dit een hoekhuis en was het de zijkant van het huis of was het de voorkant? De bloesem aan de prunus lijkt wel een kanten gordijntje die het huis enigszins verschuilt. Wanneer zou het gebouwd zijn? Rond 1910? Dat torentje of schoorstenen bovenop zien er eveneens statig uit. Zo op de foto lijkt het huis goed onderhouden, tenminste het lijkt goed in de verf te zitten.
  Altijd weer interessant om huizen te bekijken. Ik zou het graag van binnen zien. Dank voor het plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn daar allemaal vrijstaande huizen met flinke tuinen. Het Gooi en omstreken is immers de woonplaats van de creme van Nederland, althans in financieel opzicht.
  De foto is vanaf de straat genomen. Het huis leek de kleur van de bloesem overgenomen te hebben. Bouwjaar zou ik niet kunnen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het huis is vanaf de straat genomen, maar als het een hoekhuis is, kan het de zijkant of de voorkant zijn. Sorry, ik was niet duidelijk in mijn vraag. Creme of geen creme, het is van wat ik er van zie in elk geval een snoezig huis. De strakke stijl, het frisse wit en voor zover ik kan zien het leistenen dak. Over het Gooi zal ik prive schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja, het is een mooi huis. Ik heb er nog een andere van, die ik in een update zal plaatsen. Ik heb je mail ontvangen en antwoord er binnenkort op. Misschien had ik het woord creme niet moeten gebruiken, er spreekt misschien een impliciete afkeuring uit, wat niet mijn bedoeling is. Ik had beter kunnen zeggen de beter gesitueerden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. iets grotere foto eronder gezet, maar echt veel meer is er niet te zien. Het huis staat overigens in dezelfde straat als het huis met de bloempotten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zie Google streetview van Brediusweg

  http://g00.nl/41i

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je kunt iets meer door de heg heen gluren bij de tweede foto. Het blijft een mooi huis. Ik ga zo naar google earth want bij google houdt de te volgen lijn op de Brediusweg gewoon op en kun je niet verder "doorrijden", lol. Ik weet dus geen huisnummer, moeilijk om het dan te vinden, maar het is wel een prachtige laan en het doet me erg aan Wassenaar denken.
  Ach creme de la creme was immers het bovenste laagje van de room, maar het is een normale uitdrukking en ik zie er geen afkeuring bij.
  De tweede foto van de Forsythia is ook heel mooi en daar herken ik hem weer aan. Dank voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen